וכפי שהבטחתי

וכפי שהבטחתי

ליידישיסט שלנו נברר קצת את המקור של הניגון עתיק
וגם נספר קצת על ההקלטות ועל ההשראה:))) י--ה אלי וגואלי אתיצבה לקראתך,היה ויהיה,היה והוה,כל גויי אדמתך. ותודה ולעולה ולמנחה ולחטאת ולאשם ולמילואים כל קרבנך. זכור נלאה אשר נשאה והשיבה לאדמתך,סלה אהללך באשרי יושבי ביתך. דק על דק,עד אין נבדק,ולתבונתו אין חקר,הא--ל נורא,באחת סקירה,בין טוב לרע יבקר. ותודה ולעולה וכולי... אדון צבאות, ברוב פלאות חבר כל אוהלו,בנתיבות לב לבלב,הצור תמים פעלו. ותודה ולעולה וכולי... אלה הם המילים למנגינה ששמעת שקראתי לה ניגון עתיק. את המילים והניגון שרים לפני תפילת מוסף של סוכות ופסח ביום הראשון. ניסיתי לברר מהיכן המקור לניגון אבל לא מצאתי אפילו קצה חוט שיוביל אותי לפתרון התעלומה
ועכשיו נעבור לחווית ההקלטה:)))) הקלטת הראשונה והשניה שלי הוקלטו באולפן מקצועי במרכז, זה עלה המון כסף! בשלב מסוים החליט האיש הישיש שאמנם הוא לא בוגר בית ספר לטכנאות סאונד וגם...וגם אין לו עגיל וקוקו כמו שיש לכל טכנאי הקלטות שמכבד את עצמו
אבל...אבל הוא יכול לנסות אולי לעשות את זה לבד
הלך האיש ועשה ברור וקנה לעצמו מכונת הקלטה בת 4 ערוצים שמבוססת על הקלטה על קלטת כרום הוסיף מכונת אפקטים וטייפ "דק" (עצמאי) וככה החל האיש הישיש את דרכו בהקלטות זה היה נחמד מאוד
ויצאו גם טראקים נחמדים,באותה תקופה קניתי גם אורגן אוטומטי psr 520 של יאמהה והתחלתי ללמוד פרק במקלדות למדתי לשנות את ערוצי הליווי האוטומטי וזה מקור הפסנתרים שמצאו חן בעיני בניגון "ניגון עתיק" הקלטתי את הניגון על ה"414" שתראו בתמונה זמן רב לאחר מכן קניתי את ה"564" שהוא דגם משופר של טאסקם הקלטה שמבוססת על data מיני דיסק הוספתי עוד מכונת אפקטים ,וקומפרסור לימיטד וגם dat וההקלטות השתפרו פלאים
יש הרבה מה ללמוד בנושאי ההקלטות עריכה,הקלטה נכונה,שימוש באפקטים, מיקס,וכדומה,אבל בשביל העבודה שלי זה מספיק לי:)))) ההשראה ביצירת ועריכת הניגונים
שוחחתי עם יוצרים רבים בתחום,ומדובר בחוויה מרגשת! הסקיצה שהעלתי באמברוזיה למשל...הבית הראשון התנגן לי בבוקר ההמשך היה בנסיעה למרכז והסיומת למחרת
יש גם תחושה לפעמים קשה אצל יוצרים ...למשל לפעמים דברים נשמעים נפלא ...ולמחרת בבוקר זה נשמע נורא וכן הלאה,אבל עוברים את זה
אחת הסיבות שיותר קל להקליט בבית היא כי בבית יש פחות לחץ של זמן וניתן לחזור על דברים להקליט אותם בזמנך הפנוי, להשמיע אותם כשהם עוד על מכונת ההקלטה לאנשים אחרים וכן הלאה. יום טוב לכולם

מה מקור השם "ניגון עתיק"

אתה החלטת על שם זה או שהוא נקרא כך במקומות אחרים, באילו מקומות ? בכלל מעניין אותי המושג הזה "ניגון עתיק", האם הכוונה לניגון שאנחנו לא יודעים מי הלחין אותו ? האם מדובר בניגון שחי כבר מעל 100 שנה ? מעל 200 שנה ?

כדי

לא לבלבל לחברים באמברוזיה את הראש אכן אני קראתי לניגון הזה בשם "ניגון עתיק" ואכן הוא ניגון עתיק:))))דודי שיחי´ה הוא כבר למעלה מבן 70 שנה והוא זוכר שהיו שרים אותו בצפת עוד כשהוא היה ילד קטן אני יכול לשער שמדובר לפחות בסדר גודל של החל משמונים שנה והלאה:))))

למעלה