ויטראז

ויטראז כחובב עבודות ויטרז שלא למד בצורה מסודרת יש לי שאלה: כיצד גורמים לעופרת/הבדיל להיות מבריק כמו ניקל בסיום העבודה ?

av_i_va

New member
קיים חומר מיוחד../images/Emo140.gif לכל סוג של גימור קיים את החומר המיוחד לו תשאל בחנות בה אתה נוהג לרכוש את החומרים לויטראז´ ויתנו לך את החומר המתאים. בדרך כלל יש להם דוגמאות עם האפקטים השונים - לבחירתך.

חומר להברקה נכון ,יש חומרים להשחרה ,ולהזהבה ,ממה שניסיתי לגלות בנושא , זה מעין סוד מקצועי שלא הצלחתי לגלות,סיפרו לי על סנו מתכת להברקה,אבל זה לא זה.

av_i_va

New member
ובכל זאת - זו פטינה להברקה../images/Emo39.gif המלצתי לשאול בחנות שמתמחה במכירת ציוד וחומרים לויטראז´ ולא בכל חנות של חומרי יצירה שמחזיקים כדרך אגב, גם כמה זכוכיות. זה חומר פשוט שנמכר בכמה שקלים ואין כאן כל סוד מקצועי. גם אני עשיתי נסיונות עם בראסו וכל מיני תחליפים וזה לא זה. מאיזה אזור אתה בארץ. אמליץ לך על חנות מתאימה.

../images/Emo184.gifחומר להברקה תודה על התשובות. אני מאיזור חיפה ,מבלה הרבה בבית אורן,מכיר את כל החומרים שהם מוכרים. מה שתפס אותי ,זה עבודות שמוצגות בירידים בדרך כלל ,ושם רואים גימור מאוד מבריק.כמובן שהמוכרים לא מוכנים לגלות,כמו זאת שהמליצה לי על סנו מתכת,הלכו 22 שקל ,וזה לא זה. נראה לי שזה איזה סוד ,ואני רק צריך לפענח אותו.

av_i_va

New member
בבית נגלר בקריות יש סטודיו של מורה מעולה בשם אבי הרוש. דבר איתו. תגיד לו שאני הפנתי אותך. בהצלחה.

psa

New member
אני לא בטוחה ,אבל יש לי הרגשה שזה איזשהו ציפוי כסף . נדמה לי שפעם משהו סיפר לי זאת מכיוון שאני זוכרת שבזמנו גם חקרתי את הנושא ואמרו לי לעבור עם ברסו ושאר ירקות. חוץ מירקות את השאר לא ראיתי../images/Emo6.gif

fortune

New member
../images/Emo140.gif אם אמנם אתה מסתובב בבית אורן, אז וודאי שאתה יודע על קיומם של פרופילים מעופרת... אז יש גם מחומרים אחרים - לא בבית-אורן, אבל הם קיימים בשוק והלואי והייתי יודעת את שמם. בכל אופן, טיפ אחד לי יש - על-מנת שהבדיל לא "ישחיר", יש לרחוץ טוב טוב את העבודה לאחר ההלחמה, ממש עם סקוט´ (כרית יפנית) וסבון כילים מן המטבח. הרחיצה מנטרלת את החומצה והבדיל נשאר מבריק. אני נוהגת לאחר כל שעה, שעתיים של עבודה על מוצר, לרחוץ בסבון, לייבש היטב וממשיכה להלחים בנקודה שהפסקתי. נסה לא להשאיר עבודה ללילה שלם ללא רחיצה ותראה שהגימור מיד יהיה מבריק יותר. בהצלחה, אני.

fortune

New member
../images/Emo103.gif משום מה, ההודעות שלי מופיעות לעיתים פעמיים, לפעמים לא מופיעות... מה זה? אני כאן לעזור לכן והכי - ללמוד מכן!

למעלה