וילונות

וילונות

שלום ותודה על המאמץ!!
נכנסת בקרוב לדירה שלי אחרי שיפוץ מקיף. בגדול הוחלט להכנס עם מה שיש, לשים תקציב בצד ולנשום את הבית לפני הלבשתו. (אשמח לשיתוף תובנות בנידון...)

יוצא דופן הוא הוילון בסלון, חלון בגובה שתי מטר וברוחב של 3.6 מטר, שצריך להלביש בדחיפות כי צופים לתוכו לפחות 200 זוגות עיניים.
החלון מזרחי, ללא תריס, עם ספסל בגובה 40.
שאלותי:
1.ראיתי בנקסט וילון יפה וזול שמצא חן. אנסה לצרף תמונה. ההרכבה שלו על המוט היא בלולאות. זה נראה טוב? מרגיש לי וילון אמבטיה כזה... להפתעתי, רב הווילונות שם הם בלולאות
2. אורך הוילון ומיקום. מאחר ויש ספסל מתחת לוילון, אפשר לתלות עד הרצפה במרחק מהחלון, לפני הספסל (ולייצר אחלה פינת קריאה ושיחה לילדים בין החלון לוילון המסכן שאני חוששת שבמהרה יהפוך לז"ל) או קרוב יותר לחלון ואז הוילון יגיע עד הספסל בלבד. המלצות?
3. החשכה- כאמור, החלון מזרחי. אוכל לתלות בנוסף לוילון או במקומו וילון גלילה/ונציאני וכדו. הוא יהיה מחולק לשתיים או שלוש, מפאת רוחב החלון(3.6 מטר). מתקבל טוב?
4. העלו פה בעבר ולמרות שחרשתי לא מצאתי, תמונות של שילוב וילונות בצבעים שונים. אולי מישהו יוכל לשחזר? או עדיף, לתת לי מילת חיפוש בHOUZE או פינטרסט?
בגדול, אשמח מאוד לשמוע כל הגיג בנושא וילונות, יאללה, תשפכו ת'לב

כרגע, כאמור, הבית עירום. הכיוון הרצוי הוא צבעוני חמים, קצת מיושן כזה. הכי לא הייטק ומודרנה

תודה שהגעתם עד הלום

שאלה נוספת, איך הנפילה של וילון לולאות? צריך לסדר כל הזזה את

הגלים, שיעמוד טוב?
אם מישהו סוגר את הוילון כאחד האדם, בלי תשומת לב מיותרת. האם ניסגר שטוח, כמו מסך, או יפה (, כמו וילון...)?

lab229

New member
שימי לב שהוילון מנקסט מתאים לרוחב 228 עם קפלים

מעבר לכך (אם את רוצה סגירה מלאה שלא יציצו לך 200 זוגות עיניים) הוא יראה פרוש ו"שטוח" יותר ואז יש צורך לשלב יותר כנפיים אם את רוצה מראה קפלים.

לגבי האפלה, אין תריס על חלון זה? מדוע את זקוקה להאפלה?
בכל מקרה, אם את רוצה להשיג האפלה ישנם וילונות יעודיים לכך (יש גם בנקסט נקרא blackout ) שהחלק האחורי של הבד עשוי PVC ומונע חדירת אור.
הרבה פעמים משתמשים ב-2 שכבות אם אין אמצעי האפלה אחר - שכבה של וילון האפלה ושכבה של וילון בד אוורירי יותר (למשל כמו שיש בבתי מלון מבחינת קונספט).
תריס ונציאני לדעתי לא יתאים פה ויראה יותר משרדי..(אפשר תריס גלילה גם שנראה יותר כמו "מסך" אבל גם לדעתי פחות מתאים)

אגב נקסט, המוצרים שלהם מצויינים, איכותיים וזולים (באופן כללי, לאו דווקא בהלבשת בית. אישית הזמנתי משם מצעים, כריות נוי, מגבות באיכות טובה יותר ממה שמוכרים בארץ ובחצי מחיר) וניתן לקרוא ביקורת באתר הבריטי שלהם http://www.next.co.uk/ במידה ואת מעוניינת חוות דעת על מוצר מסויים.

לגבי אורך הוילון, ברור שעד הרצפה ולא עד הספסל זה יראה מצחיק ותצטרכי ללמד את הילדים לא לגעת בו .. זה אפשרי :)
מה שכן, המוט יצטרך להיות צמוד לתקרה .סביר להניח שעומק הספסל עמוק יותר ממרחק תליית המוט מהקיר (והאמת לא יודעת איך בדיוק ואם ניתן לעשות זאת.
אני בד"כ עושה כאלה בחנויות וילונות ואז אין בעייה כי המסילה צמודה לתקרה)

שווה גם , למרות שהמחיר יקר יותר, לבדוק וילון תפור במיוחד לפי צידות בחנויות וילונות.. כך תוכלי לבחור את סוג הבד שאת אוהבת, יתפרו בדיוק במידה שאת אוהבת ומבחינת מסילות ניתן יהיה לתלות צמוד לתקרה ויראה טוב (לא וילון לולאות אבל ניתן לקבל קפלים רחבים)

עשיתי לא מזמן אצל לקוחה כזה וילון בדיוק (במפתח קטן יותר)
קיים ספסל והיה צורך גם בהאפלה כי אין תריס (וילון האפלה ווילון אווירה. ההאפלה מוסתר מאחורי כשמוסט ולא רואים אותו) מה שכן, עשינו בחנות וילונות תפירה לפי מידות מדוייקות ובדים שבחרנוץ יצא יקר אבל הלקוחה מאד מאד מרוצה.

תודה! אני קונה המון בנקסט,

בגדים מצעים וכלי בית. הרעיון לבדוק ביקורות באתר האנגלי מבריק! באתר הישראלי יש חסר בולט במידע ומשוב.
עכשיו אני רואה שאם אני תולה מהתקרה, אין להם את האורך המתאים. האורך המקסימלי 228 סמ. התקרה שלי נמוכה, 250. האם וילון שמרחף 20 ס"מ מעל הרצפה יתקבל גרוע? או רק רע?

לגבי לנסות תפירה אישית- בדקתי, יעלה לי פי חמש... פה חשבתי לקנות 2 זוגות, 4 כנפיים, ויעלה לי הרבה פחות מאלף.

אכן, אין לי תריס ומדובר בחלון מזרחי אבל אני אוכל לפתור את הבעיה על ידי הוספת שכבה נוספת, כמו שכתבת.
ושאלה שמטרידה אותי מאוד- איך המראה הכללי והנפילה של וילון לולאות? יש לזה מראה סלוני או יותר של חדר שינה?

תודה רבה על ההשקעה וחלוקת המידע!

lab229

New member
וילון כזה צריך להגיע עד הרצפה

כדי להראות טוב אחרת יראה לא קשור .
לדעתי זה יראה רע מאד ויחטיא את המטרה שלשמה נתלה.

מה עומק הספסל ומה אורכו ? הנחתי שכולו לפני החלון אך לא שאלתי אותך בעצם ...
האם הוא שקוע ( כמו חלון צרפתי ?) או לאורך החלון ?
באופן עקרוני , ניתן לעשות סינר גבס נמוך ואליו לחבר את המוט אבל לא יכולה לייעץ ללא תמונה של החלון והחלל ומלבד זאת עלול להיות נמוך בגלל שהתקרה נמוכה וגם יקר (ואז כבר עדיף לתפור לבד) .
אולי תנסי להעלות תמונה של החלון והחלל מסביב כדי שניתן יהיה להבין יותר טוב מה ניתן לעשות .
לגבי וילון קפלים אישית מאד אוהבת וזה נראה מצויין בבדים קלילים ואווריריים ונותן מראה זורם .
א גם בבדים אחרים ( כמו בדוגמאות מנקסט ) נראה טוב תלוי כמובן ברכות הבד..
אפשר לשחק עם עומק הקפלים על ידי מתיחה קלה שיראו יותר משוחררים.
לי אישית הטבעות לא מזכירות חדר שינה ומעדיפה באופן כללי כזה על וילון עם סרט כיווץ ( אך זה טעם אישי כמובן ) .

תודה! הוילון שקוע בחלקו, 15 ס"מ ומחופה שיש בחלק הזה

ובנוסף, בליטה אל תוך החדר של כ 25 ס"מ
(הפוקוס של המצלמה שלי הלך. בדיוק עכשיו. התמונות יוצאות כל כך מטושטשות)
הנתון הזה משנה משהו, לדעתך?
ושוב תודה את עוזרת לי מאוד

lab229

New member
יכול להיות שאפשר להשתמש במוט וילון טלסקופי ממתכת

מקיר לקיר בהנחה שהחלון תחום בין 2 קירות אבל זה יותר מוט למקלחת /אמבטיה (כזה שנתפס בין 2 קירות) ולא לסלון (לא דקורטיבי) כך שזה באמת עלול להראות כוילון אמבטיה.

אולי תוכלי למצוא מוט כזה עדין וניטרלי מבחינת מראה . אין לי מושג מעולם לא ניסיתי.
גם אז, תהיה בעייה לשים וילון האפלה מאחור זה עלול להראות מוזר.

מאחר והוילון הזה גם קצר באורך 229 והתקרה 250 וגם בליטת הספסל כ-25 ס"מ
ישנה אולי אופציה של סינר גבס בגובה 20 ס"מ אולי מעט יותר (להסתיר את המוטות) אבל סינר גבס מרוחק בד"כ 15-20 ס"מ מהקיר ופה יצטרך לפחות 25 ס"מ וזה עלול להראות לא טוב. (פלוס תקרה נמוכה).
מה גם שדבר כזה לא זול...(סביבות 250-300 ש"ח למטר) - תכפילי באורך הקיר פלוס עלות וילונות לא בטוחה שיצא הפרש מאד גדול בין זה לבין וילון בתפירה אישית.

רצוי שתנסי בכל זאת לצלם כדי שנוכל לראות את החלל כולו ואת החלון ולחשוב מה כן ניתן לעשות.

הפתרון המוצלח ביותר לדעתי הוא וילון בתפירה אישית- נכון שזה מאד יקר מצד שני זהו חלון גדול מאד ודומיננטי ואם כבר שמים וילון צריך להיות תלוי בצורה אסתטית ומושלמת.

הרעיון לתלות מקיר לקיר מוצא חן בעיני

(איך לא חשבתי על זה לבד?) אני אהיה שם מחר ואבדוק אם מתאים לנתוני השטח. תודה!!

ממש מנסה לא להכנס עכשיו לעוד הוצאה של כמה אלפים, גם במחיר של אסטטיות פחותה. מקוה שהרעיון שלך יתן לי את פתרון הביניים הסביר.
מעלה בי מחשבות על איכות חיים- וילון לא מושלם או מינוס בבנק, מי מנצח...

למעלה