ולשאלה שלי

לדעתי,

על מחשב אין צורך להתעקש!זה חשוב ונחוץ לבית!ילדים שגדלים בלי מחשב מחכים לרגע הזה שיכלו לראות..ואז זה תוכן לא מבוקר! עדיף מחשב שבו ההורים מביאים גבולות של זמנים ושל סרטים[רק חרדיים] בקשר לנט תתעקש שלא יהיה ואם זה לצורכי פרנסה רק אתרוג!

שםאנילא

New member
לפי "השיטה" שלך מה שאת מונעת מילדייך ייכנס

מהדלת האחורית... זה ממש לא נכון הכול תלוי בחינוך ההורים והגישה שלהם בנושא...לא ייתכן שלהורים יהא גישה ולילדים לא...זה נקרא לעבוד עקום... כשאת פותחת להם פתח כלשהו אז הם ירצו יותר כמו שהרבי למשל דגל לא להכניס תמונות של חיות טמאות או לשמוע מוזיקה שאינה כשרה למהדרין וכדומה...

מה שמותר לי מותר לילדי!

ולצורכי עבודה רבני חב"ד התירו נט כשר אתרוג[וגם לזה אני נגד לכתחילה]!בקשר למחשב לדעתי אם לא יהיה בבית כשהם יחשפו לזה במקומות אחרים[קיוסקים/בית מלון]הם יהיו מורעבים ויפרצו את כל הגדרות! לדעתי יש רע וטוב בכל דבר!וצריך לקחת את הטוב!ויש סרטים חינוכיים לילדים!צריך לחפש ולדעת להציב גבולות כשהסרט לא תואם לציפיות! אגב,אי אפשר היום בלי מחשב!זה פרימטיבי לגמרי! רבני חב"ד לא יצאו נגד מחשב! כנראה חבריך שמו נט/סרטים לא דתיים ולכן הם נגד!

שםאנילא

New member
תקשיבי...לילד אין גבולות והדמיון שלו פורץ כל

גבול שתציבי לו...בכל מקרה עד לגיל 13 ואם תתני לו את הגירוי של להכיר ולאהוב מחשב זה יתנקם לאחר מכן כאשר יישאב לתוכו... ילד יכול להתחבר למחשב כאשר הוא טהור ואין בו שום רע אבל כל היום הוא יהיה איתו אז זה גם טוב??? לא...לכן לא כדאי מראש להכניס לבית הכשר כזה דבר...

לכן מחנכים לגבולות בזמנים!

אסור לחנוק בחינוך! הנה יש בביתנו מחשב ואחי הגדול היה מתפרק קצת אחרי הת"ת במחשב עם סרטים חרדיים או שסתם עיצב דברים..ועכשיו המחשב לא מעניין אותו!והוא חסידי מאד וכך גם אחי הקטן בן ה13! את רוב כספו הוא מבזבז על קניית סרטים אך הוא ב"ה רוחני מאד וקם ב5כדי ללמוד תורה..ופעם בשבוע מקווה!והוא הראשון שפותח את הבית כנסת!אז זה סוד הצלחת של אימי! היא לא חנקה אותנו[ולא אמרה לאחי כשבא מהבית ספר מאוחר שימשיך ללמוד..אלא עודדה אותו לנגן ולא העירה לו כשבזבז זמן ליד המחשב] ולכן יצאנו כאלה רוחניים! שגם אם יש נפילות תמיד אנחנו שואפים לתקן את עצמנו! אפשר להעסיק ילדים אך אי אפשר לסגור אותם שלא ידעו מה זה מחשב! זה מוביל לתוצאה הפוכה!אך מצד שני לא צריך להזדרז לקנות את המחשב!אך צריך לדעת שבסוף זה יהיה בבית!

שםאנילא

New member
בגלל זה הוא נהנה מ-2 העולמות...../images/Emo31.gif

הוא קובע עיתים לסרטים בין השאר

יש לי ידע בחינוך!

ונכון לא אשקר שהיתה תקופה שהגנבתי כמה סרטים לא דתיים לבית!אך ב"ה התחזקתי וזה..בזכות שלא חנקו אותנו עד הסוף! אם מראים לילד שהמחשב נועד רק לדברים טובים אז גם אם ירד..תמיד זה יהיה חרוט בזכרונו ובסוף יחזור לשורשיו אך אחד שאין לו מחשב..נתקל במסך במקומות לא טובים ושם מתוודע לרע שבמחשב!ואז זה יותר קשה כי הוא לא מכיר מציאות טובה! הפתרון:לקנות מחשב לעשות סיסמא!להסכים קצת זמן לשבת עליו! לא להכניס סרטים לא טובים או משחקים לא מבוקרים! [אי אפשר היום בלי מחשב!רוצים להקליד משו/להעביר שירים לאמ פי..היו זמנים שהמחשב בביתנו היה מקולקל והמורה בקשה לעשות עבודת הגשה ולי לא היה מחשב אז עשיתי ידנית ובגלל זה בלבד קבלתי ציון נמוך!אז ככה שהילד מרגיש רע שמונעים ממנו אתזה!בין כה יחשף לזה אצל חברים!ושם אין לנו יכולת לראות מה רואה הילד]

שםאנילא

New member
בטח יש לך ידע...את אפילו לא מנסה

להבין את המסר שלי שאני אומר תפסיקי לספר סיפורים איך תשמרי על הבן שלך או על בעלך לעתיד בע"ה... עדיף לא להיכנס לזה בכלל ולא למצוא פתרונות

ארטיימר

New member
אני לא יודעת

אני חושבת שנוכל להראות כיוון לילד, הבחירה תהיה שלו. אבל לפני שנוכל לחנך אותו להאמין שהנט גרוע, נצטרך לעמוד בזה בעצמנו. קל לומר שאנחנו בוגרים ומשתמשים בחכמה. כי סומכים על עצמנו. אם היית אבא תאורטי של עצמך, זה היה מספק אותך כתשובה של ילד? אני יכולה לקבל את זה כשזה מגיע מאדם שאין לו מחשב, שאין לו שיג ושיח בעניני העולם הזה, ומחנך את הילד בדרך צרופה, כשהוא מקיים אחת לאחת את עולם הערכים שלו. אבל אדם שסומך על עצמו, מן הראוי שיסמוך על הילד שלו. ואם לא סומך, מן הראוי, שיעמוד בדרישות מעצמו לפני שמתווה דרך לילד. אולי כל זה זה בשביל להגשים דרך הילד את הציפיות שלנו מעצמנו? כתבתי בלי לנקוט עמדה.

שםאנילא

New member
אז אל תחנכי את ילדך בכלל תני לו אפשרות לחנך

את עצמו ולהבין ובלחור מה שהו ארוצה אני שוב חוזר...לילד אין גבולות כמוך נסי את זה על אחיינים שלך ותראי מה קורה לילד מציבים עובדות בלי הסברים אבא לא צריך להסביר לילד למה לא הוא קובע עובדה וזהו בין אם מוצא חן בעיניו בין לא מוצא חן בעיניו ולכן הוא בתפקיד אבא הוא גם צריך להבין שהוא נענש כשהוא עושה דברים שאינם הגונים ורעים ושכר כשהם טובים

שםאנילא

New member
ממשיכים באותו קו בכל גיל עד 120...אחרת את

הופכת להיות שקרנית על סמך העבר וילד שוב, קולט את זה במקום כמובן שגם לך ולאבא אסור לשקר בשום מצב קטן עליו לגלות את זה... גם את לא אמורה לחשוב למה אני עושה מצווה עכשיו את מצווה לכן את עושה... אחרת תתחילי לחשבן חשבונות למה זה עדיף על זה ודרך אגב...ילד לא אמורים ללמד כעיקרון הוא אמור ללמוד ממך אוטומטית ולא בגלל שאמרת לו תהיי אמיתית הוא יהיה אמיתי תעשי מצווה בחשק הוא גם יעשה וכן על זה הדרך והכל לפי קליטתו

למעלה