ויטמינים - חשוב!

ויטמינים - חשוב!

אז ככה אני נערה בת 15 ויש לי בעיה של נשירת שיער.... אני כעיקרון לא אוכלת טוב.... אני לשעבר אנורקסית אבל אני אוכלת יותר טוב מאז התקופה הקשה... המליצו לאימי ליקנות לי ויטמינים שיעזרו גם לגוף שלי לתפקד יותר טוב וגם יעזור בנשירת השיער... אני הייתי שותה עד כה את הויטמינים צנטרום וסזה לא ממש עזר לפחות בקטע של הנשירת שיער... עכשיו המליצו לאמא שלי על הויטמינים PRENATAL NUTRIENTS שהם כעיקרון לנשים הרות ומניקות... רציתי לדעת אם זה יעזור לי? ואם אתם ממליצים עח זה? ועוד שאלה... בויטמינים האלה ישנם קלוריות? זה יכול ליגרום לשמנה כל שהיא? (תענו בכנות!) בתודה מראש!

yoelnd

New member
נשירת הנעורים

שלום! לדעתי לא מתאים לך פרנטל (לנשים הרות ומניקות...) אלא מולטי רגיל לחלוטין ויש הרבה כאלה.... יש להבין כי הפיתרון הנ"ל אינו לטווח הארוך ויש לעבוד ולשפר את התזונה, והמצב הרגשי. מולטי אינו משמין, אך בחלק מהמקרים יכול לפתוח תיאבון.... רק בריאות!

mishmush

New member
ויטמינים לנשירת שיער../images/Emo187.gif

אין כל סיבה שתיקחי מולטיויטמין לנשים בהריון, יש מספיק פורמולות טובות אחרות... דבר ראשון את צריכה לבדוק אם נשירת השיער היא לא כתוצאה מחסרים תזונתיים מסוימים, כגון- חסר בברזל או בויטמין B12 (כלומר- אנמיה, חסר דם), ואם זוהי הסיבה- חשוב מאוד להשלים אותם בלי קשר לתוספת מולטיויטמין (סביר להניח שזהו המצב במקרה שלך, במיוחד גם אם את נמנעת מבשר), אחרי שוידאת זאת, בהחלט מומלץ להוסיף ויטמינים נוספים, הויטמינים העיקריים שפועלים נגד נשירת שיער הם- ויטמיני B (חשוב שהפורמולה שתבחרי תהיה עשירה בהם), אבץ, ו- L- ציסטאין (שזוהי חומצת אמינו). לפי הרפואה הסינית חסר דם זהו מצב שלא תמיד בא לידי ביטוי בבדיקות דם, אדם הסובל מחסר דם יסבול בד"כ מלבד מנשירת שיער גם מחולשה, סחרחורות, נקודות שחורות בשדה הראיה בקימה משכיבה או ישיבה, וסת דלה, חיוורון, יובש (בפנים, בצפורניים- שבירות, בשיער). בכל מקרה חשוב מאוד... מאוד... מאוד... לשפר את התזונה ולא רק לקחת תוספים...!!! תרגישי טוב, מיכל

tanka

New member
../images/Emo108.gifתזונה

יקרה שלי בתור מישהי שסבלה מאותה הפרעת אכילה שאת סובלת ממנה,ועדיין מתמודדת איתה אני יכולה לומר לך בכל הכנות שלקיחת ויטמינים לבדה לא תפתור את בעייית נשירת השיער שלא לדבר על בעיות פיסיות ורגשיות אחרות. יש מקומות שונים בארץ בהם ניתן לטפל בך וגם לרפואה המשלימה יש תפקיד חשוב בטיפול בהפרעות אכילה. מאחלת לך רק אושר וכל טוב, באהבה מירית.

למעלה