דיון לפגישה שלימה
שמעו, היה כאן דיון לפגישה של שלמה של בחור ובחורה חרדיים....
ולעצם הנושא, אני בחור פתוח עד מודרני בהשקפותי אך כשאני מגיע לנושא הזה בפגישות מתקדמות אני מצהיר ואומר שבשנה-שנתיים ראשונות בכלל לא ארצה מחשב בביתי, ולא בגלל השקפה תורנית כזאת או אחרת אלא יותר בגלל השקפה "זוגית". וההסבר לזה הוא שלדעתי זוג בשנה הראשונה לנישואיהם צריך לבנות את הקשר שלו דרך שיחות נפש האחד עם השני והיכרות עמוקה ורוחנית של האחד את נפשו של השני. אם זוג צעיר מכניסים מחשב לביתם עם תחילת חייהם המשותפים אז קיים סיכוי סביר שרוב הקשר שלהם יסתכם בצפייה משותפת בסרטים במחשב, או באיזו כתבה טובה באינטרנט.(וזאת משיחות רבות עם זוגות שעשו את הטעות הנ"ל) ואז הקשר שלהם נבנה בצורה עקומה ויסוד הבית בעצם רעוע. אדגיש שאין זה מחייב שכך יקרה אך בעולם החרדי שבדר"כ אין לבחור/ה גישה מיידית למחשב ופתאום יש לו/ה את זה בבית ליד האצבע אז הסיכוי גובר שימצאו את עצמם די קרובים למסך בלילות... ומכאן לנושא האינטרנט והשאלה עצמה: לא הייתי חושש מזה שהיא תיסחף למקומות לא ראויים כי אישה שמסופקת ע"י בעלה לא תלך לחפש דברים אחרים במקומות אחרים, בעניין הזה זה הכל תלוי בבעל ! במאמר המוסגר קצת קשה לי להבין את התלות שלה במחשב ובנט במהלך החיים.... אך לכל אדם יש התמכרויות.