ויטמין E

Saralea

New member
ויטמין E

אני מבקש לדעת מה האמת בלקיחת ויטמין זה? תודה

שרהל'ה היקרה../images/Emo24.gif

איכשהו יוצא שלקחתי לעצמי כאן את תפקיד המדען (שכלל לא הולם אותי), אבל כמישהי שלמדה לימודים קונבנצונאלים, במקביל לעיסוק בתחום ההוליסטי, אני מרגישה הרבה פעמים צורך לספק עובדות מדעיות, שלדעתי צריכות להשתלב בידע ההוליסטי ולא להגרע ממנו. בכל מקרה לגבי ויטמינים (וזאת עובדה שלדעתי כל מטפל בהם יודע), הויטמינים מתחלקים לשני סוגים, מסיסים במים ומסיסים בשמן. כאשר ויטמינים מסיסים במים, עודפיהם נשטפים מהגוף, וגם אם בטעות צורכים אותם בכמויות עודפות, הגוף יודע להתמודד עימם. ממול - ויטמינים מסיסי שומן, ויטמנים שעיכולם נעשה בעזרת... כן שומן, ויטמינים אלו, נאגרים בגוף, עם השומנים, כאשר נלקחים בכמויות עודפות, ובהם יש לדקדק ולבצע מעקב בלקיחת כמויות עודפות, כי הצטברותם עלולה לגרום פגיעה. הויטמינים מסיס השומן הם: A,D,E,K - ופה סוף סוף אני מגיעה לעניינך. הויטמינים מסיסי המים - כל השאר. לכן בלקיחת ויטמין מסיס שומן כויטמין E יש לטפל בכמויות שאינן מגה-דוס, כמו רוב אריזות הויטמינים השונות. אם תצייני מאיזו סיבה את שוקלת לקחת את הויטמין, ובאיזו מסגרת טיפול, אוכל להציע רעיונות נוספים. אבל חשוב לציין שוב שויטמינים אינם תחליף לתזונה נכונה, ואינם הכרחיים לכולם, איזון בתזונה ובעבודה על עצמך, עושה את העבודה בצורה טובה יותר. אשמח להציע לך רעיונות נוספים, במידה ותחלקחי עימי פה (או במסר פרטי) את הלבטים שלך. בברכת שגשוג ופריחה, והרבה אהבה (=זה אף פעם לא מזיק לאף אחד).

למעלה