כאינטגרטור פרילאנסר, קבל טיפ
אני יודע שזרקו לך פה כמה שמות של חברות, הכל טוב ויפה, אבל תרשה לי להציע לך הצעה שונה קצת.
עצור, קח אויר...
קודם כל צריך לתכנן משהו אצלך. אתה רוצה Storage, אחלה, לעכשיו או שלב יותר מאוחר? אתה תריץ מכונות על דיסקים מקומיים או הכל על Storage?
מבחינת וירטואליזציה - אתה חושב לרכוש פתרון מבוסס VMWare? או Hyper-V של מיקרוסופט או שמעדיף בניה קאסטום עם KVM?
עכשיו תוסיף יתירות/שרידות. התפוצץ לך שרת פיזי - מה קורה עם המכונות הוירטואליות? שיעלו מיידית על שרת פיזי אחר שמוכן ומחכה לכך? האם יש צורך ב-Load Balancing? (במידה ויש לך אפליקציה עם המון שימוש ושמצריכה משאבים רבים)
מבחינת Migration, האם יש לך סביבות מסויימות שאתה צריך שהם ישארו רצות על ברזל (דברים שמדברים עם כרטיסי תלת מימד, מכונות שמחוברות פיזית לציוד אחר וכו') או שהכל צריך לעבור המרה לוירטואלי? האם יש לך את הידע ו/או את הכח אדם שמכירים את כל האפליקציות שאתה מריץ כדי שהם יסייעו בהמרה? (מה לעשות, יש גם מקרים שגם אם אתה חושב שביצעת P2V חלק, מחכה לך כמה שעות של הגדרות נוספות)
מה מבחינת מערכות הפעלה? הכל מיקרוסופט? חלק לינוקס? האם יש תמיכה רשמית מצד יצרני התוכנה אם אתה מעביר ל-P2V? (תתפלא, בחלק מהמקרים יש צורך בשינוי רישוי).
אני לא יאמר לך ללכת לחברה X או חברה Y. ראיתי פה בתגובות שם של חברה כלשהי כמומלצת והאינטגרטור הבכיר שלהם גרם בעבודה הקודמת שלי להשבתה של 48 שעות כי הוא עשה שטויות בלי שום תכנון Fallback וכך מערכת שעלתה 7 ספרות (בדולרים) הושבתה וכל ה"שרידות" שאותה חברה בנתה - כלל לא עלתה וגם לא רצתה לעלות.
לכן אני ממליץ לך לעשות כמה דברים:
1. קודם כל שב אתה או מומחה אחר שיתכנן את ה-Overview בחברה והמעבר, מבלי עדיין לדבר בשמות של סטורג', טכנולוגיות וירטואליזציה וכו', אלא ממש בכלליות שיהיה לך "מבט ממעוף הציפור" על מה אתה רוצה וצריך. תוכנית די קצרה של עמוד או 2 של מבט כללי כזה
2. שמעת על כל מיני אינטגרטורים? מצוין. תזמין נציג טכני שלהם לכוס קפה, תן לו להציץ בתוכנית ותבקש שיקח את זה (יש מקרים שהוא יצטרך לחתום NDA, זה המחלקה המשפטית אצלכם תאמר לך אם כן או לא) ושיכין לך תוכנית מה הוא הולך לשים (מבחינת וירטואליזציה, Storage וכו'). כנ"ל לגבי אינטגרטורים אחרים ששמעת עליהם. אל תשכח לאמר להם מה התקציב המוערך שלך, שלא יכין לך משהו גרנדיוזי שיעלה כמו תקציב שלך לעשור הקרוב
3. לפני שאתה חותם עם אינטגרטור, קח מישהו מבחוץ שאתה שמעת עליו שהוא מקצועי, תן לו את ההצעות ושמע את דעתו. יכול להיות שדווקא הוא יאמר לך שפתרון שהציעה חברה X יכול ללכת עם חלק מהפתרון שהציעה חברה Y ושאתה חוסך כמה עשרות אחוזים במחיר. ראיתי מספיק אנשי presale שהצליחו למכור זבל טכנולוגי במאות אלפי דולרים בשעה שהעלות בשוק החופשי בחוץ היתה במקרה הכי גבוה עשרות אלפי דולרים.
4. אחרי שקיבלת תשובות והמלצות מאותו איש, כנס למו"מ עם אותה חברת אינטגרציה. בדוק גם אפשרות לקנות בנפרד את החומרה/תוכנה ובכך לחסוך כסף (תזכור שעסקאות Bundling מבלי שתבדוק לפני כן יכולות לעלות לך מאוד ביוקר). נקודה חשובה שהרבה לא לוקחים אותה: בדוק אפשרות מבחינת תמיכה אם מחר החלטת לעבור לוירטואליזציה אחרת מבחינת אותו אינטגרטור, והכי חשוב: אל תגיע למצב של locked-in על פתרון שהאינטגרטור יתן לך בלי אפשרות לעבור לפתרון מתחרה. ראיתי גם במקרים כאלו חברות ששילמו שנים עשרות אלפי דולרים בגלל שטות כזו.
רק אחרי שסגרתם את כל הדברים האלו, תבנו לו"ז, לא לשכוח SLA ולא לשכוח לוודא שהאנשים שאותו אינטגרטור שולח אליך - מקצועיים (כבר ראיתי אינטגרטורים שהחתול שלי יותר חכם מהם והם נשלחו ללקוחות כי החברה חתמה עם אינטגרטור גדול שהחליט לשלוח מישהו בשכר עבדות ולחתוך קופון מאוד שמן).
בהצלחה