וירטואל דאב....

@יעל@

New member
וירטואל דאב....

התוכנה לא מזהה קבצים בפורמט אחר חוץ מ avi.
והיום הוא פחות נפוץ.
האם יש אפשרות או תוסף כלשהוא על מנת שכן תזהה ויהיה אפשר להדביק לקבצים כאלה תרגום? Mp4, mkv......
האם יש תוכנה אחרת שכן יכולה להדביק כתוביות לקבצים אלו?

תודה

רוצה להדביק כתוביות לסרט וממש מתברדקת עם זה.....
 

גיליום

New member
הטמעת כתוביות בפורמט שונה מ-AVI

VirtualDub אכן תוכננה במקור לעבודה עם קבצי AVI ולכן אינה תומכת בפורמטים אחרים. הודות לתמיכה שלה בתוספות-תוכנה (פלאגין), ניתן להתקין בה תוספות שמאפשרות לפתוח קבצי וידאו גם מפורמטים אחרים (כגון MKV או MP4), אך בכל מקרה, התוכנה יודעת לייצא קבצים רק בפורמט AVI.
אם את מעוניינת להטמיע כתוביות וליצא קבצים בפורמטים אחרים, אני ממליץ על התוכנה Avidemux, בגרסה 2.4.4 (הגרסאות החדשות יותר, שונו באופן שמשפר את התוכנה אך פחות ידידותי לצרכי הטמעת כתוביות).
רעיון השימוש בתוכנה Avidemux דומה לרעיון של Virtualdub ולכן יהיה לך קל להשתמש בה.
יש לפתוח את הקובץ המיועד להטמעת כתוביות. לבחור קודק וידאו עבור הקובץ החדש שיווצר וגם קודק אודיו.
לחיצה על הכפתור Filters פותחת חלון פילטרים. יש לבחור את הפילטר Subtitler ובהגדרות שלו, לבחור את קובץ הכתוביות הרצוי (עדיף סיומת srt, אך תומך גם בעוד סוג או שניים). לחיצה על הכפתור Preview (הצגה מוקדמת), מציגה את הסרט והכתוביות, כפי שיהיה לאחר ההטמעה.
יש לבחור גם את פורמט הקובץ הרצוי לשמירה (למשל MP4 או MKV).
ביצוע פעולת-שמירה (Save) בסיום, מתחילה למעשה פעולת קידוד ברקע ויווצר קובץ חדש, שמכיל את הסרט המקורי ובו מוטמעות הכתוביות שנבחרו.
נסי להתקדם עם התוכנה הזו ואם את נתקעת
, תחזרי עם השאלות אל הפורום..
בברכה,
גיליום
 

גיליום

New member
נזכרתי במשהו - היפוך כתוביות (כתב ראי)

התוכנה Avidemux שהוזכרה בפוסט הקודם, הופכת את הכתוביות אם הן בעברית, כך שהיא למעשה מטמיעה כתוביות ב"כתב ראי".
הדרך שלי לפתור את הבעיה הטכנית הזו, היא לבצע היפוך של הכתוביות לפני הטמעתן ואז כשהתוכנה מבצעת את פעולתה היא הופכת אותן שוב והתוצאה הסופית היא, שהכתוביות המוטמעות נראות בדיוק כמו שצריך..
לצורך הפיכת הכתוביות, אני משתמש בתוכנה שאני יצרתי ונקראת "סאבבי". ניתנת להורדה מהאתר "כתוביות פרו". כמובן שניתן להשתמש בכל תוכנה אחרת לעריכת כתוביות, שיודעת להפוך את הכתוביות והפיסוק בצורה טובה.
בברכה,
גיליום
 

@יעל@

New member
תודה


ופלאגינים לוירטואל דאב, האם אתה יודע היכן מורידים?
&nbsp
שוב תודה
 

גיליום

New member
פלאגינים ל-VirtualDub

אני לא מוריד פלאגינים ממקור ספציפי, אלא כשאני מחפש פלאגין מסוים, אני משתמש בגוגל וכותב משהו כמו:
virtualdub plug-ins download​
אם אני מחפש למשל משהו שיאפשר ל-VD לפתוח קבצי MKV, אני כותב:
virtualdub plug-ins for mkv​
צריך לשים-לב, שמכיוון של-VD יש גרסת 32 ביט וגם גרסת 64 ביט, צריך להוריד פלאגין שמתאים לגרסת התוכנה, אחרת זה לא יעבוד.
מקווה שעזרתי.
גיליום
 
למעלה