ויסטריה לא פורחת

ויסטריה לא פורחת

למה אצל כל השכנים מסביבי מלאים בפריחה הסגולה היפה של הויסטריה ורק אצלי היא מלאה עלים אבל בלי פריחה בכלל?

Michelle1

New member
תתנחמי, אצלי

לא עלים ולא פרחים. היא עומדת במערומיה כהבטחה לא ממומשת.

מייקלה1

New member
השאלה אם היא פרחה פעם?

אולי היא עדין צעירה? נדמה לי שכשהריבוי שלה נעשה מייחורים היא פורחת מהר, לעומת ריבוי שנעשה מזרעים. אשכולות הפריחה מתחילים לבצבץ לפני העלים. אצלי כבר התחילה הפריחה.

Rוני

New member
כמה ימים? זה נראה מעולה

גם אצל השכנים שלי הויסטריה פורחת אני כל כך אוהבת את הצמח הזה ניסית פעם לייחר אותו?

מייקלה1

New member
עשרה ימים אחרי האשכולות נפתחו.

לא ניסיתי לייחר,למרות שלא צריך להיות קשה לייחר ממנה. צריך להביא בחשבון שזה מטפס די אגרסיבי וכדאי לגזום כל עונה. יש כאלו שגם גוזמים את השורש,במרחק של מטר וקצת מהגזע, כדי להגביל את ההתפשטות.

Rוני

New member
אצלי חצר שברובה צל אז לא מנסה

אפילו אבל אני אוהבת את הצמח הזה מאד

גבי 26

New member
YYY מייקלה

אצלך ניסים ונפלאות!!! היא צריכה שמש, איזה תנאים, לקנות, לחכות לייחור??? אני חייבת אחת כזותי דחוף!
פתאום שמתי לב שאני מאד אוהבת פריחות סגולות.

מייקלה1

New member
גם אני אוהבת מאד פריחות בסגול,תודה.

הויסטריה גדלה בשמש ונימרצת מאד בגידול שלה,עם כושר כיסוי מדהים.לא יודעת אם אפשר לגדל אותה בעציץ גדול,ממה שהבנתי, הגינה שלך היא גינת גג. לא ניסיתי לגדל אותה מייחור, אבל לא צריכה להיות בעיה עם זה. אני יכולה לשלוח לך ייחורים, אם תחליטי שהיא מתאימה לגג שלך.

גבי 26

New member
../images/Emo6.gif אני אימפולסיבית

בכל מה שקשור לצמחים...יום אחד אני אמצא את עצמי עם גודזילות כאלו שאני לא אדע מאיפה הם הגיעו
...ואז אני אכנס לפורום ואשאל בעדינות איך הורגים איזה צמח...
לאאאא אין מה לחשוש, אני אתרום בשמחה לאימוץ. אשמח לייחור, שולחת לך מסר.

מקסים!! גם אני רוצה ככה ../images/Emo4.gif

היא נשתלה לפני שנה. לפי מה שהבנתי, השנה אני כבר לא אזכה לראות את הפריחה. נחכה בסבלנות לשנה הבאה. אפילו במשתלה היום ראיתי ויסטריה קטנה עם המון ניצני פריחה.

מייקלה1

New member
אז היא צעירה ולכן עוד לא פרחה,כנראה

מאד רגיל לראות במשתלות, צמחים צעירים עם ניצנים ופריחות. כדי למכור,הם משתמשים בכמויות של דישון וכו'. סבלנות

טסונמי1

New member
בויסטריה - גיזום נכון חשוב מאוד

לשפע פריחה ללא גיזום היא תחנוק כל מה שבדרכה- יש כמה גוונים לויסטריה הסגולה- ויש לבן וגם צהוב בתצלום הויסטריה שלי הגיע לעץ האשכולית הזקן- אצלי היא פרועה ולא גזומה כלל

טסונמי1

New member
ולמי שחושב לגדל אותה במירפסת

ראו הוזהרתם-ניתנת לגידול כצמח בונסאי

רוּפֵן

New member
גיזום נכון

מאוד פשוט... ומאוד מסובך.. אבל.. רק בהתחלה.., בפעם הראשונה.. כל גיזום, חיתוך של ענף, יגרום להתפרצות של ענפים משניים וצדדיים.. אז.., עם קצת דימיון ו'כושר עיצוב', אפשר לנסות ולדמיין את מראה הצמח העתידי המבוקש, ולפי זה, לגזום ולכוון את הויסטריה. צריך להחליט על גובה מבוקש, ולגזום כ 30 ס"מ מתחת לגובה הזה, ואת ה 30 ס"מ האלו, תשלים העלוה החדשה אפשר לכוון אותה ש"תזרום" לכיוון מסויים.. ענפים שיצטלבו ויסתירו האחד את השני, יפריעו לרצף.. יהיו עם פחות פרחים ועלים.. כל גיזום, יגרום לותר ענפים, עלים ופרחים באותו מקום, וכך ניתן "למלא חללים".. ו...סבלנות... הרבה סבלנות...

למעלה