ויטמינים

• פותח הנושא falul
  • פורסם בתאריך

falul

New member
ויטמינים

האם זה בסדר לקחת צנטרום ? אני רוצה להתחיל לקחת גם B12 מישהו יודע אם יש עם זה בעייתיות ? אם מישהו מכיר שמות של חברות שאפשר לסמוך עליהם שיפנק.

shavririt

New member
יש לי פטנט קבוע בנושא..

כשאני הולכת לבית מרקחת לקנות משהו, אז אם אינני יודעת בדיוק אם הוא נ"ג, אני מבקשת מהרוקח/ת לבדוק לי ברשימת הרכיבים האם "הכל בסדר". הם תמיד נענים לי ובודקים. אפשר לסמוך על רוקח מוסמך, שבדיקתו אמינה.

דווקא אני סומכת רק על עצמי

בקריאת רשימות רכיבים וזיהוי ממצאים חשודים. אנחנו מתורגלים בזה, עושים את זה על בסיס כמעט יומי, מפתחים את הרדאר הזה כל הזמן. אנחנו זוכרים שזה לא רק "חיטה" אלא עמילן מעובד וסולת וסובין חיטה ושעורה ושיפון ושיבולת שועל וכוסמין. העיניים שלנו מתורגלות וקולטות את זה מיד, זה לא קורה ככה אצל מי שלא מתורגל בעניין (גם אם הוא יודע מה לחפש). אפילו הדיאטן המדהים שלי, שיודע טוב מאוד מה זה צליאק ומה זה אומר - כשניסה לתת לי לבדוק איזה חטיף חלבון, קרא את רשימת הרכיבים פעמיים ולא קלט כלום (למי שלא יודע, לחטיפי חלבון יש רשימת רכיבים באורך הגלות ובאנגלית). אני לקחתי את זה ליד ותוך עשירית שנייה קלטתי שם איזה wheat.

shavririt

New member
התכוונתי לתרופות ותוספי מזון..

ויטמינים וכו', שהרכיבים בהם מופיעים בשמות ומונחים מקצועיים שאיני מכירה, והרוקח חייב להכיר. במוצרי המזון הרגילים גמני סומכת על עצמי והמדריך בלבד.

miki 6969

New member
אני חושבת שאת צודקת

קרה לי את אותו מיקרה שהלכתי לקנות תרופות והרוקחת המליצה לי על ויטמינים אז שאלתי אותה אם אין בזה גלוטן והיא אמרה שאין לאחר שהגעתי הביתה רציתי קצת לראות מה יתנו הכדורים האלו לבראות שלי אז התחלתי לקרוא וניתקלתי במילה המזעזת חיטה מיד חזרתי לרוקחת הזאת היא כמובן התנצלה והחזירה את הכסף חשוב מאוד ליסמוך רק על עצמך בעיניין הגלוטן

k5s

New member
חומצה פולית של סולגאר היא ללא גלוטן

בהצלחה

נילוס11

New member
מדוע אתה רוצה לקחת B12?

B12 לוקחים רק אם חסר ברזל,אחרי שעשית בדיקת דם ,ורק!!!! אחרי שרופא המטפל אמר לך לקחת . לפעמים יתר B12 ,יכול להזיק. אתה בחור בן 18,בשביל מה אתה צריך להתחיל לקחת צנטרום? תאכל הרבה ירקות מכל הצבעים,פרי הדר מכל הסוגים,תאכל קיווי כל יום לפחות 1 ותאכל הרבה שקדים,פקאנים,אגוזי מלך,ומשמש מיובש ופירות יבשים והרי לך בריאות מן הטבע ,גם מזין ,גם בריא וגם במקום ויטמינים שלדעתי בחור בגילך לא חייב לקחת, בכל מקרה,אין לי מושג מה מצב בריאותך,ומה אתה אוכל כדאי להתייעץ עם רופא מטפל ושהוא ימליץ לך ,אם אתה צריך לקחת ויטמינים בכלל. לבריאות.

לא מדויק

B12 לוקחים אם חסר B12. ברזל לוקחים אם חסר ברזל. B12, גם בעודף, לא גורם נזקים (לפחות אני לא מצאתי בספרות משהו על נזקים של עודפי B12). ויטמין זה, כמו כל קבוצת הויטמינים B, מסיס במים כך שלגוף קל מאוד להיפטר מהעודפים בשתן. הם לא מצטברים ברקמות ולא גורמים נזקים. וספציפית לגבי B12, לא חייבים אישור רופא כי כאמור אין רעילות בלקיחת עודפים, אבל כמובן שאני מצטרפת להמלצה להיבדק קודם ולשמוע מה יש לרופא להגיד פשוט כדי לא לבזבז כסף מיותר על דברים שלא צריך. וחשוב כמובן לציין שויטמין B12 הוא יוצא דופן בכך שאינו רעיל בעודפים - רוב הויטמינים כן, כולל כמה מקבוצת B (למרות שאז התסמינים עוברים תוך כמה ימים, שכן כאמור הגוף נפטר מהם יחסית בקלות בשתן). למי שמעוניין, היה לנו דיון מאוד דומה לא מזמן בפורום תזונה צמחונית: http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=1618&msgid=92904680

miki 6969

New member
B12

מצוי גם בחיי בבשר בעוף בדגים גם בגבינות צהובות וגם בפירות כמו תפוחים

במוצרים מהחי - כן. ורק בהם.

אין אותו בשום פרי, ירק, דגן או קטניה. (יש בסוגים מסוימים של אצות, אבל הויטמין שם לא זמין לבני דם אלא לחולדות
)

miki 6969

New member
צודקת אך שהיה לי חוסר בB12

הרופאה אמרה לאמא שלי לתת לי לאכול תפוחים וגם זה כמו כוסות רוח למת את מבינה משם הבאתי את זה

daniela21

New member
אני לוקחת B12 של אלטמן

2 כדורי מציצה מתחת ללשון, אחרי חודש הערכים כבר עולים.

Martinu

New member
B12

במחלת צליאק, בעיקר אחרי הגילוי, כאשר יש תת-ספיגה די ממושכת (כי לרוב המחלה נמשכת זמן רב מאד עד הגילוי) יכולים להיות מצבים של חסר בגוף של חמרים שונים. אם יש אנמיה, צריך לבדוק אם היא רק מחסר של ברזל, או גם מחסר של ויט' B12. זה כרוך בבדיקת דם. אם החסר הוא גם של B12 - נראה שצריך לקחת אותו זמן-מה, עד שהערכים מסתדרים, ויש ספיגה טובה שלו. כל זה כמובן אם שומרים על דיאטה נ"ג, כדי שהמעי "יחזור למוטב" ויספוג את כל הדברים החשובים הללו..

בגלל זה עדיף תוסף B12 למציצה

עוקף בעיות ספיגה במעיים והויטמין נספג ישר למערכת הדם דרך הנימים מתחת ללשון. רוב מתספי ה B12 שאני מכירה מעדיפים תוספי מציצה בגלל היתרון הזה.

daniela21

New member
נכון, הכדורים נהדרים

ותאמיני לי שאתם לא רוצים לחוות את זריקות ה- B12, לא נראה לי שיש זריקה יותר כואבת מזו.... אבל בכדורי מציצה, צריכים לקחת כל יום 2 כדורי מציצה לפחות למשך חודש.

למעלה