"ויקד"

BroadwayBaby511

New member
אני ראיתי!

טוב, בערך.
השחקן הזה ששיחק את הקוסם היה אחלה...

netmaster1

New member
היה מדהים

ממש נהנתי כל כך חבל שזה מופע שעלה רק פעם אחת. צילמתי את כל השירים בוידיאו, אם מנהלת הפורום סלאש השחקנית המוכשרת סלאש מכשפה תסכים אין לי בעיה לעלות את זה לכאן אני גם די בטוח שיש למישהו את כל ההצגה מצולמת, ראיתי הרבה מצלמות, לי לא היה מספיק סוללה כדי לצלם הכל... ושוב, היה מדהים מדהים מדהים!

trilliane

Well-known member
מנהל
אני ראיתי

נהניתי מהשחקנים, אבל לא כ"כ נהניתי מהמחזמר עצמו.

נהנתי בעיקר מהמחזמר

חבל שדברים בסגנון הזה בארץ עלולים לבוא להצִלחה רק בסביבות חנוכה... המחזמר נכתב על פי ספר גאוני, זה דבר שאני מאד אוהב פאנפיקים בסגנון הזה, שעושים צחוק מעלילה קימת ומפרשים אותה בדרך הומוריסטית. ההסברים ל-למה הקופים מכונפים? למה המכשפה רעה? למה נפִל הבית? איך נוצר איש הפח?- זה ענק!

trilliane

Well-known member
מנהל
לא יודעת, לא התחברתי

חשוב לציין שלא היו לי רפרנסים קודמים - לא קראתי את הספר, לא הכרתי את המחזמר לפני (האזנתי לחלק מהשירים פעם אחת, לפני כמה חודשים). באתי "לוח חלק" לגמרי, והייתי בטוחה שאני אוהב את המחזמר הזה, אבל זה לא קרה. מהר מאד הבנתי שזה אמור להביא את ארץ עוץ למצב של תחילת הסרט, ולפיכך ניחשתי הרבה מההתפתחויות העתידיות. בכלל, המחזמר היה דיי צפוי, לא מפתיע כמעט באף שלב. מרגע שהבנתי לאן הוא חותר, לא יכולתי לחכות שהוא כבר יגיע לנקודה הזו... והדרך לצערי לא היתה מספיק מעניינת לטעמי.... דיי השתעממתי (במיוחד במערכה השניה שזזה לי באיטיות). פרט לכך, המחזמר לא הצחיק אותי. שמעתי את הקהל צוחק לא מעט, אבל לא צחקתי מאף אחת מהבדיחות האלה. הפעם היחידה שצחקתי היתה מבדיחה תרגומית, כשאלפבה אומרת משהו "פקאצתי" וזה היה ממש חמוד. הדבר העיקרי שלא אהבתי, היו השירים. כלומר, הם לא רעים, חלקם חמודים מאד, אבל לא היו בהם להיטים או הברקות מלודיות, כלומר לא היה שיר שגרם לי לחשוב "וואלה!" או לזמזם אותו ביציאה מהאולם. זה פחות הפריע לי, כיוון שגם המפיקים, למשל, הוא מחזמר כזה (כלומר מהסוג שהשירים לא נדבקים אליך משמיעה ראשונה) ולמרות זאת אני מאד אוהבת אותו. ההבדל הוא שבמפיקים כל שיר יושב פשוט "בול" מבחינת העלילה, בעוד "מרשעת" (לפחות הגירסה שבה צפיתי שלשום) הוא מחזמר מהסוג שבו השירים (ברובם) אינם מקדמים את העלילה, אלא עוצרים אותה. מספרים סיפור, ואז עוצרים כדי שדמות X תוכל לשיר שיר (לרוב על תחושותיה או תוכניותיה), אך בדר"כ מילותיו אינן מחדשות דבר ואין ממש מידע נוסף שלא נאמר עד כה או לא היה ברור מאליו. ממשיכים את העלילה, ואז עוצרים שוב ומישהו שר שיר... אני פחות אוהבת מחזות זמר בסגנון הזה. כשיש שירים סוחפים במיוחד או משהו מיוחד ("שואו" - ריקודים, אקרובטיקה וכו') זה מפצה, אבל כאן לא ממש היו כאלה. אחת הבעיות העיקריות היתה לדעתי שהקאסט מיעט להשתתף בשירים, רובם המכריע היו של שתי הדמויות הראשיות. היה שיר אחד בהתחלה שבו הקאסט השתתף וגם רקד קצת וזה היה ממש מוצלח - סוף סוף היתה תנועה על הבמה! ברוב השירים האחרים הדמויות ששרו פשוט עמדו/ישבו רוב השיר מול הקהל, יחסית בסטטיות, וכיוון שהשירים עצמם לא סוחפים (לפחות לא משמיעה ראשונה) וגם לא מרתקים במיוחד מבחינת התוכן, אותי זה שעממם. בשיר הסיום (או כמעט הסיום) עומדות שתי הדמויות הראשיות, נטועות במקומן, ושרות שיר דיי חלש מלודית על "כמה שינית אותי ואיך אני אוהבת אותך בלה בלה בלה, לנצח נהיה חברות טובות". הן כבר שרו שירים דומים לאורך המחזמר... והשיר לא היה הברקה מלודית, לא הברקה טקסטואלית, וגם היה סטטי להחריד. האמת, אני מודה שבשלב ההוא ממש חיכיתי שיסתיים כבר, אז אני לא אובייקטיבית. לקראת הסוף כבר הייתי דיי חסרת סבלנות, הייתי בטוחה שהמחזמר יסתיים בקטע הוידאו, אבל אז היה עוד סוף, ועוד סוף... (כמעט כמו ב"שיבת המלך"...) ואף אחד מהם לא הוסיף מידע או היה מרתק במיוחד. אני יודעת שאני לחלוטין בדעת מיעוט כיוון שהרוב המוחלט של האנשים נהנה עד מאד. אנשים שקראו את הספר המליצו לי לקרוא אותו ואמרו שהמחזמר הוא עיבוד שממש לא עושה איתו חסד (אבל זה לא מנע מחלקם להנות ממנו כהופעה). חשוב לי לציין שהשחקנים עצמם היו טובים, שיחקו טוב, שרו טוב, נשמעו טוב רוב הזמן (היו קצת בעיות הגברה, אבל לא נורא), התלבושות היו יפות, וסה"כ אין לי טענות כלפי הביצוע אלא בעיקר כלפי חומר הגלם (שאולי עובד טוב בברודווי עם להקה ענקית, תפאורות מרשימות ושלל פירוטכניקה, אבל כשמפשיטים אותו זה לא כ"כ עובד, לפחות לא לטעמי). כמו כן חבל לי שהמקהלה היתה יחסית אנמיות ולא הופיעה הרבה, כי כשהיו פתאום יותר אנשים על הבמה (ועל אחת כמה וכמה כשהם היו בתנועה) הבמה היתה פתאום יותר מלאה, דינמית, והכל היה מעניין יותר. כשעמדה דמות אחת או שתים ודיברה/שרה באופן דיי סטטי, זה שעמם אותי מהר מאד. כן, אין ספק שהמילה "משעמם" הופיעה הרבה בהודעה שלי... לצערי זה מה שחשתי. אני חושבת שאני אאזין לשירים ואני בטוחה שחלקם יתחבבו עלי, אבל נראה לי שאם תהיה לי הזדמנות לצפות במחזמר בעתיד אני אוותר עליה, כי אני מרגישה שהוא לא מהמוצלחים מבחינה עלילתית ואין בו הרבה מעבר לרפרנסים חביבים ל"קוסם מארץ עוץ" שזה גימיק חביב, אבל לא מספיק כדי להחזיק מחזמר שלם.

tommy walker

New member
לגבי השיעמום

את צודקת במה שאת אומרת ששירים וריקודים עם מקהלה מכניסות יותר חיים לבמה. אבל אל תשכחי שההפקה הזאת היא לא מקצועית והיא ללא תקציב וללא רקדנים מקצוענים ותחשבי כמה משאבים וכמה זמן צריך להשקיע בבנייה של ריקודים לקורוס ובביצוע שלהם... יש שירים מסוימים שקיימים במחזמר המקורי אבל ירדו בהפקה הזאת בדיוק מהסיבה שהם דרשו עבודת קורוס מאוד מאומצת, דבר שההפקה לא יכולה הייתה להרשות לעצמה. כך שברור שזה היה מוסיף עוד הרבה למחזמר, אבל יש הרבה התפשרויות שנעשו בהפקה הזאת כי זה היה או להתפשר או לא לעשות כלום. אז הבחירה הייתה כן לעשות בידיעה שאין את התנאים לעשות משהו מושלם, אלא לנסות להתקרב לזה במסגרת האמצעים שהיו.

trilliane

Well-known member
מנהל
תראה, כיוון שאין לי למה להשוות

אני לא יודעת אילו שירים ירדו (מישהו סיפר לי בדיעבד שזו גירסה ערוכה ומקוצרת, אבל לא ידעתי זאת בזמן אמת) ואין לי מושג מה עושה המקהלה במחזמר המקורי. אני אומרת מה לי היה חסר... ואגב, גם אין לי מושג מה עושות הדמויות הראשיות במחזמר המקורי, אני הנחתי שיש כאן שמירה על נאמנות מסויימת למקור ושגם בו הן די סטטיות; איך שלא יהיה, מה שראיתי שלשום היה הדבר היחיד שראיתי, והיו דברים שהפריעו לי ברמת הבחירות האמנותיות (שאני לא יודעת אם הן כך במקור או רק בעיבוד). אין לי מושג איך היתה ההפקה הזו, וכיוון שגם יצא לי להיות בהפקה של מחזמר (באייקון הקודם) אני מכירה מקרוב את העבודה הלחוצה במגבלות הזמן והתקציב. כמו כן חשוב לי לציין שאני לא חושבת שהיתה כאן עבודה לא טובה מבחינת מה שנעשה - להפך! הביצוע של מה שהיה היה טוב, ודווקא מהסיבה הזו קיבלתי תחושה שאפשר היה לעשות יותר, כי אם השחקנים על הבמה (כולל המקהלה) נראו ונשמעו טוב - אז למה שלא ייראו ויישמעו קצת יותר? אתה רוצה להגיד לי שהמעט שהם שרו והחצי ריקוד הקצר הזה, זה המקסימום שהם מסוגלים לו? אולי, אבל זה נשמע לי קצת מוזר.

tommy walker

New member
שורת המקהלה

חחח... זה לא ממש נשמע מוזר. לא כל אדם בעולם יודע לרקוד... במחזות זמר מקצועיים שאת רואה אז מן הסתם המקהלה מסוגלת להרבה ריקודים משום שהרבה מעוניינים להשתתף כולל רקדנים טובים מפני שזאת הפקה שיכולה לקדם אותם מקצועית ושזאת הפקה שמשלמת להם כסף על העבודה שלהם. ואז להפקה יש גם את האפשרות לעשות אודישנים ולברור את הכי טובים. וזה קשור לעניין ההתפשרויות שרשמתי. אם היו מחליטים לקחת להפקה הזאת רק אנשים שרוקדים טוב ושמוכנים ויכולים להשקיע הרבה זמן בחזרות בידיעה שזה ללא כל תמורה כספית אלא להיפך, רק עם הוצאות כספיות אז ההפקה לא הייתה עולה בכלל או עולה אבל בלי קורוס כי פשוט אף אחד לא היה מעוניין להשתתף. אז כמו שאמרתי, בסוף הוחלט להתפשר וכן להעלות את ההפקה בכל זאת ובמקביל לדעת שאין את הפריבילגיה לעשות הרבה ריקודים ולפי זה לעבוד. וחוץ מזה, אני מציע לך להיכנס ל-youtube ולראות שם כל מיני שירים מההפקה המקורית... סתם כדי לראות איך זה "צריך" להראות באופן אידאלי :)

trilliane

Well-known member
מנהל
אני מבינה את זה לחלוטין

והאילוצים האלה היו ברורים לי מלכתחילה. לפני כשנה וחצי ליהקתי קאסט גדול יותר ושל אנשים מקצועיים פחות (נסיון בימתי מועט עד לא קיים) ועוד בחיפה (שזה קשה פי כמה וכמה מת"א, לא ייאמן עד כמה) אני יודעת בדיוק כמה זה לא פשוט למצוא אנשים שיתאימו ושיסכימו. המחזמר שהעלנו (של באפי, שעלה בטכניון ובאייקון 2005) בוסס על אנסמבל גדול (9 שחקנים ראשיים, וקאסט משני היו אפילו יותר), והיו בו הרבה שירים עם ריקודים או לפחות תנועה מסוג כזה או אחר, כך שלהגיד שהיה פשוט לעשות חזרות, תיאומים ולדאוג שכולם ידעו את התפקיד? לא, זה לא היה פשוט, זה דרש חודשיים של חזרות צפופות של שעות ארוכות ומתישות עם כולם, לא כולל עבודה פרטנית ואישית של כל אחד. גם בסוף התהליך, להגיד שזה יצא אופטימלי וכולם שרו ורקדו מושלם? ממש לא (ואני מדברת גם בשם עצמי). אבל אנשים עדיין נהנו, וגם אנחנו, וזה מה שחשוב. אני לא מנסה להשוות להפקה שהיתה לנו וודאי שלא להתחרות, כי אלה שני דברים שונים לחלוטין, שיוצאים ממקור שונה, מתוך מטרה שונה וכו'. אני מנסה רק להגיד שמה שנחשב לטיעון בעיניך ("זה ממש קשה לגייס, ולעבוד איתם, וזו שהקעה מטורפת") היא נקודת מוצא ברורה וידועה לי מקרוב, ולמרות זאת, המסקנה שלי שונה. אני חושבת שזה שווה את ההשקעה ושווה את הנסיון, ולדעתי מה שחשוב בהפקות חובבים זה שהקאסט יהנה ושהקהל יהנה, והקהל נהנה גם כשהשחקנים פחות מקצועיים (לכן קוראים לזה הפקת חובבים, והמחיר והציפיות בהתאם). כלומר - לטעמי האישי עדיף שהמקהלה תופיע יותר, גם אם באופן פחות מושלם, מאשר שזו תהיה כמעט הופעת יחיד של 2-3 שחקנים עם נסיון, כי טובים ככל שיהיו (והם היו, באמת) הם לא יכולים להחזיק לבד מחזמר שלם, זה פשוט לא עובד. יש להם נוכחות בימתית, אבל הם עדיין לא ריטה (אותה למשל אפשר לשים בשקט לבד על הבמה כי יש לה נוכחות שמחזיקה במה בזכות עצמה). בכל מקרה, בחרת להתייחס לנקודה אחת שהעליתי, וחושב לי לציין שהיא היתה רק אחת מהסיבות. השורה התחתונה היא כזו: אם המחזמר עצמו היה סוחף ומלהיב (אותי) הן מבחינת העלילה והן מבחינת השירים, אם הוא היה יותר דינמי ותוסס, כנראה שלא הייתי מרגישה שמשהו חסר. אבל כנראה שזה מסוג מחזות הזמר שכשמפשטים ומפשיטים אותו הוא כבר לא ממש עובד טוב, ולכן חסרו לי כל הדברים שציינתי - יותר משתתפים, תנועה על הבמה וכו'. אם אתה לא יכול להרשים עם תפאורה ופירוטכניקה (וברור שבהפקת חובבים זה בלתי אפשרי) אז לפחות לנסות להיות כמה שיותר מעניין עם החומר האנושי, כי זה לב העניין, לפחות בעיני.

tommy walker

New member
כן

ברור שהתייחסתי רק לנקודה של הקורוס שהעלית ולא לעניין של המחזמר עצמו כי פה זה כבר עניין של טעם... אם העלילה והשירים לא מצאו חן בעינייך אז סבבה. אז אין פה נכון או לא נכון. על טעם ועל ריח אין מה להתווכח :) כתבת: "זה דרש חודשיים של חזרות צפופות של שעות ארוכות ומתישות עם כולם ... ולדעתי מה שחשוב בהפקות חובבים זה שהקאסט יהנה ושהקהל יהנה". למה את חושבת שקאסט יהנה מחודשים של חזרות צפופות ומתישות כמו שהגדרת את זה? הרי מטרת החזרות היא לא להנאה אלא כדי שעל הבמה תהיה תוצאה טובה. קשה באימונים- קל בקרב, או משהו כזה... בד"כ אנשים (ובעיקר בגיל צעיר) לא אוהבים להיות מותשים אלא אוהבים לעשות מה שנוח להם ומה שמסב להם הנאה... ואם עושים משהו לא מהנה אז צריכה להיות לזה סיבה מספיק טובה (לימודים כדי שתהיה השכלה, עבודה כדי להרוויח כסף וכו'). ופה זו הפקה בהתנדבות ולכן כל החזרות הצפופות והמתישות האלה שהזכרת הן גם ללא תמורה כספית, גם כוללת הרבה הוצאות כספיות של נסיעות וזמן של נסיעות לפעמים מרחוק, גם על חשבון כל הזמן הפנוי ולפעמים גם על חשבון הזמן הלא פנוי שזה לימודים וכו'. אז פה כבר כל אחד מחליט לעצמו אם הצגת חובבים שעולה רק פעם אחת היא סיבה מספיק טובה כדי למכור את נשמתך לשטן ולהשקיע כ"כ הרבה זמן בעבודה קשה בזמן שאפשר לעשות משהו קל ונוח יותר. לכן "קאסט יהנה" ו"חזרות מתישות" במקרה הזה סותרים אחד את השני.

trilliane

Well-known member
מנהל
אוי ואבוי! ממש לא סותר! ../images/Emo2.gif

אנשים לא מסוגלים להנות ממשהו שהוא לא "נוח"? ממשהו שהוא קצת קשה ו/או מאתגר? אנשים שעוסקים בספורט מסתכלים עליך כרגע במבט מוזר... טיפוס הרים הוא מתיש, אבל למי שהמטרה שלו היא להגיע לפסגה, אני בטוחה שגם הדרך למעלה אינה סיוט. אני מכירה מקרוב את כל הקשיים הלוגיסטיים והכלכליים, מי שמכיר אותי יודע מה עבר עלי בזמן ההפקה, ועדיין - לא הייתי מוותרת על זה בחיים. כן, יש ל"התשה" הזו סיבה מספיק טובה! אנשים שבאים עושים את זה כי הם אוהבים את זה ורוצים בזה, והם יודעים שיש תמורה למאמץ: א.ההנאה היא בסיפוק, בכיף של ההופעה, בידיעה שאתה שותף למשהו שהולך להיות טוב, הכי טוב שאתה יכול; ב. זה שהחזרות מתישות לא אומר שהן חייבות להיות סיוט, תלוי איך מנהלים אותן. ממתי כל דבר מתיש הוא בהכרח סיוט? מתיש זה אומר שאתה מקדיש את עצמך למשהו שגוזל משאבים פיזיים ונפשיים, אבל זה לא אומר שהוא לא מסב לך הנאה, וזה מאד עצוב בעיני שאצלך "מתיש = סיוט" ושחזרות מתישות מתקשרות אצלך ל"מכירת נשמתך לשטן". אני לא יודעת במה אתה עוסק, אבל אם יצא לך להיות בהפקות, הן כנראה היו ההפקות הלא נכונות. אני לא יכולה להגיד לך שבחזרות שהיו לנו נהננו 100% מהזמן; שלא היו רגעים קשים, או רגעים שנמאס, או שהיינו עצבנים... אבל זה חלק מהחיים, ואפילו לא קשור דווקא לחזרות או להפקות מהסוג הזה. היו הרבה רגעים טובים וכיפים שפיצו על זה, וסה"כ נהננו, וזו היתה חוויה שאנשים זוכרים לטובה בסה"כ.

tommy walker

New member
רצוי לעומת מצוי

אני לא אמרתי שזה מה ש א נ י מרגיש. פשוט תארתי מצב קיים. אם זה טוב או לא טוב זה משהו אחר. ברור שאנשים שעוסקים בספורט מסתכלים עליי כרגע במבט מוזר! אבל לא כל העולם מורכב מאנשים שעוסקים בספורט... באותה מידה אני יכול להגיד לך שאנשים שלא עוסקים בספורט ומעדיפים לישון ולראות טלוויזיה מסתכלים עלייך במבט מוזר של "למה שאני אתיש את עצמי אם אני יכול להשיג הנאה בדרך יותר קלה?". אין אנשים כאלה? וזה מחזיר אותי לעניין של ההתפשרויות... אם ההפקה לא הצליחה להשיג אנשים שיש להם את כל האידאלים הנשגבים האלה שאת מזכירה? אם אותם "מטפסי הרים" לא רצו להשתתף במחזמר הזה? או שפשוט לא היה מספיק זמן כדי לחכות עד שיימצאו אנשים כאלה? מה אז את מציעה?

trilliane

Well-known member
מנהל
אני לא מציעה

ולאו דווקא כי אין לי מה להציע, אלא כי אני לא מעוניינת לפתח את הדיון בכיוון הזה. בכלליות, רוב האנשים שאני מכירה יודעים שכשהם רוצים משהו, הם צריכים לעבוד כדי להשיג אותו, ולפעמים זה אומר לעבוד קשה ולעשות כל מיני הקרבות בחיים. כמו שספורטאי יודע שהוא צריך להתאמן כדי להצליח, מישהו שרוצה לראות את עצמו עומד על במה, יודע שגם הוא צריך להשקיע לפני ההופעה, ואלה לא "אידאלים נשגבים" אלא מציאות ברורה לאנשים בוגרים וריאלים. מלכתחילה אני נוטה להאמין שמי שרוצה להשתתף בהפקת חובבים, שהיא ללא תמורה כספית וכו', עושה את זה רק מתוך רצון ואהבה לדבר - איזו סיבה אחרת יכולה להיות לו? לא התייחסתי לנושאים הטכניים של ההפקה מבחינת ציוד, הגברה וכו'. יש אילוצים שבאמת קשה להתמודד איתם. יחד עם זאת, אני חושבת שגיוס קאסט שאפשר לעבוד איתו זה צעד בסיסי, ואם מדבריך משתמע שההפקה נכשלה בזה, אז כנראה שהיתה פה בעיה. חשוב לי לחזור ולהזכיר שלדעתי הקאסט היה טוב ואף למעלה מזה - כאמור, נקודת המוצא שלי היתה שלא ברור לי למה לא השתמשו בהם יותר, כי בכל הפעמים בהן הם כן הופיעו, הם היו אחלה. בכל מקרה, המטרה שלי לא היתה לשפוט את ההפקה על הדברים שהם הצליחו או לא הצליחו להשיג, אלא להתייחס לתוצאה כצופה ולספר על החוויות ועל התובנות שלי. בגדול, עד כמה שזה לא פייר, אילוצי ההפקה לא צריכים לעניין את הצופים. כמובן שהם נלקחים בחשבון ומתקבלים בהבנה, על אחת כמה וכמה בהפקת חובבים, ועדיין - המבחן הקובע בסופו של דבר הוא מבחן התוצאה, והרבה פעמים אתה מוצא את עצמך אחראי גם על הדברים שלא היו בשליטתך (או היו במידה מוגבלת). החיים קשים...

trilliane

Well-known member
מנהל
אימצתי את הצעתך וחפרתי קצת ביוטיוב

והרי המסקנות: ברור מאליו שעם זמרות מעולות כמו אידינה וקריסטין זה נשמע יותר טוב; אין ספק שעם תפאורה מהודרת, להקה, רקדנים, פירוטכניקה ושלל הדברים שעושים "שואו" הבמה נראית מלאה והכל יותר יפה ומעניין. יחד עם זאת, השירים עצמם עדיין לא מתעלים לטעמי מעבר ל"חביבים", וגם העובדה שהם מושרים ע"י שתי זמרות מעולות לא מצליחה לשנות את העובדה הזו. כמו כן ההעמדה של שתיהן באמת די סטטית לרוב. ב-Popular למשל, קריסטין מצליחה לחפות על זה בהרבה הומור סלפסטיקי כי היא קומיקאית מצויינת (כך התברר לי; אני בכלל הכרתי אותה מ"הבית הלבן"...) אבל זה לא תמיד עובד. שיר הסיום שלהן, למשל, נותר משעמם כשהיה. לסיכום: מחזמר חביב, אך לא מלהיב. לצערי לא נכבשתי... קורה.

Hippie Jeannie

New member
לא ראיתי

אבל אני בטוחה שאם הייתי רואה היו לי הרבה, הרבה, הרבה הערות לקאסט כולו
[לחברי הפורום שלא יודעים - אני זו שביימתי ושיחקתי את אלפבה.] מקווה שכל מי שראה נהנה, ומקווה שחברי הפורום או לפחות חלקם ראו גם. וזהו נראה לי.

Train Chaser

New member
ראיתי את ההפקה המקורית בשיקגו!

זה מחזמר יפיפה ומומלץ לכולם! ההפקה מדהימה וממש מושקעת (כיאה לברודווי) והשירים מקסימים. אני מכירה את הספר ולדעתי הסיפור הוא מתוק נורא ומאוד מקורי. בכל מקרה, תורידו את השירים ותקבלו רעיון כללי במה מדובר.

למעלה