ויכוח שהיה לי

shaykoko

New member
ויכוח שהיה לי

אז ככה לפני כמה ימים היה לי ויכוח עם ה DM שלי לגבי חלק מהדמיות מרומח הדרקון . אז זה מה שיסכמנו א. הדמיות נעשו לפי השיטה של DND הגירסה הראשונה (האוגדן למי שזוכר) ב. סהר בהיר להב לוחם בדרגת השם ואז הוא יכול לבחור עם להיות אביר פלדין או נוקם אז הוא נהיה אביר ג. תניס לוחם בדרגה יותר נמוכה עם יכולות של גישוש ושל יערנות ד. קרמון לוחמם מתחת לדרגת השם ה. רסטלין קוסם מתחיל בדרגה נמוכה אבל אולה מהר לדרגה גבוה ו. מי נהר לוחם בדרגה נמוכה מאוד (1-5) ז. סהר פז כהנת בדרגה ראשונה עד שהיא עולה דרגה בזק טרות ח. חלמיש גמד רגיל ט. אנחנו בבעיה אצל גדילן מה או לעזאזל בכול מקרא עם למשהוא יש הצאות אני ישמח לראות בי

PdLrAaTgIoNnUM

New member
אממ לדעתי DL נכתב לפי כללי ה AD&D

בדיוק שה AD&D יצא, אז כדי שיהיה לשחקנים יותר אפשרויות משחק, ב TSR רצו לתת ליצור לשחקנים עולמות משחק שונים וכך יצאו ספרים וקמפיינים בעולמות שונים כגון רומח הדרקון, ממלכות נשכחות רייבנלופט ואחרים. העולם היחיד שנוצר עבור שיטת המשחק הקודמת (D&D) נקרא גרייהוק. עולם אפור ומשעמם כשמו כן הוא... אממ לדעתי כולם התחילו בערך באותה דרגה בתחילת דרקוני סתיו. כולם לוחמים יחסית מיומנים, לפחות בדרגה 5-7. עד כמה שאני יכול לזכור את חוקי ה AD&D, אז תאניס הוא כמובן ר'יינג'ר, קרמון הוא לוחם, סער הוא פלאדין (למרות שהוא עדיין לא זכה לתואר אביר), חלמיש הוא גמד - לוחם (הכי מנוסה מכולם פה - כי הוא הכי זקן), סער פז היא כוהנת, אבל לדעתי היא החליפה מקצוע כי לפני כן היא הייתה לוחמת לא רעה... מי נהר הוא לוחם אימתני ורייסטלין כמובן הוא מאג. עד כמה שאני זוכר הוא מתמחה בקסמי מלחמה (לא זוכר לאיזה אסכולה זה משתייך) וגדילן - מין הסתם הוא גנב קטן :) אולי גם פייטן כי הוא אוהב לספר סיפורים. בכל מקרה, זה דיי בכללי יש לזכור שאמנם בנו את הספרים על משחק, אבלל זה עדין יצירה ספרותית ולא תסריט של משחק וקצת מעגלים פינות בכל הנוגע לחוקי המשחק כדי שזה יתאים ליצירה הספרותית, שזה לגטימי. שים לב שככל שאתה ממשיך עם הספרים פחות ופחות מרגישים את ההשפעה של משחקי התפקידים בספרים. בספרים החדשים שיוצאים היום כבר אין שום מחויבות לחוקי המשחק, סופרים פחות או יותר עושים מה שהם רוצים (ובחלק מהמקרים חבל)

למעלה