ולי עדיין יש תעלומה...

רוני13

New member
ולי עדיין יש תעלומה...

זה סימן שאלה שאני לא זוכר שענו לי עליו,בספר שמואל א' כתוב שדוד נבחר כדי להרגיע את שאול בשעה ששרתה עליו 'רעה' ולאחר מכן במלחמה נגד גלית אנחנו רואים כי שאול לא מכיר את דוד,איך זה יתכן? האם יש סברות בנושא,משהו?

yaakii

New member
תשובה

דמיין לעצמך שאולמרט ירגיש לא טוב (ח"ו בלי עין הרע-רק לדוגמא) ויוזמן לביתו רופא. האם אתה מצפה מאולמרט לזכור את מראהו של אותו רופא כמה חודשים מאוחר יותר..?

רוני13

New member
אממ...

אני לא יודע מה לגבי אולמרט אבל אני אזכור,אלא אם כן זה רופא אקראי שהוזמן למקרה ספציפי. אבל דוד ניגן לשאול כל פעם ש'רוח רעה' נפלה עליו.

yaakii

New member
לא הבנתי מהיכן הסקת שהוא לא הכיר אותו?

כתובת לפרק העוסק בנושא: http://shakel.dyndns.org/tanach/pasuk.asp?bb=8&p=8017&bnn='שמואל%20א&pn=יז -מצטער, פשוט עם קישורים היום לא הולך לי...

רוני13

New member
הרי לך...

"נה: וכראות שאול את דוד יצא לקראת הפלשתי אמר אל אבנר שר הצבא בן מי זה הנער אבנר ויאמר אבנר חי נפשך המלך אם ידעתי נו: ויאמר המלך שאל אתה בן מי זה העלם נז: וכשוב דוד מהכות את הפלשתי ויקח אתו אבנר ויבאהו לפני שאול וראש הפלשתי בידו נח: ויאמר אליו שאול בן מי אתה הנער ויאמר דוד בן עבדך ישי בית הלחמי "

yaakii

New member
עד כה שאול לא ייחס חשיבות לדוד

כיוון שבסך-הכל היה משרת זוטר, אבל כשמדובר בגיבור מלחמה חשוב לדעת מי היא משפחתו ומה מוצאו. זה לא שהוא לא הכיר את דוד.. עובדה שכשמביאים את דוד לנגן לפניו הוא לא מברר :"בן מי זה העלם". זה מראה שרק מאז שנהיה לגיבור היחוס חשוב..

למעלה