ויטמנים - חשוב!

26יפעת

New member
ויטמנים - חשוב!

בוקר טוב לכל אנשי הפורום המקסים הזה, שלאחרונה הפך למרכיב חשוב בחיי... אני פותחת שירשור חדש בשל חשיבות הנושא, לפני מס' ימים דיברו פה הבנות על הדרך לתת ברזל לפיצפונים שלנו, וחשוב לי לומר, שאסור לתת ברזל בסמיכות לחלב מכיוון שזה פוגע ביכולת של הגוף לספוג את הברזל (תבדקו מה ההוראות שאתן קיבלתן בהריון, ותזכרו שגם לכן אמרו לא לשתתות חלב עם הברזל!) איילת היא זו שהציעה את הרעיון מכיוון שכך נהגו בפגיה שלהם אז כן, גם אנחנו בוגרי פגיה וגם אצלנו נהגו כך, כשהרופא שלי שמע על זה, הוא הזדעזע והתקשר מיד לפגיה (עוד בהותי בחדרו...)

mikihc

New member
קצת מוזר לי...

משום שבהוראות מתן הברזל רשום במפורש שיש לתת אותו סמוך או עם הארוחה, והרי תינוקות בגיל הזה רובם יונקים חלב או שותים תמ"ל שמבוסס על חלב. ביי, מיקי

twiti

New member
אז בואו נעשה סדר בעניינים ../images/Emo132.gif

שאלתי את אסתר מפורום ייעוץ הנקה לגבי מתן ברזל. אמנם אסור לתת אותו בסמיכות לתמ"ל, מכיוון שאכן ברזל לא נספג טוב עם חלב פרה אבל אין שום בעיה לתת אותו בסמוך להנקה (מה שאני עושה בגלל שרשום לתת אותו במהלך ארוחה או אחריה).

dafgol

New member
שאלתי את הרופא היום

הים היתה לבר ביקורת ושאלתי את הרופא בסוגיית הברזל. אכן לא מומלץ לתת את הטיפות בסמיכות להאכלת חלב - חלב פרה במיוחד ! אבל מכיוון שבתינוקות עסקינן והתזונה היא חלב , אין צורך לחכות באמת שעה וחצי לפני או אחרי , לא לתת מייד אלא לחכות קצת , ואין שום בעייה לתת את הטיפות גם רבע שעה חצי שעה אחרי ההאכלה.... ועוד משו...שאלתי לגבי הברזל + A ו D ...מותר לתת אותם ביחד !

כמיסה

New member
דפנה'לה תודה שחשבת עלינו../images/Emo25.gif

אתמול אכן נתתי ברזל באמבטיה וגם A+D כל הטיפות נכנסו לפה ובדיוק הבוקר היה בגלריית המומחים עם רבקה מיכאלי דיון על A+D וצויין שמאוד חשוב לתת גם לתינוקות שרק יונקים להמנע ממחלות רבות(אגב האתר ממש מעניין למי שלא הספיקה בטלויזיה)

אני חושבת שאיילת התכוונה לחלב אם

היא שואבת (נכון איילת
), וברזל אפשר לתת עם חלב אם

למעלה