וירוסים, חום ושות'...

וירוסים, חום ושות'...

שלום לכן...

חוזרת אליכן בשנית עם ילדה נוספת בגיל חצי שנה תיכף...

עד עכשיו קראתי אחורה בפורום והחכמתי רבות.

יש לי שאלה ומקווה שאוכל להיעזר בכן.

הילדה שלי בת חצי שנה תיכף ויש לי ילד בן שלוש וקצת...

לפני חודש חזרתי לעבוד ושניהם במעון. ברוך השם אין בעיות מיוחדות, אבל עכשיו הקטנה פיתחה חום בפעם הראשונה ויחד איתה אח שלה לאחר תקופה ארוכה שלא העלינו חום.
הילד הגדול גם מצונן ומשתעל לעיתים קרובות בתקופה האחרונה...

שניהם לא מחוסנים ואני ממעטת לתת אקמולי/נורופון בעצת הרופא שלנו, רק כאשר החום מגיע בערך ל-40 מעלות וגם לעיתים רחוקות, תלוי במצב של הילד...

רציתי לשמוע את עיצותכם/ן לאפשרויות טבעיות לטיפול בהורדת חום, טיפול בצינון ושיעול ובכלל חיזוק המערכת החיסונית שלהם.

בדרך לבצע הזמנה מ-IHERB, כך שאם יש לכן המלצה להזמין משם משהו מתאים, אודה לכן מאוד...

תודה ויום טוב.

פולספגן

New member
למה להוריד חום?

חום הוא מנגנון נפלא של הגוף להאבק בפולשים.
אני מתחילה להוריד חום רק כאשר זה מעל 39 מעלות והילד קווץ'.

pie and cactus

New member
אישית, אנחנו נותנים נובימול

רק לפני שנת לילה. גילינו שאם אנחנו לא, יכול לקחת לה גם שעתיים להירדם, לא משנה באיזו דרך (אם יש לה חום).
במהלך היום, לא נראה שהחום מפריע לה, אז אנחנו לא נותנים.

זה גם מה שהיא כתבה

שהיא מורידה כשזה מגיע לסביבות 40.
אז כנראה השאלה מה עושים כשהחום ממש גבוה..

לגבי הורדת חום

כעקרון עדיף לא להוריד חום, כי זו התגובה הטבעית של הגוף להתמודד עם מחלה ולהתרפא. ברגע שאנו נותנים מוריד חום אנו מפריעים לתהליך התקין של הגוף. יש ספר מקסים הנקרא: "כיצד לגדל ילד בריא למרות הרופא שלך", של ד"ר רוברט מנדלסון. ממליצה בחום לקרוא אותו, יש בו פרק שלם מוקדש לנושא הזה.
יחד עם זאת, עדיין כשהחום מטפס, אני מבינה אותך, זה מפחיד וכואב יחד איתם. יש קומפרס מיוחד, שאני עושה לבת שלי ומאד עוזר להוריד את החום קצת, צריך לעטוף במגבת לחה את אזור הכליות, אזור הגב התחתון, מעליה לשים מגבת יבשה ולעטוף. להחליף אחרי כמה שעות.
לגבי טיפול בצינון בכלל, לנו מאד עוזר השימוש בבייבי וינטר,זה שמן עיסוי לאזור בית החזה, עוזר מאד לכל מערכת הנשימה, לשחרור ליחה ולחיזוק מערכת החיסונית בכללותה.
אפשר גם לראת כאן פרוט על השמן: http://www.tinuki.co.il/store/he/health-he/baby-aromatherapy-he/baby-winter-oil-schloss-he.html

תודה. כפי שקראת אני גם לא מורידה חום בדר"כ

כשהוא מתחת לארבעים מעלות בערך ותלוי במצב הפיזי של הילד... אבל יש רמה שממנה אני פוחדת לקחת סיכונים בעיקר בלילה כשאני ישנה ולא יכולה לבדוק כל הזמן... אז אם למשל בלילה יש ארבעים מעלות, אני אתן משהו להורדת חום...

הקישור שהבאת... אני אתעמק בו עוד קצת.

תודה רבה!

סיפרתי על הקומפרס, לעטוף

במגבת רטובה ומעליה מגבת יבשה, באזור הכליות, הגב התחתון, ממש לעטוף מסביב. להחליף כאשר המגבת הרטובה מתייבשת.

אהה. חשבתי שאת מוסיפה עוד משהו...

כמו שמנים או משהו אחר... סתם טעות שלי.

תודה.

regvuv1

New member
התייעצות - אנטיביוטיקה

עברתי ניתוח בכף הרגל להוצאת ברגים לפני שבוע בדיוק.
האזור של החתך הכי גדול (8-9 ס"מ חתך) התחיל להתחמם, להאדים והכחיל לי אתמול בבוקר - סימן לדלקת. הייתי אצל הרופא היום,הוא אמר שזו אכן דלקת אבל נראית לו בסדר, הוא לא מודאג. הוא הוציא את התפרים, אבל נתן לי גם אנטיביוטיקה ליתר בטחון.
המרשם שהוא נתן הוא לסולפה - אנטיביוטיקה די רחבת טווח, שכמובן אסורה להריוניות, מניקות, ילדים וכמעט כל בעל בעיה רפואית אחרת.
אני מעדיפה להמנע מאנטיביוטיקה ואתמול בלילה התחלתי לקחת GSE בבליעה, אני מורחת על המקום תערובת שמנים של אמא שלי שכבר הוכיחה את עצמה על פצעים מוגלתיים (אבלעלפצעים פתוחים, וזה פצע סגור), ועובדת על המקום גם עם מכשיר אור נמוך עוצצמה שאמור לעזור בריפוי דלקות. לדעתי הנפיחות מתחילה להשתפר, אבל אני לא משוכנעת.
עד מתי הייתם מחכים לפני תחילת אנטיביוטיקה? הלילה אני לא אקח בכל אופן, כדי לתת זמן לכל מה שאני עושה להשפיע. השאלה היא מתי להתייאש ולעבור לקונבנציונלי - לצערי בגלל המקצוע של אמא שלי ראיתי יותר מדי מקרים של דלקת אחרי ניתוח שלא טופלה, כולל הריח של נמק וכו'.

כוכב34

New member
מסכימה לגמריי עם איימי שלי

גם אני במערכת הרפואית ואכן זיהומים אחרי ניתוח יכולים מאוד להסתבך. לא הייתי משחקת עם זה. לדעתי החלטת נכון

תראי..

אז אני לא תמיד משקפת את "רוח הפורום" בדעותי (אני אחות), ואני מתנדנדת בין הטבעי לקונבנציונלי, וגם לא אחות כירורגית/ אוטופדית, אבל זיהומים אורטופדיים בשל ניתוחים אורטופדיים יכולים מ א ו ד להסתבך ומ א ו ד בקלות (וזה משהו שאני כן רואה) ואח"כ הטיפול בהם הוא לא סטנדרטי (כשזה בעצם בעיקר) ויכול להמשך המון זמן (עד שבועות רבים).

אז "אני" לא הייתי מתעסקת עם זה לאחר ניתוח..

regvuv1

New member
בגלל זה "נכנעתי"

כמו שכתבתי - ראיתי יותר מדי תוצאות של אנשים שלא טיפלו בעצמם (אמא שלי הביאה את נושא ההתמחות בפצעים לישראל, ראיתי הרבה יותר מדי נמקים, פצעי לחץ והרבה רעות אחרות אצלה במרפאה, בבית ובמצגות שעזרתי לה לערוך...)
אני רק מקווה שהאנטיביוטיקה לא תעשה לי יותר מדי רע...
תודה

רק משהו קטן

סולפה זו לא אנטיביוטיקה. זה אומנם אנטיבקטריאלי אבל לא אנטיביוטי. אלו הן תרכובות סינטתיות המכילות קבוצת גופרית (לרוב סולפונמיד). הרבה אנשים אלרגים לסולפה (ביניהם אמא שלי) וזו תרופה שלרוב רושמים בזהירות בגלל האלרגיה הנפוצה.

אני שמחה שבחרת לקחת בכל מקרה כי לא הייתי משחקת עם זה. תרגישי טוב.

regvuv1

New member
תודה, השכלתי

בכלל לא הייתי מודעת להבדל...
אבל הבעיה שלי איתה נשארה זהה - היא מחסלת לי גם את החיידקים שאני כן רוצה במערכת... מקווה שיעבור טוב.

JoIIy Roger

New member
הייתי לוקחת מיד

במחלה לא אבל כשיש לי פצע גדול שנראה לי דלוק (קרה לי פעמיים אחרי ניתוח קיסרי) לקחתי בפעם הראשונה. בפעם השניה הבטיחו לי שלמרות שהתפרים אדומים ויש הפרשות מהתפר אין צורך באנטיביוטיקה ולא לקחתי.
אני חושבת שסיבוך של פצע מזוהם יכול להיות יקר מאוד.

נינושה2

New member
אני רואה שכבר התחלת לקחת

וזה נראה לי כבחירה מצוינת. רציתי לומר החלמה מהירה, זה נשמע די באסה, שיחלוף כלא היה

למעלה