וירטואליזציה

ddoottaann

New member
וירטואליזציה

בשעה טובה ומוצלחת קיבלתי אישור מההנהלה להרים פרויקט וריטואליזציה אצלנו.

מדובר על כ-6 שרתים פיזיים. אני רוצה כמובן לעבור גם לstorage ולהרים מערכת גיבוי חשמל שתחזיק לכמה שעות.

אני מחפש אינטגרטור על מה אתם ממליצים? חשבתי על הראל אולי בינת. על מי אתם ממליצים מניסיון?

DuuGi

New member
אני ממליץ על DIY

לא סומך על אף אחד.
אם אתה קונה מערכת סטורג' אז כבר תרכוש עם אינטגרציה.

ddoottaann

New member
מממ

חיפשתי בגוגל לא מצאתי חברה כזאת DIY

ועכשיו ברצינות... אני לא רוצה להתחיל להתעסק במערכות חשמל וגיבוי לחשמל.

אני מעדיף אינגרטור שייתן לי פתרון כולל קצה לקצה.

linuxexpert

New member
שכחת את מלם-תים

מכיר כמה אנשים שם שהם מומחי VMWARE , תבדוק אותם.

F00D Is G00D

New member
אני אוהב את:

we
mind u
harel
emet

נתקלתי שם באנשים עם ראש על הכתפיים.

אבל אולי דווקא עדיף פרילאנס שיהיה ניטראלי לפחות מצד החומרה/תוכנה ולא יינסה למכור לך מה שהחברה שלו מוכרת.

בכל מקרה להטמעות בסדר גודל הזה החברה שולחת אדם אחד/שניים. אין לחברה ייתרון על אותו בנאדם שיציע את שרותיו בעצמו.

F00D Is G00D

New member
עוד אופציה, pod מוכן

הדברים של חץ הזכירו לי את האופציה הזו, אפשר לקנות ארון מוכן עם סטורג', שרתים, נטוורקינג ופלטפורמת וירטואליזציה.

הייתרון הוא שאתה מקבל סביבה עובדת כשכבר מקונפגת באופן אופטימאלי, והת מיכה היא מגורם אחד שאחראי על הכל

hetzbh

New member
כאינטגרטור פרילאנסר, קבל טיפ

אני יודע שזרקו לך פה כמה שמות של חברות, הכל טוב ויפה, אבל תרשה לי להציע לך הצעה שונה קצת.

עצור, קח אויר...

קודם כל צריך לתכנן משהו אצלך. אתה רוצה Storage, אחלה, לעכשיו או שלב יותר מאוחר? אתה תריץ מכונות על דיסקים מקומיים או הכל על Storage?

מבחינת וירטואליזציה - אתה חושב לרכוש פתרון מבוסס VMWare? או Hyper-V של מיקרוסופט או שמעדיף בניה קאסטום עם KVM?

עכשיו תוסיף יתירות/שרידות. התפוצץ לך שרת פיזי - מה קורה עם המכונות הוירטואליות? שיעלו מיידית על שרת פיזי אחר שמוכן ומחכה לכך? האם יש צורך ב-Load Balancing? (במידה ויש לך אפליקציה עם המון שימוש ושמצריכה משאבים רבים)

מבחינת Migration, האם יש לך סביבות מסויימות שאתה צריך שהם ישארו רצות על ברזל (דברים שמדברים עם כרטיסי תלת מימד, מכונות שמחוברות פיזית לציוד אחר וכו') או שהכל צריך לעבור המרה לוירטואלי? האם יש לך את הידע ו/או את הכח אדם שמכירים את כל האפליקציות שאתה מריץ כדי שהם יסייעו בהמרה? (מה לעשות, יש גם מקרים שגם אם אתה חושב שביצעת P2V חלק, מחכה לך כמה שעות של הגדרות נוספות)

מה מבחינת מערכות הפעלה? הכל מיקרוסופט? חלק לינוקס? האם יש תמיכה רשמית מצד יצרני התוכנה אם אתה מעביר ל-P2V? (תתפלא, בחלק מהמקרים יש צורך בשינוי רישוי).

אני לא יאמר לך ללכת לחברה X או חברה Y. ראיתי פה בתגובות שם של חברה כלשהי כמומלצת והאינטגרטור הבכיר שלהם גרם בעבודה הקודמת שלי להשבתה של 48 שעות כי הוא עשה שטויות בלי שום תכנון Fallback וכך מערכת שעלתה 7 ספרות (בדולרים) הושבתה וכל ה"שרידות" שאותה חברה בנתה - כלל לא עלתה וגם לא רצתה לעלות.

לכן אני ממליץ לך לעשות כמה דברים:
1. קודם כל שב אתה או מומחה אחר שיתכנן את ה-Overview בחברה והמעבר, מבלי עדיין לדבר בשמות של סטורג', טכנולוגיות וירטואליזציה וכו', אלא ממש בכלליות שיהיה לך "מבט ממעוף הציפור" על מה אתה רוצה וצריך. תוכנית די קצרה של עמוד או 2 של מבט כללי כזה

2. שמעת על כל מיני אינטגרטורים? מצוין. תזמין נציג טכני שלהם לכוס קפה, תן לו להציץ בתוכנית ותבקש שיקח את זה (יש מקרים שהוא יצטרך לחתום NDA, זה המחלקה המשפטית אצלכם תאמר לך אם כן או לא) ושיכין לך תוכנית מה הוא הולך לשים (מבחינת וירטואליזציה, Storage וכו'). כנ"ל לגבי אינטגרטורים אחרים ששמעת עליהם. אל תשכח לאמר להם מה התקציב המוערך שלך, שלא יכין לך משהו גרנדיוזי שיעלה כמו תקציב שלך לעשור הקרוב

3. לפני שאתה חותם עם אינטגרטור, קח מישהו מבחוץ שאתה שמעת עליו שהוא מקצועי, תן לו את ההצעות ושמע את דעתו. יכול להיות שדווקא הוא יאמר לך שפתרון שהציעה חברה X יכול ללכת עם חלק מהפתרון שהציעה חברה Y ושאתה חוסך כמה עשרות אחוזים במחיר. ראיתי מספיק אנשי presale שהצליחו למכור זבל טכנולוגי במאות אלפי דולרים בשעה שהעלות בשוק החופשי בחוץ היתה במקרה הכי גבוה עשרות אלפי דולרים.

4. אחרי שקיבלת תשובות והמלצות מאותו איש, כנס למו"מ עם אותה חברת אינטגרציה. בדוק גם אפשרות לקנות בנפרד את החומרה/תוכנה ובכך לחסוך כסף (תזכור שעסקאות Bundling מבלי שתבדוק לפני כן יכולות לעלות לך מאוד ביוקר). נקודה חשובה שהרבה לא לוקחים אותה: בדוק אפשרות מבחינת תמיכה אם מחר החלטת לעבור לוירטואליזציה אחרת מבחינת אותו אינטגרטור, והכי חשוב: אל תגיע למצב של locked-in על פתרון שהאינטגרטור יתן לך בלי אפשרות לעבור לפתרון מתחרה. ראיתי גם במקרים כאלו חברות ששילמו שנים עשרות אלפי דולרים בגלל שטות כזו.

רק אחרי שסגרתם את כל הדברים האלו, תבנו לו"ז, לא לשכוח SLA ולא לשכוח לוודא שהאנשים שאותו אינטגרטור שולח אליך - מקצועיים (כבר ראיתי אינטגרטורים שהחתול שלי יותר חכם מהם והם נשלחו ללקוחות כי החברה חתמה עם אינטגרטור גדול שהחליט לשלוח מישהו בשכר עבדות ולחתוך קופון מאוד שמן).

בהצלחה

sharonei1

New member
אהבתי את העצה 3

שאינטגרטור מקצועי חיצוני שאיננו קשור לאף חברה או ספק יבדוק גם את התכנון והרמה המקצועית של ההצעה

העצה טובה אבל לא מעשית

אני לא מכיר אף אינטגרטור שאינו קשור לאף חברה או ספק.
מעצם עבודתו הוא משווק פתרונות ולכן קשור לחברה או שניים.

sharonei1

New member
התשובה מעשית,

אינטגרטור עצמאי שאתה משלם לו אך ורק על בדיקה בידיעה שהוא לא זה שימכור ויעשה את ההתקנה אמור לתת חוות דעת מקצועית גם אם הוא בקשר טוב מול ספק זה או אחר הרי אם הוא לא זה שימכור ויבצע אז אן לו עניין להכניס לך מוצרים שאתה לא צריך

hetzbh

New member
צר לי, לא מסכים איתך

אישית אני נותן שרותי אינטגרציה ושרותי לינוקס. יש חברות שמעוניינות באובונטו על הכל, יש כאלו שרוצות דביאן או סנטוס או רד-האט. כל חברה והעדפותיה ואין לי שום בעיה לתת לכל אחת לפי מה שהיא רוצה. יש כמובן מגבלות אם חברה מעוניינת להטמיע מוצר שהם רוצים לרכוש ואז היצרן מוכן לתת תמיכה רק ב-RHEL לדוגמא ואז אני מנסה לסייע להם לראות האם אפשר לגשר מול מה שיש להם כרגע או שצריך להטמיע להם RHEL או CENTOS וזאת לפי מה שהמוצר צריך, מה היצרן יתן תמיכה ומה אני כפרילאנסר אתן.

אותו דבר בוירטואליזציה. אם מחר לחברה יש 4 אנשי לינוקס רציניים והם ירצו סיוע בהטמעת KVM, אני לא אבוא ואומר להם "לא, לכו על ESXI". אני כן אשב אצל לקוח ואשמע מה דרישותיו ואומר לו שסעיף זה דורש מוצר כזה או סקריפטיאדה כזו וספריה כזו, ואבדוק איך אפשר לממשק בין המערכות ואציע לו. לעומת זאת, אם ללקוח יש תשתית של ESXI, לא אלך ואציע לו KVM רק בגלל שאני אוהב את הוירטואליזציה הזו.

כן, יש חברות שמשווקות מוצר X ועושות את הכל כדי לשווק אותו לכל מיני חברות (ובמקרים מסויימים גם אם המוצר לא ממש נותן את כל מה שהלקוח מבקש). אתה, כלקוח, צריך לברר אם זה מה שהחברה עושה ואם כן, אז תמצא לך אינטגרטור (או חברה שמציעה שרותי אינטגרציה) יותר ניטרליים.

בצג

New member
בכלל, כמו שאני מבין ממך חץ

העצה העיקרית היא, קח את הזמן ותעשה את זה לאט ומחושב
או כמו שאומרים נגרים: תמדוד שלוש פעמים, תחתוך פעם אחת

ddoottaann

New member
תודה על התשובה המפורטת

כל הדברים שכתבת וודאי ילקחו בחשבון

אני בשלב ה"גישושים" ובכלל חושב אולי להעיף הכל לענן ולשים איזה קו ג'יגה ולסגור עניין.

אני רק לא בטוח שהERP שלנו (magic) מסוגל לעבוד native. וזה כבר מצריך וירטואליזציה מלאה גם של התחנות..

hetzbh

New member
לסגור עניין עם קו ג'יגה??

אתה מודע לכך שאתה חי בישראל וכאן חברות התקשורת שודדות לחלוטין במחיר (וברשיון משרד התקשורת) את החברות שמעוניינות בקו Dedicated?

אז קח, אתן לך תרגיל קטן. תבצע אותו ביום ראשון:

* צור קשר עם בזק או סלקום או פרטנר או הוט או אחת מספקיות האינטרנט הגדולות, ובקש הצעת מחיר של קו ג'יגה סימטרי מהספק אליך לחברה.
* אחרי זה צור קשר עם ספק אינטרנט (אם מקודם יצרת קשר עם בזק/פרטנר/סלקום) ובקש רוחב פס ג'יגה על אותו קו Dedicated בין ספק האינטרנט אליך.

תשתה מים לפני שתראה את המחירים, שלא תתעלף, כי מדובר ב-5-6 ספרות, בשקלים, לחודש!

ddoottaann

New member
כן אני יודע הגזמתי עם הג'יגה

למרות שבשנים הקרובות עם המיזם של IBC זה עלה גרושים....

hetzbh

New member
אתה מבלבל בין שתי חבילות

חבילת של חברת Unlimited (הם שינו את שמם מ-IBM ל-Unlimited) של ג'יגה ממש לא תתאים לשום עסק. זה שכתוב לך שיהיה ג'יגה לא אומר שיהיה לך רוחב פס upstream כל הזמן של ג'יגה, וגם מבחינת התעבורה החוצה/פנימה יהיו הגבלות. יהיו חבילות עסקיות של ג'יגה אבל גם הן לא תהיינה סופר זולות כמו שאתה חושב.

ddoottaann

New member
ידוע שהם שינו את שמם Unlimited

אבל למה אתה חושב שג'יגה זה לא ג'יגה? גם אם בUP הקצב יהיה 80% לא נראה לי שמישהו יבוא בתלונות..

לפי האתר שלהם יש קוים עסקיים מן הסתם עם SLA גבוהה אבל לא כל עסק חייב SLA ויכול להסתפק גם ללא.

כרגע שוב האתר שלהם חוסם אותי משום מה...אבל המחירים שם בסדר גודל של 2000 ש"ח לג'יגה

linuxexpert

New member
חץ , אתה לא בקיא בחומר ובמערך של חברות ה IT

ישנם חברות IT גדולות שיש להם מחלקת שירותי מומחה , לא מדובר על אנשי IT בשכר רעב (מדובר על שכר של 20K לבין 35K) , מדובר על קבוצה של אנשים שהם באמת שפיצים בתחום ההתמחות שלהם.

ייתר על כן , כאשר יושבים עם לקוח , מתחילים תחילה לבצע לאותו לקוח ASSESSMENT , שזה השלב הראשון , לפני הצעת מחיר בכלל. כלומר עושים ללקוח ASSESSMENT בלי שהלקוח ישלם שקל בודד על זה. במסגרת ה ASSESSMENT בודקים כמה משאבי מיחשוב אותו לקוח צריך , דוגמים את הסביבה הפיזית של אותו לקוח על בסיס של חודש מלא.

אותו כנ"ל לגבי STORAGE

לא מדברים עם לקוח על VENDORים ספצייפים. עושים קודם כל ASSESSMENT

hetzbh

New member
ידידי linuxexpert

אני בטוח שיש חברות עם מומחים. לרגע אחד לא ניסיתי לרמוז שכולם בבונים.
יחד עם זאת, גם לאותם מומחים באותן חברות לעיתים רבות מבקשים מהם "להמליץ" על מוצר ש"במקרה" אותה חברה גם משווקת ואז ההמלצה אולי נכתבת על ידי "שפיצים", אבל היא לא ממש לטובת הלקוח מבחינת תקציב / פונקציונאליות, היא הרבה יותר מוטה לטובת השורה התחתונה מבחינת גבייה פוטנציאלית מאותה חברה שמבקשת Assesment.

כרגיל, אני לא מעוניין לציין שמות חברות, אבל ראיתי לפני כשנה וחצי אצל חברה שעשו אצלה בדיוק מה שאתה מדבר (דגימה של חודש וכו') והציעו לה פתרון Storage גרוע, ומה שהכי מצחיק/עצוב - זה שפתרון מתחרה של חברה אחרת (פתרון מאוד מוכר לחברות) היה עולה 25% פחות ונותן לפחות ביצועים כפולים. אותם אנשי מקצוע באותה חברה הזהירו את ההנהלה שזו עבודה בעיניים ומשווקים להם שקרים, אבל בגלל שאותה חברה ממליצה היא חברה מאוד מוכרת ומאוד Corporate Oriented, ההנהלה בחרה את הפתרון היותר יקר שנותן ביצועים יותר נמוכים..

אז נכון, יש הרבה חברות שנותנות Assesment בחינם (לא כולם, ואני לא אעלה כאן שמות אך אתה מכיר אותן אם אזכיר אותן), אבל עדיין הייתי מציע למצוא מישהו ניטרלי שיעיף מבט מקצועי על ההצעה.

Outlaw525

New member
במקום סטורג' "חיצוני", ממליץ לך להשתמש ב-VSAN

של VMware, ביצועים מעולים, תקרא על זה קצת ותחסוך קצת כסף

למעלה