ויק הבכיין?

eran113

New member
ויק הבכיין?

אני יודע שזה קצת באיחור, רק עכשיו היה לי זמן לראות את הספורט סנטר של יום א', אבל בכל זאת רציתי לעלות לדיון את הדברים שאמר ויק בסיום המשחק. למי שלא ראה או קרא ויק התלונן שהוא מתוקל יותר מדיי פעמים, לאחר שהכדור נמסר על ידו, והוא אינו מקבל על כך עבירה של 15 יארד מהשופטים כמו QB אחרים. הפרשן ב- ESPN אמר שאין לו על מה להתלונן ושיש עוד מספר QB שמתוקלים באותה צורה ושלאיגלס יש דברים יותר בעיתיים מאשר זה. רציתי לשאול מה אתם חושבים בנושא? לי קצת קשה להביע דעה בנושא כי אני לא מכיר ממש את החוקה בנושא זה, האם כאשר ה- QB נמצא בתוך הפוקט אסור לתקל אותו (כמובן לאחר שהכדור יצא מהיד שלו)?

Yo-man

New member
אסור לתקל אף שחקן ללא כדור

הטיעון של אלה שמגיעים לויק הוא שויק כזה חמקמק שאי אפשר לדעת אם הוא באמת זרק את הכדור או מתכוון לפרוץ בריצה של 30 יארד. בסופו של דבר באמת ויק חוטף יותר, אבל הוא לא מגן על עצמו כמו שצריך. גם בזעזוע מח של השבוע שעבר הוא הסתכל על המהלך במקום לדאוג לנפילה מוגנת, והשבוע שוב - נכנס לו מגן בכתף, ובמקום לקבל את המכ ולהתקפל כמו שמלמדים בשיעור ראשון בג׳ודו הוא ניסה לראות אם המסירה הושלמה ונפל על היד בצורה עקומה. אז נכון שנכנסים בו באלימות יתר, אבל הוא יכול לשמור על עצמו טוב יותר.

DEJ

New member
הוא אכן בכיין

ואסור לתקל אף שחקן ללא כדור? זו הגדרה בעייתית. בלוק זה תיקול של שחקן ללא כדור (בכפוף לכללים מסוימים), וזה בהחלט מותר, אבל זו לא הנקודה כאן. קווטרבקים אכן זכאים להגנה רחבה יותר. הם פגיעים יותר בשלב הזריקה, ובדיוק כמו שאסור לתקל רסיבר חסר הגנה, כך גם יש הגנה לק"ב אחרי שהכדור יצא מהיד שלהם. אבל ברגע שהוא מתחיל לרוץ, הוא נושא כדור רגיל, ולא אמור לקבל הגנה של ק"ב. אז נכון, זה לא לגמרי מדויק, כי הליגה נורא שומרת על הק"ב ומבקשת לתת להם הגנה טובה יותר, אבל בכל זאת, אם השחקן הוא אחד שידוע כשחקן שאוהב לרוץ, יש בעיה לקרוא לזה עבירה, אם הוא עשה "כאילו" הוא רץ, ואז זרק ותוקל שניה אחר כך. אם השחקן המתקל היה במהלך תיקול ולא הייתה לו יכולת לעצור את עצמו, אז זו לא צריכה להיות עבירה. ואגב, לא ראיתי שויק מופלה לרעה. היו לא מעט ק"ב שתוקלו באותה צורה, ולאף אחד לא נזרק דגל, ובצדק. בקיצור, כמו שכולנו למדנו בחג הזה - אי אפשר לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה. אם אתה ק"ב שרץ, אתה תתוקל כמו ראנינג בק (וכן, זה כואב. אפילו רוצחי כלבים מרגישים כאב, מסתבר), גם אם החלטת לזרוק את הכדור שבריר שניה קודם. אז כן. הוא בכיין.

Yo-man

New member
ראית את התוכנית של מאנדיי נייט?

כריס קראטר הראה וידאו בו רואים את ויק מקבל תיקול מספיק זמן אחרי ששחרר מסירה, עם הקסדה ישירות בכתף. קארטר הקריא את לשון החוק - ואמר, זו לא פרשנות. זה מה שהחוק אומר. לא מכה מאוחרת, אלה תיקול לא חוקי. אח"כ הוא הראה עוד 2 מקרים אחרים שקרו ביום ראשון, פחות חמורים מהמכה שויק ספג, וקיבלו דגלים תוך 2 שניות. יכול להיות שזה קשור לצוות השיפוט ויכול להיות שהשופט לא ראה דווקא את המכה הזו, אבל אחרי שכמה מקרים כאלה עוקבים זה את זה - יש ליגיטימיות מצד ויק לטעון שהוא מקבל פחות דגלים על עבירות אישיות מאחרים. זה משהו מדיד ומוכח, לפחות לפי ההדגמה הזו.

DEJ

New member
הוכחת טיעון ע"ב 3 מקרים. אהבתי.

אבל אם ראית את המשחק בין שיקגו לגרין ביי, ראית המון מקרים שבהם הק"ב תוקלו אחרי שחרור הכדור (במיוחד קאטלר האומלל, שאין לו את יחסי הציבור המעולים של ויק). לא היו דגלים, כי לא היו צריכים להיות. כאשר התיקול הוא בלתי נמנע, אי אפשר לזרוק על זה דגל. השופטים גם צודקים לדעתי כאשר הם מקלים עם ההגנה במקרה של ק"ב שרץ. אי אפשר שלא לתקל אותו כאשר הוא עם הכדור. מי שפועל כמו ר"ב, מקבל יחס כזה, ובצדק. והדבר האחרון שפילדלפיה יכולים היו להתלונן עליו זה השיפוט. היה איזה שלב שחשבתי שצריך להלביש את השופטים שם בירוק. לדוגמה, אני לא זוכר מתי ראיתי חוץ מבאותו משחק שריקה לדפנסיב הולדינג דאונפילד במהלך ריצה, שלא היה בכלל באזור (זה נובע מכך שויק רץ, אבל קודם עשה רושם של זורק, אז זרקו את הדגל. אבל בפועל זה היה מהלך ריצה שלא הושפע בכלל מהתפיסה של השחקן). השיטה הזו של התבכיינות מוכרת היטב (גם לנו), ואם יזרקו עכשיו דגלים כל פעם שיגעו בו, אפשר יהיה לזקוף את זה לטובת התקשורת האוהדת שלו.

Ori L88

New member
לא בכיין מפתיע אותי שלקח לו כל כך הרבה זמן

להתלונן. הוא אוכל מכות חזקות ומאוחרות יותר מכל QB בליגה וזה פשוט עובדה. הוא גם לא שומר על עצמו כמו שצריך זה נכון! , אבל הוא מקבל כל כך הרבה LATE HITS שלפעמים בא לי לשבור את הטלוזיה.

s t i f f l e r

New member
גם וגם

בחלק מהמקרים הוא צודק, הוא אכן מתוקל לפעמים (עם נטייה ל-לעיתים רחוקות) תיקולים של roughing the passer. אבל בחלק מהמקרים (נטייה ל-לעיתים קרובות) הטמבל משחרר את הכדור בתזמון רע מבחינתו (בזמן שאחד המגינים כבר נמצא במגמת תיקול שלו), או יוצא מהפוקט ומתוקל בצורה חזקה. לרוע מזלם של האיגלס הק"ב השני (וינס יאנג) הוא העתק של ויק, כלומר ההגנה לא צריכה אפילו לשנות את מה שהיא עושה, ורק הק"ב השלישי (מייק קפקא) הוא ק"ב מהזן שטוב יותר במסירה. האם הטרייד של קולב היה מהלך נכון של האיגלס? ההנחה שלי היא ש-לא, אבל אפשר יהיה לבדוק אותה (חלקית) בסוף העונה, וכנראה לאורך 3 השנים הקרובות.

ESPN

New member
אותו פרשן, או אחד אחר

אמר גם, וצודק, שהבעיה העיקרית היא שכל העניין של roughing the passer נהיה נורא לא עקבי. על אותם דברים שופט אחד ישלוף דגל ואחר לא, והליגה צריכה לדאוג ליישור קו. התחושה שלי היא ששורקים את זה הרבה יותר מידי והבעיה היא לא שויק מקבל פחות מידי דגלים על זה, אלא שאחרים מקבלים יותר מידי. לי כבר יצא העונה להגיד "נו באמת" על כמה דגלים כאלו - לא יודעת איך מצפים משחקני הגנה לעשות sacks בכלל... צריך להגן לQBs על הברכיים, על הראש וזהו. כל השאר fair game לדעתי - בשביל זה יש קו התקפה. (זאת לא ממש תשובה לשאלה שלך אבל מתקשר לנושא...)

DEJ

New member
זה מאוד מתקשר

כי הבעיה הכי גדולה בעניינים האלו זה שיפוט לא אחיד (וגם בדיני תעבורה זה נכון, אגב, או בכל שפיטה אחרת).

לא בכיין ולא בטיח

כאחד שממש לא סובל את ויק אני בעד שישמרו עליו ועל כל קווטרבק כמה שיותר. ואפילו שיחמירו עם עברות עליהם ב20 יארד ויותר. זה השחקן הכי חשוב על המגרש, הכי מלהיב ולרוב גם זה שורם לרוב הצופיה לראות את המשחק הנ"ל. ולמרבה הצער הקווט' יחסית הכי פגיע גם בשל הסיטואציה שהוא נמצא, גם בגלל מבנה הגוף שלו, ובעיקר בגלל שרוב השחקנים מגיעים אליו עם תנופה אדירה במטרה להרוג, והוא לרוב סטטי שמחפש מסירה. זה מצב שמסכן את הקווט' בצורה רצחנית, ותרחק היריעה מלהכיל דוגמאות. אז כן אני חושב שהוא לא בכיין וכן אני חושב שצריך לשמור כמה שיותר על הקווט' . ודרך אגב ויק הוא לא קווט' !!! הוא רץ אחורי שיודע גם למסור ! אבל זה נושא אחר

DEJ

New member
איך בדיוק זה עובד?

אולי נלביש לו חולצה בצבע אחר? אולי שמלה? רק כדי שנדע במי אסור לגעת בכלל? ק"ב הוא שחקן פוטבול. הכללים לא משתנים פרסונאלית. שחקן שזורק חשוף לפגיעה. אסור לפגוע בו לאחר הזריקה. עד כאן אין בכלל ויכוח. אבל ששחקן כלשהו, וזה לא משנה איך קוראים לו, מתחיל לרוץ עם הכדור, מותר לתקל אותו. גם לר"ב מותר, כל עוד הוא לא עבר את ה-LOS, למסור את הכדור קדימה. אז איך שחקן ההגנה יחליט אם מותר לו לתקוף אותו או לא? הוא יודע שהוא הולך בכל הכוח על השחקן עם הכדור, וכל עוד הוא לא יכול היה לעצור את עצמו לאחר שחרור הכדור, אין עבירה. זה החוק, וככה צריך להיות. אחרת יקרה מה שכבר קרה עם ויק. שחקן ההגנה יזהר לא לפגוע בו אחרי שהוא עשה "כאילו" (fake), והוא יוכל לברוח. ברור שתיקול שנעשה באופן ברור אחרי הזריקה צריך לקבל עונש. אבל כל עוד זה תיקול שהחל בטרם הזריקה - אין הצדקה לעונש.

למעלה