ויפאסאנה של אושו

פיץO

New member
ויפאסאנה של אושו

אהלן, מישהו אולי יודע למה באחת הויפאסאנות של אושו יש הזדהות עם כל מה שעולה מחשבות רגשות קולות מבחוץ ונדידה חופשית איתם? למה אין התבוננות שקטה מהצד/עדות/חוסר הזדהות? זה נראה ממש לא מפתח את התודע ובזבוז זמן מוחלט תודה:)

פיץO

New member
תשובה

אף פעם לא קראתי את זה בספר כלשהו, אבל לא מזמן איפשהו ראיתי את זה ברשת,בהנחיות למדיטציות של אושו,לא יודע עד כמה זה מוסמך ואמין,זה היה בהייד פארק,אחד בשם דרול כתב את זה.

טוב,

אז אם כך צריך לשאול את דרול מאיזה ספר הוא ציטט את הדברים, להשיג את הספר ולראות שאכן הוא ציטט את דבריו של אושו כהלכה. רק לאחר מכן, כך נראה לי, נוכל להמשיך אל השאלות הספציפיות שלך, אלא אם אתה מקבל את ציטוטיו של דרול על פניהם ואז נוכל להתייחס אליהם כאילו היו שלו. ואם הם שלו, אזי כדאי יהיה לשאול אותו מדוע הוא מלמד את הויפאסנה כך בניגוד לדרך שבה היא נלמדה במקור, כלומר ע''י או בה קהין, גואנקה ומוריהם, ומה התועלת שבה על פי הוראותיו.

פיץO

New member
נניח שהציטוט של אושו מדוייק

יש לך מושג למה אושו אמר שיש להזדהות ולנדוד עם כל מה שבא? מה שחשוב שתיהיה עוד טכניקה לשחרור שהיא טובה ולא עם זה בניגוד לויפאסאנה המסורתית,והטכניקה הזאת נראית בזבוז זמן וכושלת ביותר, או שאני טועה?

אם תמשיך לקרוא את השרשור שהתפתח

בעקבות ההודעה הראשונה שפתחה אותו תראה שלא רק שאינך טועה, אלא גם צודק עד מאוד

drall

New member
הניחוש שלי

שזו עוד פרובוקציה של ידידך הטרול הכסיל בעל השמות הרבים.

lost insight

New member
אולי זה משמש

נגד הדחקה. לפעמים משתמשים בתרגול אי הזדהות כדי לא לחוות רגש, והרגש נשאר בתת מודע במקום שיעלה. אני לא זוכר לאיזה מדיטציה ספציפית הכוונה, אבל יש עוד גישות פרט לויפסאנה הקלאסית. יש גם גישה של טוטאליות, להיות אחד עם החוויה ולא לברוח ממנה.

פשוט לא נכון.

אי-הזדהות מאפשרת חוויה מלאה, וכל זאת מבלי שהחוויה תשתלט עליך ומבלי לברוח ממנה. you got it all wrong. אני יכול להמשיך עוד ולפרט את טעויותיך, אבל לא אעשה זאת כיוון שאני ודבריי 'מסומנים' אצלך, וכל מאמץ נוסף מצידי כלפיך יהיה רק פול גז בניוטרל. אולי יום אחד תבין שהעניין כלל אינו מה "קלאסי", גם לא "פלוראליזם" ועניינים דומים. ואולי לא. ובמקרה שלא, עוד שנים רבות תמשיך לתעות בתהיותיך ואלה רק ייערמו להן עוד ועוד. חבל, פשוט חבל.

lost insight

New member
לדעתי הבעייה היא

בנפרדות ולא בהזדהות. אפשר להיות הכל (להזדהות עם הכל) או לא כלום, אבל ברגע שיש מחיצה והזדהות יחסית נוצר סבל.

הבעייה לא נמצאת

לא בנפרדות, לא בהזדהות, לא במחיצה, לא בהזדהות היחסית וגם לא בסבל. אלא בך הבעייה, שמעניק חשיבות יתירה ועוצמה למה שאחרי הכל (והיה גם לפני הכל
) לא יותר מאוסף מחשבות והרגשות נודדות שהופיעו להם בזרם-התודעה שלך, ושמשום מה חש אליהן חיבה גדולה

lost insight

New member
אוקיי

אבל לזה בדיוק אני קורא נפרדות...יותר מדוייק "אשליית הנפרדות"

lost insight

New member
לבעייה אין הגדרה

יחידה, זה תלוי בנקודת המבט ובעולם המושגים שבוחרים באותו רגע.

דווקא יש לה הגדרה,

ויש לה גם מקום בזמן ובמרחב. והיא אינה תלויה לא בנקודת מבט וגם לא בעולם המושגים שבוחרים באותו רגע. סורי, באט יו סטיל גט איט אול רונג.

הבעייה לא נמצאת

לא בנפרדות, לא בהזדהות, לא במחיצה, לא בהזדהות היחסית וגם לא בסבל. אלא בך הבעייה, שמעניק חשיבות יתירה ועוצמה למה שאחרי הכל (והיה גם לפני הכל
) לא יותר מאוסף מחשבות והרגשות נודדות שהופיעו להם בזרם-התודעה שלך, ושמשום מה חש אליהן חיבה גדולה

למעלה