ויסטה >> XP?

Ncober

New member
ויסטה >> XP?

שלום לכולם, קניתי היום לפטופ של טושיבה מדגם L30-10X, והגיע איתו ויסטה מותקן. המחשב לא הטופ-שבטופ, אני צריך אותו רק למסמכים ועבודה באינטרנט. הבעיה היא שהוא די איטי.. (ויסטה?
), ואני די בטוח שבXP הוא ירוץ. אני זקוק טיפה להדרכה בנוגע לגיבויים. אני מניח שלפרמט ולהתקין XP זהה לתהליך שבכל מחשב רגיל.. השאלה מה לגבות? קיבלתי דיסק יחד עם המחשב, כתוב עליו Product Recovery. המוכר בחנות אמר שיש בו גיבוי או משהו על המחשב, וגם התקנה של הויסטה. האם זה אכן כך? בנוסף, כאשר רכשתי אותו, הוא אמר שצריך לבצע לו אקטיביציה (דרך החנות). הוא ביצע זאת והכל, אך האם כאשר אפרמט ובעתיד אתקין מחדש את הויסטה - אצטרך לגשת לחנות שוב כדי שיבצעו זאת? כמו כן שמעתי שבחלק מהמחשבים ישנו רכיב המונע פירמוט. כיצד אוכל לוודא זאת? תודה רבה! (הלפטופ הראשון שלי..
)

Y. Welis

New member
גבה חומרים שהספקת ליצור

מסמכים, מיילים, מועדפים ועוד. אם לא יצרת עדיין, אז אין חשש ואפשר לפרמט. ההפעלה אחרי ההתקנה נעשית דרך התחברות לאינטרנט והיא אוטומטית - לא צריך את החנות (למעשה בניידים לרוב לא צריך בכלל הפעלה - המערכת מזהה את הביוס ומפעילה את עצמה, כי היא מסוג OEM). מקוה שתמצא דרייברים לדגם שלך עבור XP באתר של טושיבה. אם לא, תצטרך להתחיל לגרד מדגמים דומים.

Ncober

New member
אוקיי תודה,

שאלה נוספת - על המחשב מותקנות המון תוכנות שונות של טושיבה וכן של כרטיס הרשת האלחוטי. האם באמת צריך את כולם לאחר שאתקין את הXP? הרי לכרטיס הרשת אפשר להשתמש באופציה הפנימית של ה-XP.. בנוסף, אם בעתיד ארצה לחזור לויסטה ולמצב הנוכחי (כמו שקיבלתי בחנות) - אני פשוט מריץ את דיסק השחזור הזה? (קובע בביוס שה-CD יעלה ראשון -> מכניס אותו וכו' - כמו שמריצים את ההתקנה לXP..) תודה רבה!!

bar666xp

New member
א. אין שום ""אקטיבציה"" דרך החנות...

הדבר היחידי שהחנות/מוכר צריך לעשות זה לרשום אותך כלקוח אצל היבואן. {כניראה מוצאים דרכים לכך שאי אפשר יהיה לדרוש החזר כספי על מערכת ההפעלה כי כבר עשו לא אקטיבציה}. ב. אם יש לך CD RECOVERY הוא אמור להחזיר את המחשב {מידע בדיסק הקשיח ליתר דיוק} ליום בו עזב את היצרן... אישית ממליץ לך לעשות איזה {DVD אימיג' של הדיסק הקשיח} אבל זה לא חובה. ג. פירמוט והתקנת WINDOWS XP על המחשב... 1} בדוק כי יש לך את כל הדרייברים לXP (בדר"כ יש באתר היצרן לפי הדגם) 2} אם מדובר בדיסק קשיח SATA כניראה יהיה צורך ליצור CD WINDOWS שיכלול את דרייבר הSATA ו/או אם אפשר להחדירו דרך DOK בזמן ההתקנה ו/או לשנות בBIOS הגדרה של SATA לCOFTERBLE {אם אני זוכר נכון} כדי שWINDOWS יעלה/יתפקד.... {אפשרי להתקין את הדרייבר אחרי ההתקנה ולשנות חזרה את ההגדרה בBIOS עד כמה שזכור לי}... בכל מקרה לרוב אפשרי להשתמש בדרייבר של סיליקון אימיג'-SIS {להוציא איזה ציפ-סט של NVIDIA/NFORCE לא זכור לי מנהל SATA שלא עובד עם הדרייבר של SIS}.

Ncober

New member
גם אני חשבתי על עשיית image

ובכך, מקסימום במקרה הכי גרוע, פשוט אשחזר... פעם השתמשתי ב-norton ghost, דרך התוכנה אפשר היה ליצור דיסקט אתחול ששמר את המידע במחיצה אחרת על הדיסק ואז פשוט אפשר לשחזר דרך אותו הדיסקט.. אבל בלפטופ אין כונן דיסקטים. יש תוכנה מומלצת אחרת לעשות זאת? כמו כן מצאתי את דגם המחשב באתר של טושיבה, אולם בחיפוש הדרייברים זה מוביל לדף הבא: http://uk.computers.toshiba-europe.com/cgi-bin/ToshibaCSG/download_drivers_bios.jsp?service=UK&mode=allMachines&action=search&teddProduct=691 אין שם את הדגם הספציפי (אין שם בכלל דגמים ספציפיים), אלא רק את הסדרה - L30.. זה אומר שכל דרייבר שמתאים לסדרה הזאת מתאים גם לדגם הזה?
רבה!

Y. Welis

New member
סביר שהם יתאימו

הכן אותם על CD לפני הפירמוט. שים לב להתקין את *כולם*, כי ה-Utilities לעיתים חייבת לבוא לפני התוכנות שמזהות את הסוללה ומציגות את עוצמת הסאונד על המסך. 'אקרוניס' יכולה ליצור גיבוי שיכלול תקליטור איתחול. גוסט גירסה 9 ומעלה באה על תקליטור איתחול.

למעלה