ויפאסנה

• פותח הנושא drall
  • פורסם בתאריך

drall

New member
ויפאסנה

לא מזמן היה כאן דיון בנושא ואני מודה שזה נושא לא קל כי יש כל כך הרבה שיטות של ויפים שפותחו במהלך השנים. זו טכניקה שיש לה המון וריאציות , ועד כמה שהיא לא מתאימה למתחילים , היא עדיין מאוד פופולארית. אז הגירסה שאני שמח להציג זו "הויפאסנה של אושו" כמו שלימדתי ולמדתי מתישהו בתחילת שנות ה90 וכמו שמתרגלים אותה עד היום בבודהא הול בפונה , פעם בכמעט כל יום , עד כמה שזכור לי. אז ההדרכה לטכניקה הכנסתי לשירשור של "שיטות מדיטציה" ואני מקווה שתהנו מהתרגול הפשוט והנחמד. מי שבאמת מתרגל מתחיל , עדיף שקודם יתרגל את הטכניקות למתחילים , כמו ג'יבריש , נאטארג' וקונדוליני. כולן מופיעות באותו השירשור

ומה עם

שילוב בין משהו אקטיבי לקינוח עם התבוננות? המעניין הוא שדווקא בהליכה אחרי סתם ככה, פתאום נדידת ציפורי המודעות שוככת. אולי כי אז באמת כל מאמץ פוסק (כלומר - אפילו הניסיון הקלוש "לא להתרכז לא להתאמץ" נעזב)

drall

New member
אתה מה זה צודק.

רצוי להתייחס גם לזה פעם ואני מקווה לעשות את זה.

barak001

New member
באמת שאלה טובה

זה נראה לי אידיאלי להתחיל באקטיבי ולסיים בהתבוננות... בד"כ פשוט אין כוח לשניהם

שובטמה

New member
תגובה לויפאסאנה.......

לפני שנתיים עשיתי קורס ויפאסאנה בחציבה. מאז התחברתי לאהבה, למציאות כמות שהיא. לכאן ואכשיו. לכו כמה שיותר מהר. אז שהלכתי זו היתה הפעם הראשונה שאני ישבתי למדיטציה. מי יתן וכל בני האדם יהיו מאושרים. זה לא נכתב מספר או חומר כתוב כלשהו, זו החויה האישית שלי אותה אני מייסם מדי יום.

drall

New member
אני לא הייתי ממליץ

מכל מיני סיבות שפורטו עד לזרא.

אינקה

New member
תיזהר מאנשים שרוצים לשנות את העולם

אנשים כאלו לא חושבים על טובתך כפרט, יש להם מליוני אנשים לחשוב עליהם. עבורם אתה עד בורג במכונה גדולה, בורג שאם ישחק אז לא נורא - העיקר שהמכונה כולה פועלת למען המטרה העילאית שהציבו לעצמם. בהקשר הזה ויפאסנה כטכניקה היא לא רעה בכלל אבל אם יש באפשרותך לתרגל אותה באופן מתון ורגוע - זה יתרום לך הרבה יותר. בעמותת 'תובנה' למשל. אינקה

למעלה