ויכוח ש"ש.

ויכוח ש"ש.

אחרי תקופה של היעדרות מסוימת בפורום קראתי את הויכוח ש"ש והחלטי קצת להגיב. אני פותח שרשור חדש כי נמאס לי מהקודם. 1. העבודה בישוב קטן היא קשה ומאתגרת, אך בישוב היא קשה הרבה יותר. אני בטוח שאם עומר למשל יעשה ש"ש בעיר גדולה הוא יספר לכם מה ההבדל וכמה קשה. בעיר גדולה מסתכלים עליך כעב"ם, לא מבינים מה אתה רוצה. אתה בתחרות עם מלא תנועות נוער, אתה בתחרות עם עוד אלף אטרקציות, אין מסורת של תנועת נוער שזה הדבר הכי קשה, כי לא מבינים מה אתה רוצה מהם, ויש לך עוד אלפי לחצים מכל מיני כיוונים. עם זאת, מה שקובע הרבה זה רמת הדרכה.במקומות שרמת ההדרכה נמוכה, לא משנה איזה יישוב זה המעו"ז יפול. 2.לגבי המעו"זים המובילים בתנועה או הקורסים. אני לא מכיר את מעו"ז שקד לעומק,אבל אין ספק שהוא מבוסס וטוב. מהיכרותי עם מעו"ז פתח תקווה, המעו"ז הוא מעו"ז ברמה גבוהה מאוד בייחוד ביחס לשאר המעוזי"ם ברמה שהכל מתכונן כמה חודשים הלאה, ויש ראייה לטווח הרחוק. מה שצורם לי זה נושא הש"ש שהמעו"ז עדיין לא הוציא. נקווה שיוציא שנה הבאה(אני כבר חושב על כמה שמות) 3. לגבי איפה יהיו הש"ש של שנה הבאה. קודם כל, היות ולי חלק במה שקורה שם וכחלק מגרעין "פלאטו"-אני אדאג להעביר להנהגה את הדעות כאן. שנה הבאה יהיו בתנועה הרבה י"ג שלמעשה דוחים את השירות הצבאי שלהם למען בית"ר. לא כולם ש"ש. יש כרגע רעיון להקים מעו"ז בירושלים והעירייה שם נותנת המון דברים כדי להקים מעו"ז. המעו"ז שם יוכל להיות חזק וטוב במיוחד שיש לנו השנה ש"ש תותחים. יש משהו גם מאוד יפה בהקמת מעו"ז בירושלים-בירת ישראל. למשימה הזאת צריכים לשלוח צוות כי לבן אדם אחד יהיה מאוד קשה. השאלה כרגע היא כמה שולחים לירושלים, ומה עם האחרים. במצב שיש לנו 10ש"ש חלקם יקימו מעו"ז בירושלים והשאר יעזרו למעו"זים 'גוססים', אבל במידה ויש פחות זו כבר בעיה. מעו"ז ברקן הוא מעו"ז טוב וחשוב לתנועה, אבל אני יכול להגיד שיש מעוזי"ם שזקוקים לתנועה לש"ש הרבה יותר. ותחשבו גם על הראייה התנועתית. בתנועת בית"ר אני סופר כ-18מעוזי"ם.רובם ביהודה ושומרון. אולי אנחנו חזקים(יחסית) בשומרון וצריך להתפרס לעוד מקומות? 4.מה שאותי קצת עיצבן שהובלתי את הש"ש השנה זה שאין בתנועה רוח לתרום ולשנות. אולי זה התוצאה של המשבר שעבר על התנועה. שאני רואה חבר'ה בנוע"ל הם יודעים שהם מיועדים להיות ש"ש(כמו שמשה פעם אמר, שכל פעולה בנוע"ל מכיתה ב' מסתיימת בזה שהם עושים ש"ש). זו הסיבה שזו התנועה הגדולה בישראל עם 800ש"ש. לנו יש מעט חבר'ה שהחליטו לא לעשות ש"ש מטעמים שונים ויכלו לתרום הרבה, אבל אם החבר'ה שלנו שגדלו בתנועה מכיתה ג' אין להם את האמונה- מה נשאר? (סתם שמות על רגל אחת(ושלא יכעסו עליי)-אסתר,עודד, איתי, אסף הילו,נטע,...). תחשבו רק מה זה היה עושה אם כל הי"ב השנה היו יוצאים. ועוד נקודה למחשבה-100% מהגרעין של השנה ולפי דעתי 16% מהגרעין היוצא הם אנשים שבכלל לא גדלו בתנועה(אני ואייל בן דוד).

מה?!?!!?

אני לא מאמין אחרי כל מה שכתבתי!!!!!! טוב אין לי כוח להגיב פה יותר... אתם בכלל לא מבינים את הצרכים שלנו. אתם מסתכלים על הכל במבט על של הנהגה ולא יורדים לגופו של עניין. את מה שכתבתי קודם כתבתי לא באופן הכי מוסרי, אלא דיברתי ישר מהלב, ואני לא מתכוון לכתוב את זה שוב. ואני רק יכול להבין את נטע רז עכשיו. ובאמת שהתנועה מאסה עלי הפעם! (אגב זה לא רק בעניין הש"ש) לפעמים החוסר הבנה והמקובעות של התנועה הזאת וחברי ההנהגה שלה (שכוללת רכזים) עוברת כל גבול. באמת שאני מבין עכשיו את נטע רז, והיא בית"ריה אמיתית!!! פשוט בא לי לבכות ממה שנעשה מהתנועה הזאת!!! זאת לא התנועה של ז'בוטינסקי! מצטער שאני אומר את זה ככה, אבל זו לא התנועה שאני חונכתי בה, ולא התנועה שאני רוצה לחנך בה.

MS6

New member
אני לא מבין מה בדיוק עיצבן אותך...

מה שהוא כתב על הש"שים או מה שהוא כתב על הישובים הקטנים?

אתה לא תצליח להבין משה...

אתה לא גדלת בתנועה הזאת ואתה לא מכיר את תנועת בית"ר. אתה יודע אידיאולוגיה יותר טוב מכולנו, אבל זה לא הכל, אבל אתה לא מכיר את תנועת בית"ר של ז'בוטינסקי. אתה מכיר תנועה אחרת... קשה לי להגיד שאני חלק מבית"ר. כרגע אני מרגיש שאני בתנועה בחסות הליכוד... הויכוח הזה היה הקש ששבר אותי, ובאמת אני מהחזקים (שאל את חזי), אבל אי אפשר כבר להסתיר ולהדחיק כל הזמן את כל הלכלוך בתנועה הזאת.

אתה אומר...

"אתה לא מכיר את תנועת בית"ר של ז'בוטינסקי" כאילו שהיית בתנועה כשז'בוטינסקי היה בה. וד"א אני גם לא חושבת שמעו"ז ברקן צריך יותר מש"ש אחד. אולי יש לו בעיות וכל זה אבל יש מעו"זים שהרבה יותר צריכים את הש"שינים האלה (כמו מבוא דותן,למשל, שהמעו"ז כולו מפורק וחוץ מחן זילברמן וצופיה אף אחד לא מעביר שם פעולות וגם לפעולות שלהן חניכים כמעט לא מגיעים). אז תעשו טובה כולכם ותפסיקו ת'ויכוח האידיוט הזה כי זה גם ככה לא תלוי באף אחד מפה לאן ילכו הש"שינים שנה הבאה.

MS6

New member
אני נדהם מהשטויות...

מכיתה י' אני בבית"ר רצוף, מאז שהקמתי מעו"ז. איזה בית"ר אני צריך להכיר עוד שלא הכרתי? אם יש מישהו שלא מכיר את בית"ר מספיק טוב בינינו זה אתה.. עם כל הכבוד, כמה זמן אתה לוקח חלק משמעותי בתנועה? שנה בהדרכה? אני מפקד 3 שנים, ומדריך 6 שנים. אם אתה מדבר על בית"ר בתקופה שהייתי בכיתה י' ויא' אז כן אני זוכר אותה טוב מאוד.. בית"ר אליטיסטית שמתרכזת ב2 ישובים קטנטנים בשומרון ובבנימין, ושרוב הש"שים יושבים שם מנותקים ממה שקורה בארץ.. אני זוכר טוב מאוד את אותה בית"ר שבה לא היה סיכוי לבית"רים חדשים להשתלב. אני גם זוכר איך שמחתי לא לשלב פעולה עם אותם אנשים כשהם החליטו להרוס את התנועה. כנראה אתה בבית"ר משנות השלושים אחרת קשה לי להבין איך אתה מכיר את בית"ר של ז'בוטינסקי, ועד עכשיו לא הבנתי מה עיצבן אותך.. כנראה זה משהו שהצטבר או משהו כזה כי אני בוודאי שלא הבנתי. בכל אופן אמא שלי הייתה מפקדת מעו"ז וסבא שלי היה פעיל בית"ר אז אם אתה רוצה אני אוכל לדבר עם סבא בסיאנס ולשאול אותו איך הייתה בית"ר של ז'בוטינסקי... אני בטוח שאם תרגע ותכתוב בצורה ברורה מה אתה לא מבין ומה מגעיל אותך נוכל לענות לך פחות או יותר בצורה מספקת.

קודם כל..

אל תגיד על הדעה שלי שטויות. אני לא אומר על מה שאתה חושב שטויות.. זאת הדעה שלי ואתה צריך לקבל את זה. אם לא הייתי הדרי מספיק הייתי כותב כאן ועכשיו את כל מה שאני חושב על התנועה, על רכזים, על מדריכים ואפילו על הפורום. אבל אני לא כזה. ושוב אני חוזר, אתה לא תצליח להבין מה שאני יודע ומרגיש לכן אני לא אעבוד קשה בכתיבה וניסוח מעודן של זה... בכל אופן אני לא רואה את עצמי חלק מתנועת בית"ר המודרנית (לכן גם לא תראו אותי יותר בפעילויות תנעותיות) אלא אם כן יקרה משהו משמעותי שיחזיר אותי אליה. אני רואה עצמי חלק ממעון ז'בוטינסקי בברקן, אני ממשיך להדריך את השכבה האהובה שלי לערכיו של ז'בוטינסקי.

MS6

New member
יודע מה? נסיים בחיוך../images/Emo13.gif

אני חושב שיש לך את החתימה הטובה ביותר בתפוז, אני אומר לך ת'כלס.. הלכת על המבנה שאני אוהב (ציטוט ארוך, ציטוט קצר) וקלעת בול בציטוטים. קבל ח"ח.

who is this

New member
דרור אני לא מבין מה מעצבן אותך..

מה אצרכים לשכם, תסביר שנדע כיא ני באמת לא מבין על מה יש להתעצבן.. שני ש"שינים אצליכם זה בסדר אבל לא יותר מזה.. אין לבית"ר מלאי בלתי נגמר של ש"שינים ויש מקומות שעוד צריכים.. אל תצפה שגם ש"ש יוכל לבדו לשנות הכל הוא רק חלק בשרשרת ארוכה, זה תהלךיך זה לא מיידי בגלל זה אור נשארת כדי להמשיך את מה שהיא התחילה וצירפו עוד מישהו, אבל יש עוד מקומות שצריכים ש"שינים ולהם בכלל לא שולחים אתה שומע מישהו מהם מתעצבן או כועס או רוצה לעזוב את התנועה? דרור אני גדלתי בתנועה מכיתה ג' האחים שלי היו מדריכים ומפקדי מעו"ז בשקד אני יודע בדיוק מה זו תנועת בית"ר של פעם ושל היום.. לא הבנתי איך מתקשר הליכוד להודעה של חזי (חוץ מזה שחזי הוא מנוער ליכוד) אבל מה לעשות שיש קשר בין הליכוד לבית"ר אני לא גם לא מלהב אבל אני לומד ללחיות איתו ולהתעלם מזה.. אתה יודע שבקנדה למשל בית"ר מופעלת וממומנת ע"י תנועת הליכוד העולמית? בקיצור, תסביר את הצרכים שלכם ואולי נבין על מה אתה מתעצבן.. וכן, בעיר קשה יותר להקים מעו"ז ולגייס חניכים.. בישוב גם קשה ואני מכיר את הקשיים אבל פחות מבעיר ככה זה.

אור ועומר

אני מצטער שרשמתי את זה כתגובה להודעה של חזי, הייתי צריך לפתוח שרשור חדש או לכתוב בכותרת "נצל"ש". ושוב אני חוזר הכעס לא נובע מהויכוח הזה. הוא פשוט משהו שהרגיז אותי ויש לי הרבה זמן, וזה מה ששבר אותי וגרם לי להתפרץ. בכל אופן, אני יותר לא לוקח חלק בפעילויות של ההנהגה, קשה לי לראות עצמי חלק מבית"ר ישראל. בית"ר היא לא בית"ר שגדלתי בה וכזאת שאני רוצה להיות חלק ממנה. אני ממשיך להעביר פעולות כמו שחינכו אותי, כי חשוב לי להעביר לחניכים שלי את ערכיו ומורשתו של ז'בוטינסקי, וגם כי אני אוהב הדרכה ומנהיגות.

דרור....

קשה לשמוע להודעה הראשונה שלך בפורום אחרי הרבה זמן תגובה כמו שלך. אני לא יודע מה זו תנועת בית"ר שכולם מדברים עליה. אני לא יודע מה זה אותה תקופה מפוארת של הוד והדר שכולכם מדברים עליה ולכן קשה לי להשוות את הדברים. יש הרבה אנשים טובים שרוצים לעשות בבית"ר תנועת נוער חזקה, גדולה, משפיעה ולא סניף של מפלגה פוליטית שכיום היא השלישית בגודלה. אבל בשביל זה צריך לעבוד כתנועה. תנועת בית"ר והליכוד קשורות זו בזו בצורה חזקה מאוד.לדעתי חזקה מדי. אבל בזכות הקשר הזה בית"ר עוד מצליחה במקומות מסוימים(בבית שמש למשל יש תמיכה גדולה של הליכוד, ברחובות, מגדל העמק,...) ולכן להתנתק לגמרי מהליכוד זו טעות. מה שכן, היום אנשים רואים בבית"ר מקפצה להמשך החיים הפוליטיים ותו לא(דני דנון,יואל חסון,...). תנועת בית"ר לא יכולה לתת לעצמה את הלוקסוס של לוותר על הליכוד, או לתת ש"ש לכל מעו"ז, או לקבל החלטות שיכולות לגרום לתנועה תוצאות קשות. התנועה היא תנועה בהתאוששות וחסרים בה הרבה דברים: חסרים בה שכבה הדרכה חזקה,הדרית וטובה-לצערי אני רואה בהרבה אירועים תנועתיים חבר'ה שבאים להעביר ת'זמן ולא ממש אכפת להם. חסר בה אמונה שאפשר להצליח, חסר בה רוח ואמרתי את זה היטב בנושא של הש"ש. תחשבו על זה שאם כל הי"ב של השנה היו עושים ש"ש היה לנו 20ש"ש, ואז היינו יכולים להתחיל בפרויקט "ש"ש לכל ילד". אבל אין רוח ואין אמונה. השאלה היא:"לאיפה אנחנו רוצים ללכת?" וקשה לי איפשהו למצוא את ההגדרה שלך ל"תנועת בית"ר ההיסטורית". והשאלה השנייה היא "לעזוב או להישאר"? ההתלבטות הזאת קיימת גם אצלי ועוד הרבה אחרים. לפעול במסגרת של קבוצה מסוימת של להדריך אותה זו עבודה ענקית וחשובה, אך בית"ר היא לא אוסף של מדריכים-בית"ר היא תנועה וצריכה לפעול כתנועה. אני מכיר את החבר'ה שיוצאים השנה לש"ש- אני יודע מה הם הולכים לעשות. אני מכיר את החבר'ה הקיימים בתנועה. אני מכיר את ההנהגה הארצית שרוצה מאוד שיהיה טוב. אני מאמין שיהיה טוב.

זה סתם ויכוח, או משהו כזה, טריויאלי

דרורש אני יודעת מאיפה זה בא, וחבל שהעלת את זה בפורום, כי אנשים מקשרים את זה למקומות הלא נכונים. להבעיר משהו- זה לא קשור לויכוח של הש"ש ולא לויכוח של עיר או ישוב
ועוד משהו, אלעד הוא לא בדיוק ש"ש, הוא שנה הבאה ממשיך ללמוד, אז צאו מזה שלברקן יהיו שני ש"ש
ולכל אלה המאוכזבים, בתור אחת שדי הרבה זמן ועדיין טיפה, בית"ר נפלה, התמוטטה נהרסה או איך שלא תקראו לזה, ולכן אנחנו, בתור אנשים שרוצים להחזיר אותה לערכים המקוריים שלה, למה שהיא אמורה להיות, להחדיר את המורשת של ז'בו לכמה שיותר אנשים, אנחנו אלה שכן צריכים להמשיך בתנועה, כן צריכים להלחם, כן צריכים לאושש אותה והחזיר אותה למה שהיא אמורה להיות. זה הרבה יותר קל להרים ידיים, כי קשה, כי פגעו, כי אנשיפ דפוקים, כי לא עוזרים ולא חסרות סיבות, אבל זה הרבה יותר קשה לקום ולהגיד אני ישנה, אני עכשיו ילחם בכל מה שמפריע לי ולעוד חניכים ומדריכים, ואני יחזיר את התנועה למה שהיא הייתה, בידיעה שזה לא תהליך שיקח חודש חודשיים ואפילו לא שנה. זה תהליך שיקח המון זמן, אבל אני חושבת ואפילו בטוחה שהוא ישתלם בסופ. דרורוש אנחנו עוד נדבר בארבע עיניים, אבל לכל אלה שמרגישים כמו דרור (וכן יש מספיק כאלה) אל תרימו ידיים אפ פעם, ולא רק בבית"ר, תילחמו ותשנו ואל תרימו ידיים
וזו מגילתי הקטנה... לילה טוב :)

חברים

אחרי הבגרות אני אהיה רגוע יותר ויהיה לי זמן לכתוב מכתב עם כל הדברים שהציקו/מציקים/יציקו לי בבית"ר, ואת הסיבות שלי לעזיבה. אני חושב שאני יכול לממש את חזוני האישי ואת חזונו של ז'בו במקומות אחרים ועם אמצעים אחרים. אור, דווקא יש קדר קטן לפורום ולנאמר בו (לא רק השבוע האחרון) אני מעריך את כולכם!!! כל אחד ואחד בפורום הזה הוא בית"רי אמיתי (מלבד החזרה למוטב), אבל לי יש בעיות אישיות שמקשות עלי לקבל את איך שזה היום. אני מקווה שאוכל לתת דוגמאות מעודנות לדברים שמציקים לי (כדי לצאת הדרי מכל הבחינות). תודה לכם, יום טוב!! (ובהצלחה בבגרות!!!)

MS6

New member
אני מציע לך משהו...

עכשיו כשהבנתי שאין קשר בין ההודעות כאן למסקנה שלך, אני מציע לך לדבר איתי קצת באייסיקיו... היום בחור/ה לא דתי לא יכול להגשים את חזונו של ז'בוטינסקי במקום אחר מלבד בית"ר. דיברת על הנוער הלאומי? מתי אתה זוכר אותם בהפגנות?

למעלה