וירוס הפפילומה

וירוס הפפילומה

היי,
אשמח לתשובות..
האם וירוס הפפילומה לכלבים דומה לוירוס באנשים או שזה שני דברים שונים?
האם כלבים מדביקים אחד את השני? האם זה מדבק לאנשים?
ו..האם זה נכון, שאם יש רק "תפרחת"(או איך שקוראים לבליטה הזו ) אחת, שווה לחכות ואולי זה יעלם מעצמו? כמה זמן ממוצע לוקח לבליטה שכזו להיעלם מעצמה?
מה מרגיש הכלב כשיש לו בליטה כזו בפה? זה מפריע לו? מגרד/ כואב? ואם כן, יש דרך לעזור לו?
ואם זה מתרחב..איך מורידים?
חפרתי

מתנצלת מראש

פפילומה

וירוס הפפילומה בהחלט מדבק בין כלבים אך לא מדבק באנשים. אני לא מכיר את מהלך המחלה בבני אדם (חיה שלרוב אינני מטפל בה), כך שקשה לי לענות על החלק הזה.
אני אישית לא נוהג להסיר את הנגע כירורגית. עד כמה שאני זוכר הסרה כזו רק עלולה לגרום ל"זריעה" של נקודות נוספות. רוב הכלבים מחלימים מזה עצמאים תוך מספר שבועות.
יש מאמרים התומכים בתוספת של טיפול באנטיביוטיקה הנקראת אזיתרומיצין המאיצה את ההחלמה. לדעתי שווה לנסות.
בהצלחה,
אסף

תודה רבה ועוד תהיה..

העונה הנוספת (ותודה גם לך:), דיברה על מערכת חיסונית חלשה.
הכלבה שלי כמעט בת שנתיים, ובסך הכל בריאה
(לפני חודש+ היא נדבקה בשעלת המכלאות ותוך יום קבלה אנטיביוטיקה והשיעולים נעלמו תוך כלום זמן והיא חזרה לעצמה, למרץ ולשובבות)
להבנתי, את שני הנ"ל היא קיבלה בזכות היותה כלבה חברותית מאוד, שנפגשת כל יום עם חברים על 4 לריצות ומשחקים משותפים.
האם בעצם כולם נדבקים או שיש משהו שאני צריכה לתת לה כדי לחזק את המערכת החיסונית?

תשובה

לא בדקתי את הכלבה, אבל על פניו אני עוד לא מתרגש.
כן אפשר לעשות בדיקות דם, ואם הכל בסדר לא הייתי עושה דבר נוסף.
אני מאמין שפעילות גופנית ואוכל איכותי הם הדברים החשובים שאפשר לעשות כדי לשמור על כלב בריא עם מערכת חיסון תקינה. אני לא מחסידי ה"חיזוקיות" למיניהן.
אם יש מחלה מעבר - כדאי להתייחס אליה, כמובן.
אסף

את מתארת שהיא נדבקה בשעלת

משמע שהמערכת החיסונית שלה הייתה עסוקה בלהילחם במחלה ואולי לא הייתה אז מספיק פנויה כדי להתגבר על הפפילומה.
זמן הדגירה של וירוס הפפילומה הוא כחודש אז נשמע לי הגיוני שהיא נדבקה אז (השערה שלי לפחות... גם חיות צעירות ובריאות יכולות להידבק אבל פחות).
ממה שהבנתי מדובר גם רק בנגע אחד והכלבה צעירה ובד"כ בריאה.
אם הנגע לא מפריע לה ולא מדמם / מתפשט מאוד לא הייתי דואגת.
אגב, אני לא וטרינרית אבל כן יצא לי לראות הרבה כלבים עם פפילומות. רוב המקרים לא דורשים טיפול ובד"כ חולפים מעצמם.

פפילומה

פפילומה של כלבים לא יכולה לעבור לאנשים (ולהפך).
הוירוס של הכלבים ספציפי לכלבים.
כלבים נדבקים מכלבים אחרים אך לרוב הגידולים יופיעו רק בכלבים בעלי מערכת חיסונית חלשה, בעיקר גורים.
בד"כ הגידולים נעלמים מעצמם תוך חודש-כמה חודשים כשהמערכת החיסונית של הגור מתפתחת.
בחלק קטן מהמקרים הגידולים נשארים קבועים, בד"כ בכלבים מבוגרים (גם לכלב שלי יש אבל זה לא מפריע לו בחיים...).

ברוב המקרים אין צורך בטיפול אבל אם הגידולים מופיעים באזור שמפריע לכלב (למשל בעפעפיים או גידולים מרובים בחלל הפה שמפריעים לכלב לאכול) או אם הם מדממים - צורבים/מורידים אותם בניתוח. הגידול עצמו לרוב לא מפריע להם.

יש גם טיפולים נוספים כמו זריקות לשיפור המערכת החיסונית אך זה חומר יקר שקשה להשיגו בארץ.
קראתי גם על שיטות נוספות לזירוז החלמה אבל אני בספק לגבי היעילות שלהן.

למעלה