ויקרא שמו בישראל

ויקרא שמו בישראל

רציתי לשאול את חוות דעתכם, לגבי קריאת שמות לילדים, יש בעניין הזה הרבה פעמים בעיות ומקור לויכוחים משפחתיים, לדוגמא זוג צעיר רוצה להחליט על שם לילדם הראשון, נהוג שאת השם לילד הראשון נותנת האשה, ולאשה יש סבא ששמו היה `גרונם געציל`, עכשיו, שניהם יודעים שאם לא יקראו לילד בשם הזה הסבתא שעדיין חיה עד 120 תפגע עד עמקי נשמתה, מצד שני שם כזה יכול להפריע לילד בהתאקלמותו בחברה, מה דעתכם, האם שם משפיע על התאקלמות חברתית, או שאין קשר, יש כאלה שמוסיפים עוד שם על השם של הסבא ומשתמשים רק בו, אבל זה מורכב, כי יש הרבה סיטואציות בהם נחשף השם המלא, כמו עליה לתורה, ועוד, אותה בעיה קיימת גם בשמות של נשים, לדוגמא סבתא שקראו לה `זלדה קריינדל`, מה דעתכם? והאם מישהו מכם או מכן התמודד עם בעיה דומה או מישהו שמתבייש בשמו, אם קיים דבר כזה?

חנוך617

New member
אתה צודק. אמנם לי לא היתה

אך לא חסר משפחות שיש מתח סמוי בגלל זה. לדעתי הפתרון הוא להיות פתוחים עם ההורים. אם מתביישים בשם? זה ענין של אופי הילד.

מה אתה מתכוון לומר

שאופי הילד מושפע משמו? אז זה לא קשור לבעיה החברתית שאני העליתי, או שאתה מתכוון שאופי הילד יפגע כתוצאה משמו המוזר, למה כוונתך?

חנוך617

New member
בדיוק הפוך

התכוונתי לומר שלא כל ילד יפגע. הפגיעה, חוזקה ועוצמתה, אם תהיה, תלויה באופיו. סליחה שלא הסברתי את עצמי כראוי.

אבל הרי אי אפשר

לחזות אופיו של רך נולד, אז למה להכניס עולל בן יומו לפלונטר שלא ידוע איך יתמודד איתו,

יסתכלו באחי אימו

כמו שכתוב שהילדים יוצאים כמו האחים של האמא, אז הפיתרון הוא לעשות ככה ואז להחליט. כלומר אם האחים של האמא היו מתביישים אז לא לקרא להם בשם ההוא וההפך במקרה שהם לא יפגעו. הסברתי את עצמי בסדר?

ר צ ח ! ! !

זוהי ההגדרה המדויקת לאקט מביש שכזה. הרי מדובר כאן בעולל חסר ישע שנתון לחסדיהם של זוג הורים שעושים בו כרצונם. וכי התייעצתם איתו בטרם קראתם לו בשם לא שיגרתי??? מנין לכם שהוא מסכים? זה בדיוק כמו לקחת חרב חדה ולשסף את גרונו של הרך הנימול או הרכה הנולדה!!! אין ספק שזה גורם בזיונות ובעיות בכל שלב בחיים! חיידר, ישיבה קטנה, גדולה והכי גרוע- שידוכים. אני עצמי פסלתי שידוך רק בגלל שם חריג של המדוברת, מירב. בכוונה אמרתי להם את סיבת הפסילה>>>

<<<

כדי שהם ידעו בדיוק מה הסיבה ושילכו לעשות משהו בנידון. אני אדגיש, לי יש שם סטנדרטי אבל כשראיתי את סבלם של חברי לספסל ללימודים נתוודעתי לחומרת וגודל הפשע שבדבר. אותה סבתא או אותו סבא זכרונו לברכה מסתדר היטב בשמים גם ללא העילוי נשמה המפוקפק הזה וגם אם לא, אין שום היתר להעלות נשמה ע"י גרימת עוול נוראי לזאטוט מתוק שלא יודע על איזו חבית נפץ הושיבו אותו.

אני מסכים עם כל מילה שלך

ולכן העליתי את הנושא, השאלה, מדוע מייחסים כזאת חשיבות מופלגת לשמות? למה זה קורה לנו,

aesh50

New member
יש בזה משום כיבוד הורים א

צודק בזה קומבינטור שבשום אופן זה לא אמור להיות על חשבון עתידו של הילד.

אני מסכים עם כל מילה שלך

ולכן העליתי את הנושא, השאלה, מדוע מייחסים כזאת חשיבות מופלגת לשמות? למה זה קורה לנו,

כוונתי לשאול

מדוע אנו לא מתבוננים באישיות הפנימית ופוסלים אדם על פי אישיותו או מראהו?

asaf2000

New member
צודק../images/Emo70.gif

ונדמה לי שגם החזון אי"ש יוצא נגד זה באחת מאיגרותיו. אבל יש לי שאלה נגיד לסבא קראו 'זלמן' ואתה רוצה לקרוא לנכד 'אברהם זלמן' שיהיה לו שם שני ע"ש הסבא, זה גם לא טוב?

קודם כל

הדוגמא שנתת לא טובה כי זלמן זה לא שם כל כך בעייתי, ולקרוא בשם נוסף אין שום בעייה, אבל הסיפור הוא כמו שכתבתי בהודעתי הראשית, שהשם המלא נחשף במצבים מסויימים ואז זה ממש לא נעים.

אלישיר

New member
בתור מי שהניק שלו הוא שמו האמיתי...

בעזי"ת כמה שהיום אני יכול להתנאות בשם הזה, ולהצביע על המקור שלו ממדרש שיר השירים, הרי שבתור ילד זה לא היה כך. לפתיחת השם "א-ל-", אפשר להצמיד כל קללה שבעולם. התבישתי וסבלתי מהשם הזה, ואחד הדברים הראשונים שעשיתי כיצאתי בשאלה, היו להציג את עצמי אך ורק בשמי השני "אליהו", ובקיצורו "אלי". אני חושב שאם רוצים לקרוא לילד בשם מקורי, מוטב להשאיר זאת לשם השני, ולתת את האלטרנטיבה לילד לבחור את אשר יעדיף. כשיגדל, זה סיפור אחר.

אבל גם כשם שני

זו בעיה, כי כבר כתבתי בהודעתי הראשית שהשם המלא נחשף בשלל הזדמנויות הנה פירוט קצר, עליה לתורה, אם בעל השם זקוק לרפואה אז שמו המלא מוזכר במי שבירך, ההזמנה לבר מצווה או חתונה, ועוד, אגב, אלישיר, יש בליבך טינה מסויימת או שמץ כעס על הוריך שבחרו לקרוא לך בשם זה?

אלישיר

New member
לפעמים זה גם משחק של ביטחון עצמי.

בעזי"ת כמובן שאם קוראים למישהו אברהם גָמְבַּהקְיוּקָאמְבֵּר כהן, על שם הסבא שהיה ירקן בעיירה, אז קצת חסר להורים בורג. לעומת זאת, כשזה שם של סבא באידיש או באמהרית או משהו, וזה בשם השני, -כשהשם הראשון רגיל ושכיח, הרי שאם זה באמת מטריד את הילד, בפעמים המועטות שזה בא לידי שימוש, הרי שהבעיה היא כללית בביטחון העצמי של הילד ולא בדבר אחר. בתור ילד, ודאי, אך היייתה לי טינה עזה כלפיהם מסיבות מרדניות בלאו הכי. כאמור, בתור ילד עברתי התעללות קשה יחסית עם השם היוצא דופן שלי, אפילו ביחס לשמות אחרים -אבל יתכן מאוד שזה בגלל סיבה אחרת, שרק תפסה טרמפ על ההזדמנות.

מהי הסיבה האחרת?

מהודעותיך לא עושה רושם שהיית תלמיד נחשל, האינטליגנציה שלך גבוהה מדי.

אלישיר

New member
אוי.

בעזי"ת אלישיר הגיע לגיל מצוות כגנב ועברין, שכבר הספיק לבלות במשטרה, כפגום בברית, כמחלל שבתות ויוה"כ ואוי אוי אוי לי. אבא ואמא נתנו את כל מה שהיה להם כדי לחנך אותי, ולא עלתה בידם. מה אתם יודעים על השק של עוונות שאצטרך להיראות איתו בבית דין של מעלה?

למעלה