וירוס-תולעת

וירוס-תולעת../images/Emo32.gif

למדתי היום טריק מחשבים חשוב - כפי שאתם יודעים, אם/כאשר וירוס מסוג תולעת נכנס לכם למחשב, הוא פונה ישירות לפנקס הכתובות של תוכנת הדוא"ל (דואר אלקטרוני - אימייל) שלכם ושולח עצמו לכל מי שנמצא ברשימה, וכך הוא פוגע גם בכל חבריכם ומכריכם המופיעים ברשימתכם. הפעולה היא פשוטה ביותר: ראשית, פתחו את רשימת הכתובות שלכם ולחצו על הכפתור בעזרתו אתם מכניסים כתובת אימייל חדשה. בחלון בו אתם רוצים לרשום את שמו הפרטי של החבר החדש, הקלידו 000! (סימן קריאה ואחריו 3 אפסים). בחלון מתחת, בו אתם אמורים להקליד את כתובת האימייל של אותו חבר חדש, הקלידו WormAlert (ישנן תוכנות אשר ללא הסימן @, אינן מאפשרות לכן להזין את הכתובת החדשה. במקרה זה, הקלידו WormAlert@w) ולאחר מכן השלימו את הפעולה של הכנסת הכתובת החדשה ע"י לחיצה עם הקליק השמאלי של העכבר על ok או add או enter, בהתאם למה שתוכנת הדוא ל שלכם מראה. עתה, ראו איזה פלא: השם 000! ימוקם בראש רשימת פנקס הכתובות שלכם, שם תתחיל התולעת במאמציה לשלוח עצמה לכל הרשימת כתובות שלכם. אולם, כאשר היא תנסה לשלוח עצמה ל- 000! היא לא תוכל לבצע זאת עקב הכתובת שאיננה קיימת - WormAlert. כאשר הניסיון הראשון שלה לשלוח עצמה נכשל (וכך אכן יקרה בגלל הכתובת השגויה), התולעת לא ממשיכה בניסיונותיה וחבריכם לא יושפעו ממנה ולא יפגעו. היתרון הגדול השני של שיטה זו הוא שכאשר אימייל לא יכול להישלח, אתם מקבלים הודעה מיידית על כך בתיבת ה- Inbox שלכם. לכן, אם אתם מקבלים הודעת אימייל בה כתוב שהאימייל שהיה אמור להישלח ל- 000! שכתובתו היא WormAlert או WormAlert@w לא נשלח עקב אי זיהוי הכתובת אימייל הרשומה, אתם יודעים לצערכם באופן מיידי כי נכנס למערכת המחשב שלכם וירוס מסוג תולעת וכי עליכם לפעול הלאה כדי להוציאו מן המערכת. שלחו הודעה זו לכל רשימת חברי פנקס הכתובות שלכם, וכך, אם כל אחד מהם יבצע פעולה זו, תוכלו גם אתם להיות מוגנים יותר ולא לחשוש מפתיחת אימיילים שנשלחים לכם ע"י חבריכם, המכילים וירוס מסוג תולעת, אפילו שלא באשמתם.

אם מה שאתה אומר בדוק,

אז נמצא הפיתרון האולטימטיבי לכל סוגי הוירוס תולעת למינהן (גם מה שה F.B.I שולח לאנשים
). מאיפה קיבלת את המידע הזה?

_alon_

New member
ממש לא מדויק

זה ממש לא מחייב. 1. הוירוס ימשיך לרוץ על רשימת האי-מיילים. הוא לא יעצור אחרי כל כתובת לוודא שזה אכן הגיע ליעד ממספר סיבות: א. זה לוקח זמן לקבל אישור. ב. קבלת האישור תלויה בשרת הדואר ולא כולם תומכים בזה. 2. מכיוון לא כל שרתי הדואר תומכים בשליחת חיווים (האם הנמען קיים או קרא את ההודעה), הרי שלא תוכל בוודאות לדעת שנדבקת. השיטות הכי טובות הן: 1. לעבוד עם מערכת הפעלה של לינוקס, שאין לה הרבה וירוסים יחסית לחלונות. (אם המנהל רשת שלי היה קורא את זה הוא היה מאושר שאני מפיץ את יתרונות השימוש בלינוקס). 2. אם אתה עובד עם חלונות ו-OUTLOOK (אולי גם ב-outlook express), יש משהו שנקרא remoteMail והוא מאפשר שליטה עם קבלת הדואר ושליחתו, כלומר אני מקבל רק מידע איזה הודעות מחכות לי (ממי, נושא, גודל!... ) ובוחר איזה להוריד. ושליחה הודעות מתבצעת רק באישור. 3. לא לפתוח קבצי vbs שבהן כתובים רוב התולעים (כדאי גם לוודא שחלונות מראה את הסיומות לסוגי קבצים מוכרים). 4. להשתמש ב-antiVirus. אם מצאתי דרך להילחם בוירוס האם אני לוחם או אומן לחימה

תודה על התיקונים

ומצטער אם הפצתי מידע לא נכון; אני מבין במחשבים די מעט
אבל עדין הפטנט לא רע: אפילו אם נקבל הודעה שנשלחה הודעה כזאת ממחשבנו רק פעם אחת, הרי זו הוכחה עבורנו שנדבקנו, וצריך לטפל בענין.

bizhar

New member
ולמה לא עם מקינטוש ?

למקינטוש באמת שכמעט ואין וירוסים... מנסיוני, אנטי וירוס מ ע ו ד כ ן ! והמנעות מפתיחת דואר או קובץ חשוד הם פתרון טוב מספיק. ודרך אגב, השיטה שדוד מציע אכן פועלת במקרים מסויימים ולא יזיק להגדיר חשבון דמה ( לא חשוב בכלל השם העיקר שיופיע בתחילת הרשימה..) אבל בוודאי שאינה פתרון לכל סוגי וירוס התולעת. ממליץ גם למרות אי המוחות המסויימת לפתוח חשבון דואר אחד או יותר בהוטמייל או דומיו המבצעים סריקת דואר וסינון ספאם ולהשתמש בו בכל הפורומים או המקומות בהם נדרש לתת כתובת. מונע גם מדואר זבל להגיע ישירות אליכם.

מקינטוש? הקופסא שלא מבינה עברית?

ושאין לה משחקים ותוכנות שאפשר לשתף עם משתמשי WINDOWS (כלומר 90% מהעולם הממוחשב)? לגבי חשבון דואר, אישית אני כבר מזמן לא משתמש בתכנת-דואר אלא רק בהוטמייל ויאהו - יאהו עדיף, הוא נותן 6 מגה-בייט חינם והוטמייל רק שנים, ושאר השירותים מאוד דומים: אנטי-וירוס חינם, סינון דואר-זבל, תיקיות לחומר שאתה רוצה לשמור ברשת וכו´ - אבל מה שיאהו נותן בגדול, ובטוח, וחינם, הוטמייל נותן בקטן, עם פרצות-אבטחה, וכנראה הולכים לגבות על זה כסף
וזה עדין יותר טוב מלהכניס קבצים לא-מוכרים למחשב בבית.

bizhar

New member
דוד, אתה מבין שהייתי קצת ציני ?

לא הייתי רץ גם ללינוקס ומסיבות אחרות. נחמד כמערכת הפעלה שנייה אבל כאב ראש למשתמש הפשוט... לגבי יאהו, כנראה שאתה צודק אבל כבר התרגלתי למסנגר...

Marron___

New member
אני מבין במחשבים קצת הרבה ו..

דבר ראשון אתה לא חייב לרשום !000 או wormalert אלא כל דבר אחר 2. זה ברוב הפעמים לא עובד 3. מאיפה אתה קראת את זה? אני עושה מחקר קטן על זה

למעלה