ויתור סודיות

אין מילים.........

אולי פשוט נחתום על טופס ויתור זכויות כללי לנו ועבור ילדינו, לא ייתכן!!!!!

randy1982

New member

כשעבדתי עם פגועי נפש הינו נותנים להם לחתום ומסבירים מה זה אומר ויתור סודיות ולמה זה חשוב.
כאן דוחפים לי ערימת ניירות במחשבה , שמסתברת כנכונה, שנחתום בלי להתעמק.

שלומות0

New member

קבלנו למלא תחת הכותרת טפסים רפואיים אולי כעשר טפסים וביניהם גם ויתור סודיות,
אני לא יודעת כמה מהורים מודעים למשמעות הטופס הזה באותו בית ספר או בתי ספר אחרים..

שלומות0

New member
כן בהחלט

אבל אל תדאגי שצריך אותך כאמא יודעים יפה מאוד לפנות אליך

היום הייתי צריכה לחתום במקום מסויים

היות ואני לא מספיק מכירה את אחת הנפשות הפועלות חתמתי על אישור מאוד מצומצם.

תמרי1008

New member
על טופס הוויתור אמור להופיע שמו של המטפל

שכלפיו ההורים מוותרים על סודיות. יש טפסים שהם גם למטרה ספציפית, "מוותר על סודיות לצורך ......" ואז אין למטפל אישור לדון עם המטפל האחר מעבר לאותה שיחה שנועדה למסירת האינפורמציה הרלוונטית.
לצערנו לא ממש מקפידים על זה
ומן הסתם מוסדות חינוך ומרכזים טיפוליים מעדיפי טופס "כוללני" כדי להקל עליהם. אבל אפשר לבקש/לדרוש.

dina199

New member
לדעתי חייבים לדרוש שהטופס

לא יהיה כוללני.
אחרת אין כל משמעות ל'סודיות'.

כתבתי ככה:

אני מרשה ל-א' ממוסד X לדבר עם ב' ממוסד Y לגבי ילד /ה A.
כש-ב' היא אשת מקצוע שעובדת איתנו הרבה זמן, מעריכה ומוקירה ומכבדת אותנו ואני סומכת עליה. א' לעומת זאת מכירה אותנו הרבה פחות והתייחסה אלי מאוד בפטרוניות.
ב' זקוקה לאינפורמציה מ- א', וגם הייתי שמחה אם היא תבהיר לה באותה הזדמנות שאנחנו הורים טובים לילדים שלנו. א' התייחסה אלי כאל מישהי שצריך "לפקח" עליה.
הייתי כ"כ בשוק מהיחס שלא עניתי.
אני הבן-אדם האחרון שזה נכון לגביו.
שתי פסיכולוגיות שעובדות איתנו דואגות לטחון לי שוב ושוב-שאני בהחלט "אמא טובה דיה".
זה שאני צריכה הדרכה (ואני מניחה שאני גם אצטרך אותה לטווח ארוך) זה גם נכון-אבל פניתי לקבל אותה (ל-ב', לא ל-א'), לא?-זה כבר אומר שאני הורה אחראי וראוי.
ו-א' התייחסה אלי כאל אדם פגום.
אני צריכה אדם שאני אוכל לפנות אליו ולקבל ייעוץ והדרכה כשיש בעיה/קושי/התמודדות, ולא אדם שיפקח על ההתנהלות שלי.
ואת זה אני עושה גם לפני הגברת הזאת.
אני בדרך כלל מאוד אימפולסיבית בתשובות, אבל הפעם הייתי כ"כ המומה שלא התווכחתי אתה-ועדיף שככה.
נראה לי שעובדות סוציאליות הן לא דמויות שכדאי להתעמת איתן.

למעלה