וירוס כופר חדש..

רוב הזמן נח

Well-known member

אני לא רוצה לפתוח פה ל..
אבל אני מאז שיש לי חלונות 8 עוד מהתקופה שהיתה נחשבת למערכת הפעלה חדשה, מלבד אולי חודשיים שהתקנתי עדכוני אבטחה של מיקרוסופט (שחירבו לי שוב ושוב את מערכת ההפעלה)
אני כבר שנים מאז לא מתקין אותם יותר. ולא ראיתי וירוס כופר אפילו לא באופק. מה אני עושה לא טוב? :p

Haim_Gds

Member
אז עוד ווירוס חדש :) :) פשוט אני זוכר את ההתרעות האלה עוד מהמילניום הקודם...

ובנוגע לכופרה.
-גיבוי שבועי של הקבצים המאוד חשובים ל DVD, יוצא כחצי ג'גה כשמגבים בצורה הכי כוללנית כך ש BR-DVD אחד מספיק לשנה והיתרון הוא שלאחר הכתיבה הנתונים לא ישתנו יותר. אני (מניסיון רע קודם) למדתי כמה חשוב לגבות את היסטוריית הדפדפן ואת ה AppData.
-קבצי מדייה גדולים קבועים צרובים בכל מקרה ב BR-DVD, בנוסף אני משתמש בתוכנה שמחשבת MD5 לכל הקבצים בתיקייה, לפני הגיבוי השבועי אני מריץ אותה והיא מחשבת MD5 מחדש על הקבצים ובודקת אם הערך השתנה (=קובץ שונה)

רוב הזמן נח

Well-known member
אז עוד ווירוס חדש :) :) פשוט אני זוכר את ההתרעות האלה עוד מהמילניום הקודם...

ובנוגע לכופרה.
-גיבוי שבועי של הקבצים המאוד חשובים ל DVD, יוצא כחצי ג'גה כשמגבים בצורה הכי כוללנית כך ש BR-DVD אחד מספיק לשנה והיתרון הוא שלאחר הכתיבה הנתונים לא ישתנו יותר. אני (מניסיון רע קודם) למדתי כמה חשוב לגבות את היסטוריית הדפדפן ואת ה AppData.
-קבצי מדייה גדולים קבועים צרובים בכל מקרה ב BR-DVD, בנוסף אני משתמש בתוכנה שמחשבת MD5 לכל הקבצים בתיקייה, לפני הגיבוי השבועי אני מריץ אותה והיא מחשבת MD5 מחדש על הקבצים ובודקת אם הערך השתנה (=קובץ שונה)
את הקבצים החשובים שלי אני מעתיק לשני כוננים שונים. יש כאלה שליותר. חצי גיגה זה כלום נפח. הקבצים שלי הרבה יותר גדולים בנפח.
כבר אין לי מקום בבית בארונות בשביל לצרוב ולאכסן עוד דיסקים אופטיים. אני עכשיו בתהליך מתמשך להעתיק את הדיסקים האופטיים בחזרה לכונן/ דיסק קשיח.

Haim_Gds

Member
כבר אין לי מקום בבית בארונות בשביל לצרוב ולאכסן עוד דיסקים אופטיים
BR-DVD אחד מספיק לשנה והיתרון הוא שלאחר הכתיבה הנתונים לא ישתנו יותר.
אם אתה ממש גבולי במקום אז תוכל לעבור ל DL של 50 ג'יגה לדיסק, חבילה של 50 תוצרת TDK עלתה לי פחות מ 300 ש"ח (כ 6 ש"ח ליחידה) ונכון להיום יש לי דיסקים בני 12 שנה (מדייה בעיקר) שעדין במצב מצויין.

הגיבוי הקבוע שלי הוא אמנם דיסק לדיסק (יש לי מגירה עם SATA לדיסקים נשלפים) אך עדיין דיסק יכול להתקלקל/להימחק/לחטוף ווירוס... בדיסק צרוב אין את הבעיות האלה ואם הוא מתקלקל עדיין יש את העותקים הקודמים.

רוב הזמן נח

Well-known member
אם אתה ממש גבולי במקום אז תוכל לעבור ל DL של 50 ג'יגה לדיסק, חבילה של 50 תוצרת TDK עלתה לי פחות מ 300 ש"ח (כ 6 ש"ח ליחידה) ונכון להיום יש לי דיסקים בני 12 שנה (מדייה בעיקר) שעדין במצב מצויין.

הגיבוי הקבוע שלי הוא אמנם דיסק לדיסק (יש לי מגירה עם SATA לדיסקים נשלפים) אך עדיין דיסק יכול להתקלקל/להימחק/לחטוף ווירוס... בדיסק צרוב אין את הבעיות האלה ואם הוא מתקלקל עדיין יש את העותקים הקודמים.
אני קונה כונן של 4 או 5 TB שמספיק לי לא יותר מחודשיים עד שהוא מלא.

נגמר עידן הצריבות.

למעלה