ויכוח

Angel lips

New member
בגלל שהרוסים אנשים קרים יותר וחופש

הביטוי מופחת שם, גם שיטת הלימוד שונה, בגלל האנשים החמים בתרבות הישראלית וחופש הביטוי שיטת הלימוד והחינוך שהייתה ברוסיה לא מתאימה בארץ וזה משפיעה על התרבות.

l1zard

New member
../images/Emo45.gif

גמאני חושבת ככה... והתחלתי לשים לזה לב בזמן האחרון.. במיוחד בגלל שבזמן האחרון אני נהיית יותר ויותר מאופקת וזה מוזר לי...

NGSF

New member
מסכימה עם כל מילה!

ויש לי הערה: לרוסים יש יותר תרבות לדעתי, כי יש הרבה דברים שבישראל נחשבים לרגילים, אבל ברוסיה נחשבים לחוצפה. אבל אני לא מכירה דוגמאות להיפך. וגם לא רק בהשוואה לרוסיה - אלא למשל בהשוואה לאירופה, שהמדינות שם מאוד תרבותיות ומאוד מפותחות. אני לא אומרת שכל הישראלים ככה, אבל בהחלט יש נטייה ל: אי שמירה על נקיון, דיבור בקול רם מדי ובגסות, חוסר סבלנות (לא נתקלתי בהרבה רוסים שצופרים עליך תוך שימוש בתנועות ידיים כשאתה נוסע בכביש עם יתרון לזכות קדימה...)

L e s t a t

New member
אני מכיר כמה

שהיה להם הרושם ההפוך

n616436

New member
לסיכום

טוב,אז לסיכום -הרי הנק' העיקריות אותן אני הולך להציג בפניו,ממה שלמדתי מכם: 1.הוא צודק-השפה הרוסית עשירה יותר ומפותחת יותר וזאת משום גודלה הג"ג של בריה"מ והזמן בה משתמשים בשפה.העברית קיימת רק 100 שנה ולכן חסרות בה הרבה מילים.אך כמובן שאיו רעיון שאפשר להעביר ברוסית ובעברית לא.לשם העברת רעיונות היא מפותחת מספיק. 2. הוא צודק בדבר תרגום ספרים.אך אין זה תקף רק לגבי רוסית ועברית אלא לגבי כל שפה אחרת.ספר אכן קשור לתרבות ממנה יצא ולכן כן מאבדים משמעויות מסויימות בתרגום. 3.לגבי התרבות:אוקיי,אני מסכים איתו לגבי עוני תרבותי של הישראלי הממוצע.אך,עדיין -זה לא אומר שאין כל תרבות.אומנות?יש ויש בארץ.ואפילו אוסיף ואומר שבהתאם לגודל שלנו יש כאן יותר מוזיאונים וגלריות ממדינות גדולות יותר,באופן יחסי ,כמובן. תרבות אוכל?יש ויש.במיוחד בעשור האחרון,תרבות האוכל,המסעדות המצוינות ותוכניות הבישול הכניסו את הציבור הישראלי לפאזה אחרת של תרבות אוכל.בנוסף,האופי האקלקטי של המדינה מעיד על העושר במזון שיש לעדות השונות.ואת זה אני כ ן יכול לזקוף לישראל,העושר העדתי. מוזיקה? ובכן,הייתי אומר שלפחות באותה רמה כמו ברוסיה. גם כאן יש פופ,רוק,ג'ז וכו'.אז אוקיי-יהיו כמה שיחלקו עליי בקשר למוזיקה מזרחית.אבל זה כבר משהו אחר. מישהו רוצה לטעון שהמוזיקה ברוסיה טובה יותר?אשמח לשמוע תגובות של קהל שמבין. תיאטרון ומחול? יש בארץ גם ציבור שאוהב תיאטרון ומספיק ,או שאולי לא,אבל יש- תיאטרונים ואולמות ולהקות שמציגים כל השנה. ספרות,שירה ולחן? נעמי שמר,חיים נ.ביאליק,ש"י עגנון וכ'- אוקיי,אז הציבור הרוסי יטען שאין מה להשוות לטולסטוי,צ'כוב,בולגקוב ופושקין.האמנם? אשלח את המתלוננים לקרוא את עגנון,שגם זכה בפרס נובל.מה דעתכם? ישנם גם הרבה ספרות עברית חדשה שיוצאת לאור כל שנה. עושר הסטורי?ובכן-תלוי מאיזו תקופה אני מתייחס.האם להתייחס לתרבותו של כל העם היהודי,מתק' התנ"ך? ורגע-האם עליי להכליל את התנ"ך כיצירה שנכתבה בעברית? ארכיטקטורה? טוב,נו-אין על אירופה במבנים ומונומנטים.את זה אזקוף לזכותו. ראו:אינני מגן התרבות העברית,או הישראלית,או היהודית.אני רק מנסה ליישב עם עצמי ואיתו נקודות מסויימות. יש לכם מה להוסיף או לגרוע מההשוואה?

Angel lips

New member
הרובאני מסכימה אבל יש כמה דברים

לחלוק עלהם ממה שאני חשה בעורך החיים שלי ובסביבה בה אני נימצאת. את רוב היצירות כתבו אנשים עולי רוסיה. ההצגות והאומנויות בארץ מפותחות והתחילו להתפתח יותר עם העליה הרוסית ארצה. כשאני הולכת לתאטרון או הרובאניהולכת להופעות של מחול וריקוד אז זה בדרך כלל לצפות על רקדנים ולהקות שהגיעו מרוסיה, או אני הולכת להופעות של התאטרון הבימה שרובהשחקנים שם עולי רוסיה. אני רוקדת בלהקה 10 שנים נסעתי להמון הופעות תחרויות והיו שם מתחומים שונים כגון: כל סוגי הריקוד, התעמלות אומנותית וכו' רוב המורים והמאמנים הם עולי רוסיה וכך גם המתעמלים. אין לימה להשוות בין מוזיקה ישראלית ורוסית אני אוהבת אותה באותה המידה.

l1zard

New member
גמאני כמו חן מסכימה עם הרוב...

אבל יש כמה דברים שדווקא לא... המממ...מוזיקה זה טעם אישי.. אז אין בדיוק מה להווכח פה... אני למשל מעדיפה מוזיקה רוסית אבל זה כבר משו אחר... הממ.. אוכל-אתה צודק.. תיאתרון-אני הולכת רק להצגות ברוסית אם בכלל.. ספרות- כמו שחן אמרה, רובם עולים מברית המועצות או משו כזה... אז.. =/ אבל לדעתי אין בכלל מה להשוות בין הארצות.. זה שני עולמות שונים.. גם פה וגם שם יש דברים שהם טובים יותר וטובים פחות... בכל מקום זה ככה..

Angel lips

New member
מסכימה איתך אין מה להשוות

אלה להנות מכל מדינה ממה שיש לה

Dynamo1929

New member
אמממ...

לגבי מוזיקה/לחן, יצירות מוזיקליות וכו', אני בספק אם יש הקבלה ישראלית לצ'ייקובסרי, מוסרסקיי, רחמנינוב וכו'... לגבי ספרות ושירה, אני חושב שעדיין התרבות הרוסית עשירה יותר מהישראלית. ובגדול אני מסכים עם הסיכום שלך.

n616436

New member
מסר חשוב

טוב,חבר'ה,שמעו-עם כל האמת:הדיעה של כולכם קצת משוחדת.ולמה? 1- קודם כל,הרבה כתבו לי שהם נחשפים רק לתרבות רוסית בארץ.תאטרון רוסי,ספרות רוסית,מוזיקה רוסית.אם בחיים לא קראתם ספר טוב בעברית גבוהה,לא עיתון ידעות אחרונות,איך אתם יכולים לשפוט?אתם לא מסכימים שהכל עניין של טעם?איך אתם יכולים להגיד שסופר רוסי מסויים יותר טוב מישראלי?מהם הקריטוריונים שלכם?אתם לא מדברים בצורה אובייקטיבית,כי,עם כל הכבוד לזמן שאתם נמצאים בארץ- אתם עדיים נעולים בתרבות הרוסית.חלקכם.לא כולם. 2- אז מה אם יש בשפה הרוסית 600,000 מילים? עוררתי על כך ויכוח בפורום אחר.אין קשר להתפתחותה של שפה ול'עליונות' שלה בכך שיש לה הרבה מילים.זה שאני יכול לכתוב בעמוד אחד מה שבאנגלית ידרוש עמוד וחצי- יכול להיות יתרון ולא חסרון.וחוץ מזה,מלבד עושר לקסיקוני יש עוד הרבה אספקטים של עושר שמתבטאים בשפה. לגבי עניין הזמן:אוקיי,עברית מודרנית קיימת רק מעט שנים.אך אין להשוותה לרוסית מודרנית.ביננו-כל פושטק ממוצא רוסי ברחוב ,או ארס ישראלי,יודעים כל מילה בשפה הרוסית או העברית?לא כל אחד הוא פושקין,ידידיי.אמנם לרוסים יש יותר זיקה לאקדמיה ולחנוך נאות,אך עדיין אף אחד לא משתמש בכל 600,000 המילים שבשפה.באותה מידה אני יכול להצביע על אינטלקטואלים וסופרים ישראלים שידברו עברית ברמה גבוהה כזו שאתם לא תוכלו להבינם.מצטער על ההכללות,איני מתכוון לכולם.אלא לאלו שדיברו בטון מסוים או טענו אי אילו דברים. העברית היתה קיימת בתקופות שונות ובצורות שונות:עברית ימי הביניים,עברית מקרית,מישנה ותלמוד ועוד:עוד הרבה לפני הרוסית.נכון שהיא הייתה מתה הרבה זמן אך האמינו לי שיש בה מספיק ניבים,ביטויים,מטבעות לשון ומילים שאינם בשימוש יומיומי שיכולים להתחרות בכל שפה אחרת.אין משפט אחד שתגידו ברוסית ואי אפשר יהיה להביעו בעברית,או כל שפה אחרת.אז תרגום ספר מאבד מהמקור,אך עדיין רעיונות אפשר להבין.כמובן שלא הבנתי את כל משחקי הלשון אצל בולגקוב ,אבל עם קצת רקע מקדים אפשר להבין כל ספר. 3-באופן כללי נראה לי שאתם די נוקטים בגישה של החבר שהתווכח איתי.אין לו שום עניין בתרבות העברית,הוא אפילו לא יודע שהיא קיימת.מימיו לא קרא ספר,אך הוא עדיין טוען שהשפה הרוסית עשירה יותר.מנין לו?הוא טוען שהוא מכיר את העברית אך אינו מכיר כלל וכלל. בתודה מראש על תגובותיכם,והנצלות אם תקפתי אך הייתי חייב להבהיר את עמדתי.

Angel lips

New member
אתם סתם קובע עובדות בשטח ומצדיק

את דבריך על עובדות אלה. 1) בכל בוקר אני קוראת עיתון, וספקים בעברית אני גם קוראת, יותר מאשר ברוסית, אז אל תגיד איך אנחנו משווים כי אכן יש לנו עם מה להשוות. הקרטריונים הם הרמה של הכתיבה, צורת ההתבטאות של המשורר, או הסופר. 2) דברנו שהפשה הרוסית עשירה יותר מבחינת מילים כי יש בה יותר זה הכל, אני אישית חושבת שעברית זו גם שפה יפה לא פחות מהרוסית, להבין רעיון מסוים אפשר תמיד, אבל לתרגם מילה במילה או ניבים משפה ושפה כולשהי לא משנה מה היא במדויק זה כמעט בלתי אפשרי. 3)אם האדם אמר לך שהוא מכיר את התרבות העיברית, למה אתה מחליט בשבילו שהוא לא? את זה לא הבנתי... ולא תקפת אף אחד זכותה להתבטא ולהבהיר את עצמך, כמו שזכותינו לא להסכי איתך בהכל

Threat

New member
כל תרגום לעולם לא יהיה טוב כמו

המקור. גם כשמתרגמים ספרים מעברית לרוסית נתקלים בבעיות, לכל שפה יש את הביטויים והניבים שלה שלא תמיד מוצאים להם תחליף הולם.

ethanguy

New member
גם לדעתי

הרוסית עשירה יותר ויש ספרות בהרבה יותר רחבה מזו בעיברית המודרנית אבל זה לא מצדיק את ההתנהגות שלו.

אין כמו התרבות שלנו! של הרוסים!

אנחנו יושבים פה.. ומנסים להגיע למסקנה איזו תרבות נעלה יותר!!! וזה ממש עצוב.. כי לכל תרבות יש את הצדדים הטובים שלה ואת הצדדים הרעים שלה! עד עכשיו רוב כותבי הפורום במיוחד בוריס!! הראו את הצדדים החיובים של התרבות הרוסית ואת הצדדים השלילים של התרבות המערבית! אתם לא חושבים שהגיע הזמן להודות במציאות?! אף אחד לא מושלם! שום תרבות לא מושלמת! אנחנו גרים כולם באותה מדינה! והגיע הזמן שנלמד להסתדר ולשלב בין התרבויות ולהשלים אחת את השניה
מקרים כאלה מזעזעים אותי.. וכמה מפתיע שהאנס הוא לא ערבי אלא להפך רוסי

n616436

New member
תרבויות

טוב,הצגתי את הטענות בפניו.גם של אלו החושבים שהרוסית יותר עשירה,וגם של המצדדים בעברית.כולל את אלו שבאמצע. עכשיו נכנסנו לשיחה של מהי בכלל תרבות. אם יש תאטרון עברי,מוזיקה ישראלית,ספרות עברית זה אומר שיש כאן תרבות? הוא טען שלעם הרוסי יש תרבות ולצרפתי גם,אך אמריקה ,ישראל ואוסטרליה לדוג'- מדינות מהגרים,אם תרצו- אין להם תרבות. דיברנו גם על ההקשר היהודי,שמבדיל אותנו מאמריקה,למשל. אז תאטרון שיצא מתוך אמריקה,הוא ביטוי לתרבות אמריקאית? ומה עם הוא בוים ע"י מהגר? מהי בעצם תרבות? הסטוריה? זהות לאומית? הוא נתן לי דוגמא על סבתא שלו שיכולה לספר סיפור על סבתא שלה -כלומר המשכיות בתוך העם. מדינה כמו ישראל אין לה תרבות? או אין בה תרבות? ומה לגבי אמריקה? הרבה יסכימו שתרבות אמריקאית היא לא תרבות. האם באמת עם שקיים אלפי שנים אך במדינתו רק 55 שנים יכול להיות בעל תרבות? האם קיום תאטרון ,מחול ואומנות מעידים על עם עם תרבות? ומה אם אלו ספרים מתורגמים? ותאטרון רוסי בארץ? כן מעיד על תרבות ישראלית? או שמא תרבות בתוך ישראל? תרבות זרה בתוך ישראל? אנא עיזרו לי.

למעלה