וכבר עוד שבוע עבר!

giri

New member
וכבר עוד שבוע עבר!

היה לנו ישנוני פה בפורום השבוע...
מה שלומכם?
איך היה השבוע שלכם?

giri

New member
אמנם השבוע שלי לא נגמר אבל קצת עדכונים

השבוע הייתי בנסיעת עסקים, אז בינתיים רכבתי רק פעם אחת (ויש לי עוד רכיבה בסופ"ש). הרכיבה היתה לא משהו... צ'ואי לא עבד יומיים לפניה וקצת היה אנרגטי מדי בשביל להתרכך יפה. הייתי משחררת אותו לרוץ לפני הרכיבה, אבל המגרש היה מלא ופשוט אי אפשר היה (גם לא על לונג'- לא כשיש שיעור קפיצות במגרש). אחרי הרכיבה שיחררתי אותו והוא התפרע ורץ רבע שעה ונהנה מאד. אני בטוחה שהיום הוא יהיה יותר נעים לאלי לרכוב עליו.
החדשות המבאסות טילים הן שאלי, השותפה לפנסיון, עוזבת את העיר ואת הפנסיון בהתאמה. אני מבואסת כי היא שותפה מאד נוחה ועושה עליו עבודה טובה. חוץ מזה, היא בינתיים יצאה ממש לא בסדר מול המאמנת. החוזה שאנחנו חתומים עליו לפנסיון מחייב אותנו לשלם על כל חודש בתחילתו ולתת חודש התראה לפני עזיבה. היא עוזבת את העיר בינואר אבל היא החליטה לחסוך כסף על דצמבר אז היא הודיעה השבוע שהיא עוזבת וגם לא תעשה פנסיון בדצמבר. אז היא משאירה את המאמנת שלי תקועה בלי פנסיונר ובלי תשלום. חוץ מזה מסתבר שהיא עדיין חייבת כסף על נובמבר ושהיא לא שילמה את החצי שלה בחשבון הוטרינרי מספטמבר. וזה היה חשבון עצום! 600 דולר לכל אחת מאיתנו. המאמנת שילמה מכיסה ואיפשרה לנו להחזיר בתשלומים, מה שאני הייתי אסירת תודה עליו. הכנתי לה במקום שלושה צ'קים של מאתיים וזהו. אז מסתבר שאלי עוד לא החזירה לה שקל. אם סופרים את הנזק של דצמבר, היא תכלס חייבת לה 1800 דולר. אני לא מבינה אנשים שמביאים את עצמם למצב הזה. מילא אם זה הסוס שלך ולוקח זמן למכור. אבל פנסיון - פנסיון זו הוצאה ידועה וברורה ואתה תמיד יכול לצאת בהתראה של חודש. אני חשבתי פעמיים לפני שנכנסתי לפנסיון ווידאתי שיש לי איך לשלם את זה. פשוט חוסר אחריות.
לפחות היא לא מורידה את השמיכות מהסוס ובורחת כמו אלכס שנה שעברה...

ואותי זה מדאיג בעיקר כי בדצמבר אני אהיה שלושה שבועות בישראל. זה ביקור שכמובן תוכנן חודשים מראש ותואם עם כולם, ובגלל שאלי הבטיחה לכסות את התקופה הזו, לא דאגתי. עכשיו נשאר לי פחות משבוע לטיסה ואני מאד דואגת... אני לא יודעת מי ירכב עליו בשבועות האלה, הרבה אנשים לוקחים חופש בדצמבר, ואני צריכה לקנות לו שמיכת חורף חדשה כי השתמשנו בשל אלי. אוף אוף אוף. אני מאד מקווה שכשאחזור מהארץ לא יחכה לי סוס מופרע לחנך...

fliperit

New member
ממש מבאס

אנשים שלא עומדים באחריות והמחויבות שלהם מרתיחים אותי!!!

מקווה שתמצאי פתרון לזמן החופשה, וגם פתרון קבוע עם שותף טוב ואמין

popi199

New member
שאלת תם

האם הציוד הבסיסי ( ציוד רכיבה בסיסי וגם שמיכה כשחיים איפה שאת חיה זה נראה לי דיי בסיסי) לא אמור להיות מסופק על ידי הבעלים המקורי של הסוס?

כלומר מלבד חצי הפנסיון והשתתפות בשוטף את אחראית לקנות לו ציוד?

בנוסף, אם את לא יכולה להגיע וזה משהו שידוע מראש הבעלים לא ימצא פתרון לסוס? זה נשמע באת משלמת חצי פנסיון אבל הנטל עליך הוא כמו פנסיון מלא.

giri

New member
צודקת, זה קטע שמאד שונה פה ממה שהתרגלתי

בארץ, כשהייתי הבעלים, כל הציוד היה עלי. אם הפנסיון רצה להביא משהו שלו שיהיה לבריאות, אבל האחריות היתה שלי.
פה סיפור אחר לחלוטין, הייתי די בהלם בהתחלה.
קודם כל מסתבר שציוד לסוס - למשל אוכף - ממש לא כלול במחיר הפנסיון בברירת המחדל. ממה שמצאתי פה בכמה חוות, יש מקומות שבהם פשוט אין ציוד (כלומר, לבעלים יש ציוד אבל את לא יכולה להשתמש בו ומצפים ממך להביא ציוד שלך - שזה די הזוי בעיני); יש מקומות שבהם יש ציוד של הבעלים ואם את רוצה להשתמש בו את צריכה לשלם (קיבלתי מחירים בין 25 ל - 50 דולר בחודש - לא מבוטל בכלל!) ויש מקומות שבהם את יכולה להשתמש בציוד של הבעלים בחינם (יצא לי למצוא שניים כאלה ואחד מהם הוא זה שאני נמצאת בו כרגע). זה משתנה מבעלים לבעלים, ולא בהכרח לפי החווה.
הבעלים של הסוס שאני רוכבת עליו כרגע היא המאמנת. היא לא רוכבת עליו בשוטף - היא קנתה אותו מלכתחילה לפנסיונים. אז היא מוכנה שנשתמש בציוד שלה בכיף, אבל מעדיפה לא לקנות ציוד נוסף בשבילו. את כל השמיכות שלה שהוא השתמש בהן הוא השמיד מזמן, לפני שאני עשיתי פנסיון, והבחורה שעשתה את החצי השני קנתה לו שמיכות. כשהיא עזבה, היו דברים שקניתי, והיו דברים שהמאמנת מצאה שהתאימו במידה והיא השאילה לי. הוא הורס את השמיכות שלו די יפה... אני תופרת כמיטב יכולתי, אבל בשורה התחתונה עכשיו אנחנו צריכים קולר ושמיכת חורף, והיא לא תקנה לו.

וכן, בגלל שהיא קנתה אותו לפנסיונים, ובגלל שאני מגדילה ראש ואכפת לי, ובגלל שזה המצב... יוצא שהנטל עלי הוא כמו פנסיון מלא. אני לא יכולה להקטין ראש, קשה לי עם זה, וזה מעצבן אותי אבל אין לי הרבה מה לעשות בנדון. ד"א, כשאין חצי פנסיון, מבחינתה אין בעיה שאני אשלם חצי וארכב מלא. פשוט מבחינתי יש בעיה. זה מאד קשה לי מעשית למצוא את הזמן והכוח לרכב כל כך הרבה.

popi199

New member
זוועה!

מיום שישי שעבר אני חולה, זה התחיל מווירוס פשוט קצת חום, קצת כאב ראש וגרון והתפתח לחום גבוה, חוסר יכולת לאכול או לישון ומזל שאתמול הרופא שמע חירחורים בריאות וכבר נתן לי אנטיביוטיקה, האמת שזה הלילה הראשונה שיחסית ישנתי את רובו מזה ארבעה ימים...אני מקווה שנמשיך במגמת השיפור.

בין המחלה גם התחלתי עבודה חדשה השבוע, פקידותית ואני חייבת לומר שבינתיים זה דווקא כייף לי, העבודה הפקידותית דורשת ממני יותר ריכוז כי אני לא בן אדם של סדר ומספרים אבל זה כמעט כמו ניקוי ראש בשבילי אחרי שנים של עבודה בחווה, גם זה משהו שהצלחתי לעשות למרות שהייתי חולה, את ההדרכות לא עשיתי, רק יום אחד יום ארוך שלא נגמר ולסיום בערב גם ירד עליי גשם...ואז החלטתי שכנראה זה לא יילך וביטלתי את שאר הימים.

ברכיבות לא היה משהו מן הסתם, והנה יתרון עצום על כל מי שמחזיק סוס בפנסיון או חצי פנסיון, אני גם כשאני חולה אני צריכה לדאוג להאכיל את הסוסים שלוש פעמים ביום לנקות לכתם את האורווה לפחות פעמיים או שלוש בשבוע, האורווה גדולה אז לא חייבים כל יום ולדאוג שייצא יום יום מהאורווה. אז הוא עשה הרבה לונגים ושיחררתי אותו בחווה עם הסוסות האחרות, ולפעמים כשבאו הרוכבות הבוגרות לחווה ביקשתי מהן לעלות עליו אבל האמת היא שבגלל שהוא כבר כל כך רגיל להיות סוס פרטי הוא לא כל כך זורם יפה עם אחרים ולפעמים זה נראה קצת מיותר, עדיף שיזוז חופשי בגדרה מאשר שיראה כאילו הוא הולך למות תחת אוכף.

החדשות הטובות היחידות בשבוע הזה הן שיכול מאוד להיות שהצלחנו להתגבר על עניין האוכף עם כתם , קיבלתי את הרפידות ג׳ל לשמיכה והן דיי גבוהות, רכבתי איתן פעם אחת רכיבה קצרה רק כדי לבדוק שזה לא משפשף לו את הגבנון ונראה שהגבנון נשאר נקי, אני רוצה לעשות עוד רכיבה אחת לפני שאני אהיה בטוחה אבל בנתיים זה נראה טוב.

giri

New member
אויה

זה באמת מאד קשה כשצריך לטפל בסוסים באופן עצמאי, חווה מספקת את הגיבוי למצבים כאלה.

jgut

New member
השבוע שלי

שני הסוסים שלי בחופש וניראים מרוצים מהחיים.
לא רכבתי מלבד אתמול שהיה לי שיעור דראסג'. היה ממש טוב. הרכיבה על סוסי ב"ס שיודעים את העבודה מקדמת אותי יותר מאשר הרכיבות על דומיה. עדיין אני רוצה להמשיך את השיעורים איתה.
העברנו את השיעור לשעות הערב, אני מנחשת שכשאחזור לרכב על דו, היא תעשה לי קצת עניינים. מצד שני זו שעה נוחה בלי הרבה תנועה בכביש.

למעלה