ויפאסנה

sahar sh

New member
ויפאסנה

יש לי מין שיטה לדבר שוטף. הצלחתי ליישם אותה למשך כמה ימים בעזרת חבר שלא נתן לי לחזור לדיבור הקודם שלי, ודיברתי שוטף לגמרי ובנינוחות. לבסוף, כשהחבר "עזב" (זה היה במילואים) חזרתי להרגלי הדיבור הישנים עד עצם היום הזה. אני רוצה ליישם את השיטה אבל אני תמיד חוזר לדיבור הקודם אחר יכמה משפטים או שאני דוחה את תחילת היישום שלה. אז חשבתי לעצמי שאולי אני צריך לעשות "סדנת שתיקה" (ויפאסנה) כדי "לנקות" את הגימגום ולהתחיל מאפס עם השיטה החדשה. רציתי לשאול לגבי הויפאסנה, אם יש את זה בארץ, איפה, כמה זמן זה נמשך, כמה זה עולה, וכ'ו... אשמח אם תוכלו ליידע אותי בנושא. תודה.

shuky63

New member
אותי מענין לשמוע מה השיטה שבעזרת

הצלחת לדבר נינוח ושוטף. בקשר לויפאסנה,זה בטח לא יכול להזיק.שמעתי שיש איפה שהוא בערבה סדנאות כאלה. כמובן לעמותה לויפאסנה יש אתר עם כל המידע

sahar sh

New member
תודה רבה, ולשאלתך...

אני מגלגל את השיטה כבר כמה שנים בראש עד שקיבלתי צו למילואים. היינו 5 אנשים ב"התנחלות" ושמרנו בסבב, ואז יום אחד שאלו אותי על הגמגום וכמובן שסיפרתי וצחקתי על זה וגם אמרתי שיש לי שיטה לדבר שוטף, ואף הראתי להם אותה. ואז אחד החיילים אמר שמעכשיו אני אדבר רק לפי השיטה והוא ישגיח עליי. ובאמת כך היה... זה היה רק שתבין את האוירה שהייתה (שלדעתי מאוד תורמת להצלחה, כי זאת הייתה מין חממה כזאת). אז לעצם השיטה... פשוט יצרתי "צילול" ע"י דיבור בטון נמוך מדיי, כלומר, מה העשיתי אקטיבית זה להוריד את הטון מאוד ומה שיצרתי פאסיבית זה צילול שעליו "התלבשו" המילים. אבל לפני כמה שבועות דווקא עליתי על שיטה משופרת...במקום להוריד את הטון אקטיבית ולגרום פאסיבית לצילול, אני עושה את הצילול אקטיבית, וכך אני לא צריך להוריד את הטון (וככה זה נשמע יותר טוב - יותר נורמלי). אם לסכם את השיטה, אני פשוט מפעיל את מיתרי הקול ונותן למילים להתלבש על זה לבד. אני לא מנסה להגות שום הברה, זה פשוט יוצא לבד. מקווה שהייתי מובן. סהר.

shuky63

New member
זו בדיוק השיטה שמלמדים cti

ובלי לשלם 10000 שקל.כבר אמרתי שמהמגמגם הוא הרופא הכי טוב של עצמו?

sahar sh

New member
אני עשיתי פעמיים את הקורס

של CTI ובכל אחת מהפעמים השיטה הייתה שונה...יש להסיק מזה שבאמת אין לסמוך על טיפול כללי כזה. אני חושב שכל אחד צריך לאבחן את עצמו ולבחור לו את השיטה והדרך שלו ליישם אותה. כשאני עשיתי את הקורסים שם אז זאת לא הייתה השיטה. אני מדבר על השנים 1989 ו-1994. היום זה כבר 10 אלף שקל??? סהר.

shuky63

New member
לcti היו שני תוכניות טיפול

מ88 השיטה היתה תוכנית לעיצוב שטף דיבור בדומה למה שעושים בהדסה עד היום. החל משנת 94-95 אני לא בדיוק יודע עברו לשיטת הדיבור הזורם שכוללת הפעלת המיתרים ואי התרכזות בהגייה.וזה דומה למה שאתה תארת. הטיפול הראשון שלך היה ודאי תוכנית לעיצוב שטף דיבור.האם הטיפול השני היה בשיטה שונה?אם כן זו שיטת הדיבור הזורם וכנראה משם בנית לך את הטכניקה שעוזרת לך. לדעתי זה בסדר ואף רצוי להשתמש בחלק משיטה או אף בשילוב שתי שיטות אם זה עוזר במשהו

younatan15

New member
תגיד אם אני אפנה אליך פרטי תוכל

להרחיב את השיטה כי לא כל כך הבנתי אותה?? תודה יונתן

younatan15

New member
תגיד יש לך איסיקיו או מסנג'ר

שתוכל להסביר לי אני אהיה אסיר תודה מיונתן

stkachov

New member
יונתן

עד כמה שזה נשמע מפתה ללמוד ממישהו איך לדבר נכון בלי לשלם את הכסף על הקורסים... זה לא מעשי, ואני מציע לך לא לפתח תקוות שווא. תבין, האיש גיבש את השיטה עבורו, רק לאחר שעבר פעמיים את הקורס של ברברה, וכך הוא לקח דברים מפה ודברים משם... והתאים את זה עבורו. הוא לא קם בוקר אחד ואמר לעצמו - טוב, מעכשיו אני אעשה את זה ואת זה ואז לא אגמגם. אי אפשר להסביר את הדברים האלה ככה סתם בפורום או באי סי קיו. זה דבר שלומדים במשך שבועות תוך כדי עבודה קשה ולימוד אינטנסיבי כל יום, ואתה רוצה שיסבירו לך את זה בכמה מילים בצ'אט. אני שוב אומר, אין כאן קיצורי דרך, חבל סתם לפתח ציפיות.

sahar sh

New member
תשובה ליונתן וויטלי !!!

קודם כל לויטלי, זה ממש לא קשור אם בניתי את השיטה לבד או ע"י הטיפולים שעברתי. אשמח לשתף ואף ללמד אחרים. אני הייתי מאוד שמח אם מישהו היה מלמד אותי שיטה ישירות מבלי שאצטרך לעבור חצי חיים כדי להגיע אליה. ואגב, לא בניתי את השיטה ע"י הטיפולים שעברתי, עברתי עוד טיפולים חוץ מ-CTI, ואני סבור שכדי להצליח לדבר שוטף צריך אומץ ומוטיבציה גבוהה בנוסף לשיטה מסויימת. יונתן, אשמח לשתף אותך בשיטתי, אתה יכול לפנות אליי בפרטי ואתן לך קצת יותר פרטים כמו שביקשת. בכלל, אני חושב שאם כמה מגמגמים ייפגשו באופן לא רשמי וילמדו אחד את השני טכניקות זה יהיה ענק. אפשר להיפגש לכמה שעות כדי לדבר לפי השיטה - כלומר, כל אחד ידבר לפי השיטה שלו כשנפגשים, בצורה זו יושג האומץ להתחיל לדבר לפי השיטה ללא הפחד מהסביבה. זה הדבר שהכי חסר לי כדי ליישם את שיטתי - תנאי ה"חממה" הראשוניים. אז אשמח אפילו להיפגש איתך ולתרגל את זה ביחד. סהר.

stkachov

New member
בודאי

שזה קשור. אילולא היית עובר טיפולים, לא היית יודע מה כן יכול לעזור לך ומה לא. לא היית נחשף למגוון השיטות הקיימות לטיפול בגמגום. כל הכבוד לך שגיבשת לך את השיטה שמתאימה לך, אבל עשית זאת על סמך הידע שרכשת מכל מיני מקומות, ולא ככה ביום בהיר אחד קמת ומצאת לך שיטה איך לא לגמגם. בקשר למפגש... ראה את השרשור הראשון בפורום.

R O N Y1

New member
יופי.. שיטת טיפול לא רעה

לפי דעתי האישית מיפגשי תמיכה בין מגמגמים יותר יעילה מכל טיפןל של קלנאי תקשורת שלוקחים 10000 שקל ולחינם אולי במיפגש כל אחד "ילמד" את השיטה שעזרה לו ורק ככה אפשר להצליח!! רק אנחנו נעזור לעצמנו אני מוכן להראות את השיטה שלי והיא עובדת....רק שהזמן יספיק. גם סהר יראה את השיטה שלו לטובת כולנו רוני

stkachov

New member
אפשר להקדיש

את מפגש הפורום שיהיה השבוע לנושא הזה. אני בטוח שכולם ישמחו לכך. רק שכולם יגיעו בזמן כדי שנוכל להספיק את הכל...

למעלה