וירוסים- הבעיה של כולנו!!!

• פותח הנושא mmm
  • פורסם בתאריך

mmm

New member
וירוסים- הבעיה של כולנו!!!

בתעשיית המידע וירוס יכול להזיק רבות , והוא עושה זאת. מזה וירוס?, מה הוא עושה?, איך הוא עושה זאת?, למה? אתחיל ואסביר מהו הוירוס, וירוס הוא תוכנה קטנה מאוד בדרך כל פחות מ10 קילו בייט הוירוס מכיל פקודות המאפשרות לו לשתול את עצמו בתוך קובץ או בתוך הBOOT (בוט הינה המחיצה המכילה את המידע על ההרד דיסק), משם הוא בדרך כלל ``מתרבה`` לקבצים אחרים. מה הוא עושה? לפני שאתחיל להסביר אפרט את סוגי הוירוסים הידועים לי, וירוס EXE - הינו וירוס התוקף תוכנות הניתנות להרצה מהמחשב ומסתימות בEXEוירוס COM - וירוס התוקף קבצי COM ןירוס BOOT MASTER RECORD וירוס התוקף את קבצי הבוט- קובץ הבוט מכיל את המידע על הארגון והתפוסה של ההרד דיסק, פגיעה בו שווה לפגיעה בנתונים. וירוס טרויאני- דלת אחורית, וירוס הנותן גישה למחשב דרך PORT פנוי, אפשר לקרוא על PORT בהודעות קודמות. וירוס תולעת- וירוס הקיים לרוב ברשתות, הוא מתחקה אחרי הודעות וקודים, הוא גם מופץ בדואר לרוב, וירוס זה מסוגל להזיק אם הוא קיים ברשת אפשר לגלות קודי גישה ונתונים המועברים, אל לזלזל בוירוס כזה. וירוס מאקרו- לרוב מתחבא בקבצי טקסט של וורד כאשר פותחים את הקובץ הוא נכנס לפעולה ולרוב מזיק עז מאוד. יש היום מני צרופים שלהם, ועוד הרבה שלא הוזכרו. אם אתם יודעים על עוד אשמח לשמוע. הוירוסים יכולים לתקוף בתאריך מסויים, או עם הפעלה של תוכנית מסויימת, או אפילו הפעלה מסויימת של שבב במחשב. יש וירוסים המסוגלים להחביא את עצמם, או אפילו לתקוף את האנטי וירוס. פעם המגמה התרכזה ב: להרוס נתונים בהרד דיסק, להרוס מידע, לשנות מידע בצורה מגמתית ושיטתית במחשב האישי. התפוצה שלהם לא היתה גדולה מאוד אבל היום עם התקדמות האינטרנט, הכול השתנה. לא עוד וירוסים קטנים שיכולים לעבור רק ע``י דיסקים, פעם וירוס שלא היה גורם נזק בהיקף גדול, גורם היום נזקים של מיליארדים. וירוסים המסוגלים להפיץ עצמם בדואר, ולהשתמש ברשימת הדואר כדי לשלוח את עצמם לאנשים אחרים, שם הם גורמים לנזקים גדולים, למשל וירוס האהבה. היום אין רק בעיה של וירוסים קטנים ההורסים נתונים ומידע בצורה מקומית, גם הוירוסים החדשים המסוגלים אפילו לפגוע בהגדרות המחשב, הנמצאות על ה BIOS (רכיב המכיל מידע על החומרה), לא מסוגלים לעשות נזק כמו וירוסים המסוגלים לתת גישה למחשב דרך הרשת או האינטרנט הנזק שהם גורמים גדול מעל לכל שיעור, אתן דוגמא, מנהל בחברה גדולה מאוד, גולש לו באינטרנט וניתקל בתוכנה, לא משנה איזה, המנהל מורד אותה למחשבו הנמצא בבניין משרדים ומחובר לרשת מהירה, נאמר, המנהל פותח את התוכנה, ווירוס שהיה מוחבא בקובץ נטען למחשב, זה איננו וירוס גדול, איננו הורס נתונים, איננו גורם לנזק, הוא עושה נותן גישה לאחרים, חברה מתחרה מתחברת למחשב המנהל ומורידה נתונים. המנהל לא יודע אלא אם כן הוא מגלה בעוד מועד. CRACKERS משתמשים בווירוסים כאלה, ואם הם מצליחים…. איך אפשר להגן על עצמך מוירוסים?- פשוט מאוד, להיזהר!: אנטי וירוס, סריקה יומית, לא להוריד תוכנות חשודות(יש אתרים המכילים בתוך תוכנות שנראות תמימות וירוסים), לא לפתוח דואר אלקטרוני חשוד, ולהזהר ממכתבי שרשרת, לעשות גיבויים של המידע החשוב, להוריד עדכון שבועי מהאינטרנט, והכי חשוב לזכור: וירוסים מסוכנים ויכולים היום להימצא בכל קובץ, הם יכולים להרוס לפגוע לשנות ועוד רבות….

אני קראתי את המאמר הזה...

ושמחתי על כך שנפלה לידיי ההזדמנות ללמוד משהו נוסף. רציתי לשאול האם האנטי ווירוס של נורטון הוא טוב? יש לי את גירסת ה 2000.

dbzb

New member
קודם כך מזל טוב לעצמי

שנחתתי בשלום בארץ הקודש וסוף סוף אני גם כותב בעברית. עכשיו שאלה. אתה מקבל אימייל מהחברה שלך שהכותרת היא I LOVE YOU לא תקליק? אין מה לעשות. תעשיית הווירוסים (איזה ביטוי מטומטם נמצאתי עכשיו) כ``כ מפותחת כיום שבשביל לא להידבק אתה צריך הרבה מזל או לא להיות מחובר בכלל. דרך אגב, אתם חושבים שפורומים זה מקום טוב להפיץ וירוסים?

nebbuchadnezzar

New member
בהצלחה

תעזוב אותך מפריצות זה סתם יכול לסבך אם תיתפס מאחר ואתה חדש אז תיתפס זאת בהנחה שתצליח. כמו ששמת לב יש לילידים פה נטיה מטופשת hacker wannabe style לעקוץ ולא להשיב על שאלות לפי דעתי אין פה אף גורו בפורום אז אל תתרגש גם להם יש עוד מה ללמוד. גם לי כמובן. בקשר אליך תתחיל להכנס לפורומים טכניים רציניים שם תוכל לקרוא על כל מיני דברים לאו דווקא איך לפרוץ ברגע שיהיה לך את הידע תוכל לעשות איתו מה שתרצה. להשתמש בכלים כמו NB או BO או SUB7 זו לא חוכמה כמו שצויין מה גם שהם די מוגבלים. בכל מקרה אתה יכול לשאול ושים על שאר הגנון ז בהצלחה

למעלה