ויתור אזרחות

סגוללל

New member
ויתור אזרחות

שלום,
יש לי אפשרות להשיג אזרחות גרמנית ע"י איחוד משפחות עם אבי הגרמני (קיבל אזרחות בעצמו לפני 20 שנה).
ברור לי שאני אצטרך לוותר על הישראלית שלי,
מה קורה אם יש בעל במשוואה? הוא צריך לוותר גם על האזרחויות שלו (ישראלית ודרום אמריקאית)?
אנחנו מתכננים לעבור לשם ולכן אני שואלת.
תודה לעונים.

Nobilis

New member
יש להבדיל

בין תושבות לאזרחות. במקרה שלכם - בשביל לקבל אזרחות גרמנית תצטרכו לוותר על האחרות.

אבל, מי מכריח אותכם לקבל אזרחות גרמנית? אתם יכולים לעבור לגרמניה (לפי דבריך), להיות תושבים לכל דבר, ולא לבקש אזרחות גרמנית.

Izmish

New member
על פי חוק

ברוב המדינות אדם יכול להחזיק בשתי אזרחויות, כך שלא נראה לי שיהיה צורך לוותר על הישראלית. אני לא מכירה את הקייס שלך בדיוק, אבל הרבה אנשים מחזיקים באזרחות ישראלית ואירופאית וחיים באירופה (כולל אותי) ואין עם זה בעיה. בני זוג יכולים להגיש בקשה לויזה, או משהו בסגנון...

forglemmigej

New member
תלוי במדינה וגם איך הושגה האזרחות

אם זה מזכות אבות אז אפשר שתיים, אם מכורח התאזרחות אי אפשר ושוב זה תלוי בחוקים של כל מדינה אני חושבת שהם לא רוצים נאמנות כפולה אהממ אהממ

Nobilis

New member
טוב נו...

אדם שואל אם אפשר לחנות כאן. ואתה אומר לו - ברוב המקומות אפשר לחנות אז בטח אין בעיה. יום למחרת - הוא מקבל קנס (מה לעשות - הוא חנה במקום שאסור).

מה הקשר בין התשובה שלך לשאלה? שאלו על מקרה ספציפי (התאזרחות אזרח ישראלי בגרמניה שלא בדרך של השבת אזרחות), וקיבלו תשובה על המקרה הספציפי.

Izmish

New member
הבנת הנקרא

כתבתי בעברית ברורה שאני לא מכירה את הקייס המדובר הדיוק. ודרך אגב, אני מכירה כמה אנשים ש"התאזרחו" לא בזכות אבות ושמרו למרות זאת את אזרחותם הקודמת. הנה לך קשר.
אסור לי לענות את מה שאני יודעת בלי לקבל תגובה צינית? ג'יז!
מרירות זה לא בריא, החיים יפים מידי. (ועוד שואלים אותי למה עברתי לחו"ל...)

ענו לך שתלוי במדינה ובמקרה הספציפי

לא צריך לקחת הכל אישית ורצוי להסתייג כשעונים מתוך ידע אישי ולא ידע מקצועי, שזה בעצם מרביתנו כאן. קיימת האפשרות לטעות ולהטעות - ולכן צריך להזהר.

Nobilis

New member
המשך

" אני מכירה כמה אנשים ש"התאזרחו" לא בזכות אבות ושמרו למרות זאת את אזרחותם הקודמת "

את מכירה ישראלים שהתאזרחו בגרמניה שלא בדרך של השבת אזרחות ושמרו על אזרחותם הישראלית? נשמח לשמוע פרטים.

diday

Member
אפשרי אם ישראל מסרבת

לבטל את האזרחות הישראלית.
מדי פעם יש כאלה שמצליחים, בדרך כלל מי שעסק בתפקידים בטחוניים רגישים.
לסתם עמך (כיום) אין סיכוי

Nobilis

New member
אכן

ולא רק לגבי ישראלים - אפשר (במקום לוותר על האזרחות) להראות שאי אפשר לוותר עליה. לא רלוונטי לישראלים "רגילים".

סגוללל

New member
תודה רבה על תשובתך

אני מניחה שקודם צריך להשיג ויזת עבודה, אחרת לא נוכל לעבוד שם ולשהות שם מעל 3 חודשים, נכון?

forglemmigej

New member
השאלה שלך לא ברורה

על סמך מה תקבלו ויזת עבודה השהיה באירופה לשלושה חודשים היא בעצם ויזה אבל זו ויזת תיור ולא שהיה זה כמו שיש חלק ממדינות אירופה שיכולים לבקר באמריקה לשלושה חודשים פונקטום הם ממש לא יכולים לעבוד בתקופה הזו.
האם את בטוחה שאפשר לעשות איחוד משפחות נראה לי שבדרך כלל זה כשיש ילדים מתחת לגיל 15 ונשמע לי שעברתם את הגיל..

למעלה