וירוס צ´רנוביל

rehovi

New member
וירוס צ´רנוביל

הייתי מעוניין לדעת באיזה תאריך בשנה מופעל וירוס צ´רנוביל (קיים אצלי במחשב) והאם קיים בשבילו אנטי וירוס. ידוע לי שהוירוס מופעל בסוף אפריל.

server911

New member
16.4 נראה לי

Server911

uzi2

Active member
תשובה

הגירסה הנפוצה יותר של ה- CIH (שידוע גם בשמו צ´רנוביל) מפעילה את הנזק שלה ב- 26 לאפריל בכל שנה. יש גם גירסה הרבה פחות נפוצה, שמפעילה את עצמה ב- 26 לכל חודש. כיום גם הגירסה הנפוצה כבר לא ממש נפוצה. בעיקרון כל תוכנות האנטיוירוס (רובן ככולן) מזהות את הגירסאות השונות של הוירוס הזה. כמובן, בתנאי שתוכנת האנטיוירוס מעודכנת (כולל עדכון נתוני וירוסים ומנוע סריקה מעודכן). תוכל להתקין בחינם ובפשטות את ה- F-Prot for DOS, להריץ אותו ולנקות את הוירוס (ואולי וירוסים נוספים, אם יש). תוכל להשתמש בתוכנת התקנה ועדכון: http://home.epix.net/~artnpeg/fprot.html לצורך ההתקנה והעדכון של האנטיוירוס. אמנם מדובר בתוכנה שנועדה ל- MSDOS אבל אפשר להריץ אותה כמעט מכל מערכת הפעלה ביתית. רק צריך לזכור שעובדים עם התוכנה דרך המקשים, ו"מטיילים" בין התפריטים באמצעות מקשי החיצים של המקלדת, ולא בעזרת העכבר. להכנס לתוכנה, אפשר ע"י DoubleClick. אם אתה יודע שיש לך וירוס צ´רניביל ומתקרב ה- 26 לאפריל ועדיין לא הסרת אותו, אז תוכל פשוט ב- 25 לחודש לשנות את התאריך במחשב שלך ל- 27 לחודש, ואז כשמגיע תאריך ה- 27 לחודש, להחזיר את התאריך במחשב ל- 27.

למעלה