וירוסים

e-magine

New member
כעיקרון אתה צודק

אני אפילו הכרתי מישהו, עמית למקצוע שלי שהחזיק שנים מחשבים מחוברים לאינטרנט ומעולם לא היה לו וירוס. הוא לא החזיק בכלל תיבת דוא"ל והגלישה שלו היתה כניסה לפורטלים ישראליים, לאתרי חדשות ולאתרים כלכליים ישראליים, כדוגמת ביזפורטל. שום דבר מעבר לזה. נכון שזה יותר בטוח אבל נראה לי שבדרך זאת מאבדים את כל הכיף. שלא נדבר על זה שלי יש שותפים קטינים על המחשב, שבשביל איזה דמו או תמונה של איזו כוכבנית ארגנטינאית, יכנסו לכל אתר.

simplex

New member
כמה דברים

ראשית, נכון להיום, הוירוסים הנפוצים מזייפים את כתובת השולח לכתובת שהם מוצאים במחשב הנגוע, ולכן אם אתם מקבלים מכתב מוזר ממישהו שאתם מכירים, או בעצם כל מכתב שנגוע, כל מה שאתם יודעים זה שהכתובת שהיא כביכול כתובת השולח, היתה איפשהו במחשב הנגוע. לא בהכרח זו הכתובת של הבעלים של המחשב הנגוע. כלומר מי שיש לו את כתובת הדואר האלקטרוני שלי איפשהו, והמחשב שלו נדבק בוירוס, אז המחשב שלו ישלח לי וירוסים תחת כתובות אחרות שנמצאו שם, וכמו כן, המחשב שלו ישלח לאנשים אחרים וירוסים תחת הכתובת שלי (כאילו אני שלחתי את המכתבים הנגועים). כמובן שמי שמפיץ את הוירוסים (למעט הפצה ממש ראשונית) אלו הוירוסים בעצמם. באינטרנט יש דווקא הרבה דברים בחינם. כהצהרה כללית ההצהרה שאין שום דבר בחינם, אינה נכונה לדעתי. אבל גם יש הרבה דברים שאינם תמימים, ולכן אני תמיד בודק בגוגל מה כל מיני גורמים כותבים על תוכנה לפני שאני מתקין אותה, ואני לא ממהר להאמין לאף גורם יחיד... ועדיין אנחנו לוקחים סיכונים כי אחרת נהיה יותר מדי מוגבלים. מי שמפרסם את עצמו בספאם, כבר מעצם העובדה הזאת יש לי חשדות בסיסיים. כמו כן, גורמים שמפרסמים את עתמם (ואפילו בפרסומות לגיטימיות) מבחינתי, עושים זאת משיקולים מסחריים, וזה מתייחס לעניין החינם. (זה לא אומר שהשרות או תוכנה הן לא בחינם, אבל חייב להיות שיקול עסקי ברור של רווחיות מהפרסום. ואני ממליץ להתקין ולתחזק את SpywareBlaster נגד תוכנות פרזיטיות (אלו שמשתלטות על המחשב). לא במקום תוכנות כגון AdAware, ולא במקום בירור ב- Google (או כל מנוע אחר) לגבי טיב של תוכנות לפני שמתקינים אותם, ולא במקום אמצעי זהירות אחרים, אלא כאמצעי לחסימה של תוכנות פרזיטיות מלהגיע למחשב. היתרון, הגנה אקטיבית מבלי שהתוכנה רצה ברקע (היא מגדירה לאינטרנט אקספלורר מה לא להריץ).

xslf

New member
הרגלי שימוש או התוכנה בשימוש?

על שאלה זו בדיוק מנסה אסא, אחד המפתחים של מוזילה ומוזילה פיירפוקס לענות. אחרי שניקה את המחשב של חמו וחמותו מתוכנות ריגול ופרזיטים, הוא החליט לעשות ניסוי: להתקין מחשב נקי עם חלונות 98 (מה שלפי גוגל היא עדיין מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר באינטרנט), ולהשתמש בו לגלישה עם אקספלורר ודואר אלקטרוני עם אאוטלוק אקספרס. כל שבוע הוא יבדוק פרזיטים במערכת, אבל לא ינקה אותם. הוא רוצה לראות כמה זמן, אם בכלל, המערכת תהפוך לבלתי שמישה. כיום הוא עובד עם מוזילה (והתוכנות המבוססות עליה) גם לדואר וגם לגלישה, ואין לו בעיות של פרזיטים או וירוסים. מכיוון שבמחשב הניסוי הוא לא מתכוון לשנות את הרגלי הגלישה או קריאת הדואר שלו, תהיה לנו אינדקציה טובה האם הבלגן נובע מהרגלי שימוש או מהתוכנות. אם מהרגלי שימוש, גם במחשב הבדיקה לא צפויות בעיות מיוחדות (מכיוון שכיום אין לו, והוא לא מתכוון לאמץ הרגלי שימוש גרועים יותר). אם מדובר בתוכנות עצמן, אז מהר מאוד נראה את המחשב מתמלא בזבל. ואם המסקנה שמדובר בתוכנות עצמן, אז יש לנו כאן גם בעייה מסוג אחר, וגם פתרון טוב. לפוסט שלו על הניסוי: http://weblogs.mozillazine.org/asa/archives/005181.html

simplex

New member
חבר מביא חבר

הצרה עם הפרזיטיות הללו, היא שחלק מהן אחראיות ליבוא של כל השאר. כל מיני downloadwares למיניהן, מרגע שהמחשב נדבק בהן, מביאות ומתקינות את חברותיהן. מכיוון שמרבית הפרזיטיות מוכרות וידועות, גם יודעים כיצד הן מוצאות את דרכן למחשבים שלנו. חלקן מגיעות דרך ActiveX (משתמשי מוזילה יכולים להיות רגועים. המחשבים שלהם לא חשופים לכיוון הזה של ההדבקות). חלקן מגיעות עם תוכנות "לגיטימיות" וחלקן מצטרפות לתוכנות יותר מפוקפקות, שלפעמים מפורסמות באתרים, ולפעמים בדואר זבל - למשל השעון החביב של Gator, מי שיש לו Win98 ורוצה שהשעון של המחשב יהיה תמיד מעודכן, עלול להתפתות לפרסום. שימוש במוזילה עבור החבורה הזאת, לא ממש יעזור.

סרפד

New member
איזה פחד ../images/Emo5.gif

אני קוראת בשרשור הזה כל כך הרבה דברים שאני לא יודעת והאינטרנט נראה לי עכשיו מקום כל כך מסוכן. צריך להיות מעודכן כל הזמן ולשמור כל הזמן על הגב שלך וגם זה הרבה פעמים לא מספיק.

simplex

New member
דוגמאות

ראשית, לגבי ה- downloadwareים למיניהם. קראתי לזה ככה, משום שתוכנה פרזיטית בשם downloadware עושה את זה והיא לא היחידה. קישור לאינפורמציה על ה- downloadware נמצא כאן. אבל רציתי לתת דוגמא, שעבור חלקנו עלולה להיות הרבה יותר מפחידה, ואספר סיפור, שאמנם המצאתי אותו, אבל הוא סיפור ריאלי שדומים לו קורים כל הזמן. משפחה ממצב כלכלי לא מי יודע מה. יש להם מחשב קצת ישן, וחיבור איטי לאינטרנט דרך קו טלפון. הם מתחברים מדי פעם לאינטרנט. החיבור הוא דרך מודם וקו טלפון רגילים, וגם הם לא מתחברים הרבה. בשלב מסויים, האישה שמה לב שנוסף סרגל מוזר לאינטרנט אקספלורר. לא משהו נוח במיוחד אבל אפשר לחיות איתו. הם בבית לא מבינים הרבה במחשבים, והם כבר מזמן ויתרו על לקרוא לטכנאי על כל שיבוש קל במחשב. הם לומדים לחיות עם סרגל הכפתורים החדש. אחרי כמה שבועות שבהם הכל נראה יציב. פתאום מתחילות לקפוץ פרסומות כאלו במחשב. כל הזמן. גם כשהמחשב לא מחובר לאינטרנט. זה מעצבן קצת וזה מפריע לשימוש, אבל הכי מטריד ואתם, זה שהילדים יראו. היא חושדת שזה קשור לזה שבעלה שוטט באתרי פו#נו. היא שואלת אותו, אבל הוא טוען שזה לא נכון. בכל מקרה, הם מחליטים שצריך לטפל בזה, וגיסה הבטיח שהוא יבוא ויסדר את זה (אח של בעלה הוא מומחה למחשבים, והם אמנם קצת מרגישים לא נוח כל הזמן להטריד אותו, אבל בעיתות מצוקה כלכליים, הם עושים את זה). אמנם הוא הבטיח שיבוא, אבל איכשהו העניין מתעכב. לא נעים להם להטריד אותו, ולנדנד לו שהגיע הזמן לבוא, והם מתחילים בשלב מסויים לשקול בכל זאת אולי להזמין טכנאי. בינתיים הם מקבלים את חשבון הטלפון, וחושכות עיניהם. חשבון הטלפון הוא על סך 4,500 ש"ח. השיחות רובן לכמה מספרי טלפון בכמה מדינות שונות בחו"ל. הם מנסים לברר מה הם המספרים הללו, ומסתבר שאלו מספרי טלפון של שרותים בתשלום (בדומה למה שהיה בארץ עם השרותים שהיו תחת הקידומת 056 בעבר). היא מנסה לחייג בעצמה לאחד מהמספרים הללו ומקבלת רק אזהרה שהשרות הוא בתשלום של דולר לדקה, ושיש לנתק בתוך 5 שניות על מנת שהשיחה לא תחוייב. הם מגלים שהשיחות היו ביחוד בשעות הלילה. היא מנסה לצעוק על בזק שיש טעות, אבל אין טעות. אחד הטכנאים שאילתו היא דיברה העלה את החשד שהמחשב נדבק באיזה פרזיט חייגן. עכשיו הם מזמינים טכנאי, והוא מגלה שהמחשב שלהם נדבק ב- Dialler Offline. תוכנה פרזיטית, שמתקינה חייגן טלפון שמנצל את המודם להתחבר לשרותים טלפוניים בתשלום. הוא מסיר את הפרזיט. אין להם 4,500 ש"ח מיותרים, ואחרי שבזק מסבירה שהיא ממילא מחוייבת בעיקר הסכום מחברות הטלפון בחו"ל, הם יוצרים קשר עם החברה שמפעילה שרות שמאחורי אחד המספרים (שרות שממוקם בגרמניה). שם מסבירים להם באדיבות, כי אין להם קשר עם מי שיצר את התוכנה הפרזיטית הזאת, ופשוט אלו שמפיצים את הפרזיטית, גרמו לכך שהיא תתחבר לכמה מקומות על מנת שיהיה קשה לזהות מי מביניהם אחראי. בכל מקרה הם לא יחזירו את הכסף. היא יוצרת קשר עם מפעילים באיזה אי נידח, של שרות אחר שגם אליו החייגן חייג מהמחשב, ושם מסבירים להם שמדובר במשהו חוקי לחלוטין. קצת "עובדות" בסיפור שלנו: למרות שבעלה כן צופה מדי פעם באתרי פו#נו, דווקא היא היתה זאת שבגללה המחשב נדבק בפרזיטית. היא קיבלה מכתב בדואר אלקטרוני שהכיל קישור לאתר עם גלויה אלקטרונית. היא נכנסה לשם, ונתבקשה להתקין פלאג-אין לדפדפן שידאג להצגת הגלויה האלקטרונית. לפלאג-אין היה מצורף הסכם שימוש באנגלית וארוך כאורך הגלות. שם צויין במפורש שהיא מסכימה שהתוכנה תוריד תמונות מאתרים בתשלום דרך שרותי טלפון. אבל כרגיל הסכמי השימוש הללו ארוכים, וממילא אף אחד לא קורא אותם, וגם האנגלית שלה לא מי יודע מה טובה, אז היא הקישה על I Agree, וראתה גלויה משעממת. היא אפילו לא קישרה את זה לכך שלאחר כמה ימים (!) התחילו להופיע במחשב כל מיני תמונות כאלו.

זה סיפור מפחיד נורא ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif ../images/Emo5.gif

ונראה מאד אמיתי. ואם אני אתאמץ אני אגלה כמה לקוחות שקרה להם משהו דומה כזה או אחר.

s h i r k u s h

New member
וירוסים ../images/Emo123.gif

זה ממש מעצבן לפתוח את המייל שלך ולגלות שהוא מפוצץ בגלל שמישהו או כמה אנשים בעולם החליטו להפציץ אותו במיילים עם וירוסים-באמת רוע של אנשים

למעלה