בוודאי שלא...
לא הייתי בטוח אם ואיך לענות לך, אבל אחרי שקראתי מה כתבת לנועה, אני מבין אותך: אתה קפיטליסט טיפוסי לתפארת - כל עוד קיבלת את המוצר שלך, ומישהו הרוויח על זה כסף, לא אכפת לך מי נדפק בדרך.

אתה לא מבין למשל, ש-Apple, דופק את הציבור האמריקאי פעמים ואת הסיני פעם אחת - הם לוקחים עבודה מארה"ב - מקום מושבם והמדינה בה הוקמו, הם דואגים לא להחזיר מסים מהרווחים, והם מעסיקים עובדים בתנאים שאתה לא היית שורד - פיזית! יום.

אז שיקולי משכורת, האם ראית את תנאי המחיה של האנשים האלה?

זה לפני שנכנסים למונופולים של MS ו-Apple ואת כל המתחרים בפוטנציה שהם רמסו בדרך, לא ע"י הספקת מוצר עדיף או זול, אלא ע"י כל טקטיקת נעילה, הגבלה ואיומים בקושי חוקיים ולפעמים לא חוקיים.

אתה בטח לא יודע, אבל בזמנו היית חברה רמאית בשם SCO.
היית להם מערכת יוניקס כושלת שלא הצליחו למכור, אז הם החליטו לתבוע כל מי שמשתמש בלינוקס, והתחילו ב-IBM.
זה היה עוד לפני עידן מלחמות הפטנטים, כשחברות טכנולוגיה עסקו יותר בפיתוח מאשר בתביעות.

הם ניסו לקחת זכויות על מוצר שהם לא יצרו ולא תרמו לו.
ונחש מה - MS מימנה אותם בשקט בשקט, מאחורי הקלעים, לפחות עד שהדבר התגלה.

ולמה אני מרגיש חופשי לטעון שהם רמאים?
כי אחרי עשור בבית משפט השופט גלגל אותם מכל המדרגות. הם הפסידו במשפט המקורי, הם הפסידו בערעורים, ובסוף הם פשטו את הרגל ונעלמו מן העולם.
אבל לא לפני, שיצאו לאור כמה וכמה דברים מביכים מאוד, בין היתר התכתבות פנימית של MS שמראה איך הם תכננו להכשיל מתחרים ע"י הפצת שקרים ואיומי סרק, וע"י לחץ על יצרני חומרה.

בקיצור - עשיית עסקים מלוכלכת ביותר...