ויכוח לגבי שעון

dan1984

New member
ויכוח לגבי שעון

אהלן חבר'ה מה המצב??? אני וחברי חבוטים בסוגייה ואני צריך את עזרתכם. במהלך נסיעה תמימה לאשקלון עם חברי עלה ויכוח לגבי נכונות המונחים שמשתמשים בהם בעת דיבור על הדיוק בשעון, או במילים אחרות, למה באמת מתכוונים כשאומרים : "השעון שלי מאחר ב-X דקות" ? אני מצידי טענתי שכאשר השעון מאחר בשתי דקות זה אומר שהוא נמצא שתי דקות אחרי הזמן המקורי. זה בדומה לבן אדם שמאחר ומגיע שתי דקות אחרי הזמן. כמו כן אמרתי ש"מאחר" זה ההפך מ"מפגר" ולכן אם כשהשעון מפגר בשתי דקות הוא נמצא שתי דקות לפני הזמן, אז כשהוא יאחר זה יהיה ההפך. חברי מצידו טען ש"מאחר" זה אומר שהשעון נמצא שתי לפני הזמן הנכון. לטענתו אם רוצים לומר שהשעון נמצא שתי דקות אחרי הזמן, יש לומר שהשעון ממהר בשתי דקות. אם השעון מאחר, זה אומר שהוא נמצא באיחור להגיע לזמן המקורי, ולכן הוא בפיגור, כלומר שתי דקות לפני הזמן. הוא גם הוסיף שאם השעון מקדים בשתי דקות, הוא נמצא שתי דקות אחרי הזמן. אולם אני אף בזה לא מסכים עימו וחושב שההפך שהוא הנכון. הקיצר : בלאגן!!! אנא עיזרו לנו לפתור את הסוגייה הזו כי כל השבוע התווכחנו על זה! ואם התבלבלתם אפשט את זה לשאלות יותר פשוטות כדלהלן : מה פירוש : השעון מאחר ב-X דקות השעון מפגר ב-X דקות השעון מקדים ב-X דקות השעון ממהר ב-X דקות תודה

Image of me

New member
חברך צודק, מאחר = מפגר.

בהקבלה שעשית לאדם שמאחר יש טעות פנימית. הנה ההקבלה הנכונה: אם אדם מאחר בשתי דקות, הוא נמצא במקום מסוים שתי דקות אחרי הזמן. אם שעון מאחר בשתי דקות, הוא נמצא בשעה מסוימת שתי דקות אחרי הזמן. (למשל, הוא נמצא בחצות הלילה שתי דקות אחרי הזמן - כלומר, שתי דקות אחרי שכל שאר השעונים כבר ביקרו בחצות הלילה).

למעלה