וירוסים וסוסים

anat30g

New member
וירוסים וסוסים

עדכנתי את האנטי וירוס שלי נורטון 2001 והרצתי סריקה - שהודיעה לי שאין לי וירוס במחשב. תוכנת Cleaner 3.2 שהמליצו לי עליה פה אמרה שאין לי סוסים במחשב. הבעיה היא שהמחשב שלי משתגע לו - מחשיך מסך, סוגר חלונות כאילו על דעת עצמו (מפה בא החשד שיש לי איזה סוס)... האם ייתכן שהתוכנות הללו לא זיהו משהו????

jgut

New member
היתה לי בעיה דומה

רק שאצלי התברר שהעכבר היה דפוק וכל פעם שרק נגעתי בו הוא סגר ופתח לי חלונות (וכיבה את המחשב באופן מקרי). כשהחלפתי אותו הבעיה נפתרה. אבל יכול להיות שהבעיה אצלך יותר רצינית...

תומר 007

New member
עוד לא שמעתי על בעיה כזו..

אבל תנסה לעדכן את TheCleaner... ולבצע שוב סריקה..

cool2

New member
heh.......

תדע אם פרצו לך אז זה לא בהכרך חייב להיות טרויאן, רק ליימרים פורצים דרך טרויאנים כך שtheCleaner מוצאת רק טרויאנים, וזאת לא פירצה שהאקרים משתמשים בה.

uzi2

Active member
מעל 99 אחוז מהפריצות למחשבים אישיים

זה או דרך החדרת סוסים טרויאנים או file and print sharing. אבל ל- TheCleaner כמו לכל תוכנת אנטיוירוס/אנטיטרויאן, יש יכולת מוגבלת לגלות סוסים טרויאנים שהקוד שלהם לא ידוע לה.

uzi2

Active member
כמה רעיונות

DR.Watson - תריצי אותו ברקע ותקווי לעשות snapshot (צילום מצב) זמן קצר לפני שקורה משהו מוזר וזמן קצר לאחריו. Dr.Watson מגיע כחלק ממערכת ההפעלה, אם כי אני לא משוכנע שהוא מגיע כחלק מההתקנה הסטנדרטית (יכול להיות שתצטרכי להתקין אותו מתוך ההתקנות של Win98 ב- add/remove programs. (מצטער שאני לא יודע לתרגם את המונחים לעברית, אבל אני מניח שזו לא תהיה בעיה בשבילך למצוא את המונחים המקבילים במערכת ההפעלה שלך). הייתי גם מציע להריץ ProcExp או FileMon של sysinternals אבל אני מסופק אם תביני את האינפורמציה שהם יכתבו (וזה המון אינפורמציה). הן תוכנות חינמיות.

למעלה