וילון האמבטיה

I Was Hoping

New member
וילון האמבטיה

יש לנו וילון באמבטיה בצבע לבן ברובו, עם מעט פרחים באדום עליו [אם זה משנה] בקצה התחתון שלה נתגלה כתם עובש מבחיל, שלא יורד לי בכביסה! קראתי, שכדאי להפעיל מכונה עם כוס חומץ, ולהכניס את הווילון למכונה רק עם זה. זה טוב למכונה [מנקה אותה מאבנית] וגם יסיר את העובש מהווילון. זה אולי יישמע מטופש, אבל גם ככה אני מכבסת המון, וחשבון החשמל שיגיע החודש ירקיע שחקים
נראה לי בזבוז להפעיל מכונה ריקה כמעט לגמרי, בעיקר כשאין שום סימנים לאבנית בה [דרך אגב - איך רואים אם יש אבנית במכונה בכלל?]. שאלתי היא - האם השרייה של הווילון בחומץ גם תסלק את העובש או רק מכונה? תודה!

עובש

אני גם שמעתי את הטיפ הזה אבל צריך גם להכניס מגבות ישנות. אני ניסיתי להשרות בגיגית גדולה עעם חומץ אבל זה לא עבד. אני לא הצלחתי להסיר את העובש ופשוט גזרתי את הלמטה של הוילון והנמכתי את המוט, הוילון שלנו גם ככה היה מאוד מאוד ארוך אז לא מרגישים שהאו קצר יותר. מאוד חשוב להשאיר את הוילון פרוש טוב אחרי שמתקלחים כך שהאו יתייבש היטב. אחרי מלחמת חורמה עם הבעל גם הוא התרגל לסגור אותו שוב כשהוא יוצא מהאמבטיה.

עכשיו קראתי את התשובה שלך

ועשינו את אותו הדבר....
גם אני "חינכתי" אותו לסגור את הוילון אחרי המקלחת כדי שיתייבש... זה באמת חשוב כדי למנוע עובש וגם יותר אסטטי כשנכנסים לחדר האמבטיה.

מה שאני עשיתי

זה פשוט גזרתי את החלק שהיה בו עובש בערך סנטימטר לרוחב הוילון. הוא אמנם התקצר בקצת, אבל נקי מעובש... כשהוא יתקצר ממש אני פשוט אקנה וילון חדש.

עדי 5

New member
השריה בחומץ מספיקה בגדול

אלא אם כן העובש כבר קשה ועתיק ימים. אני משרה בכיור,לא חשבתי על כביסה במכונה אבל זה אחלה רעיון.

יותר פשוט לטבול את הוילון בכלי עם

אקונומיקה (ביחס של 1:1) .האקונומיקה מחדשת את הוילון ,מסירה את העובש וגם את האבנית התהובה שמצטברת . מנסיון -עדיף השריה של כמה שעות מאשר להפעיל מכונה ,מכיוון שעובש לא יוצא בכביסה....

אני פעם בחודש מכבסת במכונה יחד

עם שטיחוני הרצפה והסמרטוטים יוצא מבריק ולא מגיע למצב של הצטברות עובש

אני גם משרה באקונומיקה

ואז שוטפת במים , או עוברת על הכתם בעודות קטן עם סמרטוט טבול באקונומיקה ומשפשפת עד שהוא נעלם.

I Was Hoping

New member
תודה לכולן ../images/Emo140.gif השריתי הבוקר

בדלי עם אקונומיקה ומים. במקרה הכי גרוע, אם זה לא יעזור בעוד כמה שעות, אעביר למכונה שגם ככה מחכה להתמלא ואוסיף חומץ לתא המרכך. שום דבר רע לא יכול לקרות, נכון? לגזור זאת לא אופציה, אחרת יברחו לנו מים מהאמבטיה וממש לא בא לי על בריכות אחרי כל מקלחת. תודה! אדווח בהמשך.

lahadam

New member
אנחנו החלפנו מוילון פלסטיק לוילון

מבד נושם, כמו של מטריה, שלא עוברים דרכו מים. קניתי בגולף אנד קו ב80-90 ש"ח.
הוילון לא נרקב, אסטטי ועושה את העבודה.

I Was Hoping

New member
ולתוצאות ../images/Emo124.gif

אחרי יום שלם של השרייה בדלי עם אקונומיקה ומים, הווילון יצא כמו חדש ואין זכר לעובש. העברתי הנחייה [יותר פקודה] לפתוח את הווילון חזרה אחרי כל מקלחת ולא להשאיר אותו מוסט, ועכשיו צריך רק להקפיד על זה. תודה לכולן! יש לי וילון חדשדש!

למעלה