ויטמין D

ויטמין D

שלום,
רציתי לשאול לגבי ויטמין D האם יש הבדל בין טיפות לכמוסות, ומה זה בדיוק ויטמין D3?
מה ההבדל בין מקור צמחי למקור מן החי?

בנוסף, אני נוטלת תוסף אבץ+מגנזיום+סידן של אלטמן שיש בו תוספת של ויטמין D שעוזרת לספיגה (133 יחב"ל לכמוסה) 1-2 ביום.
יש לי ערכים נמוכים קצת יחסית (בטווח הנורמה) של ויטמין D, האם הכמות בתוסף הנ"ל מספיקה לשיקום הערכים או שכדאי לקנות בנפרד ויטמין D?

לאחרונה יש לי קצת תחושת "דאון" וחולשה, אני מייחסת את זה לחוסרים מסוימים שכנראה יש לי.
אשמח להסבר והמלצות.

המון תודה

תגובה

שלום רב,

ויטמין D שייך לקבוצת הויטמינים (ADEK) המסיסים בשומן וידוע זה מכבר בחשיבותו הרבה לשמירה על משק הסידן בגוף ועל המבנה התקין של העצם, אולם, מעבודות מחקר רבות שהופיעו לאחרונה, עולה כי ויטמין D פעיל גם במערכות שאינן קשורות לשמירה על מצב משק הסידן ויתרונותיו הבריאותיים גדולים אפילו יותר ממה שנחשב בעבר.
הוא משתתף בוויסות פעולות הלב ומנגנוני קרישת הדם על ידי ויסות רמת הסידן בדם – וחשוב לפעילות תקינה של מערכת העצבים, השרירים, גדילת התאים וניצול אנרגיה.
מלבד תפקיד המפתח של ויטמין D לטיפול באוסטיאופורוזיס, הוא סווג לאחרונה כ"כוכב עולה" בטיפול בשורה ארוכה של מחלות, ובהן: מחלות סרטן, מחלות אוטואימוניות (סוכרת, דלקת מפרקים ראומטית, מחלות מעיים דלקתיות, טרשת נפוצה, לופוס), מחלות לב, דיכאון, ועוד. למחסור בוויטמין D השלכות חמורות, לרבות עלייה בסיכון למחלות המערבות את מערכת החיסון.

ישנם סוגים שונים של ויטמין D, ויטמין D3 הוא הנגזרת הפעילה מבינהם.
ויטמין D2 מגיע ממקור צמחי, מנגנון ההמרה שלו מורכב יותר בגוף בכדי להפוך לנגזרת הפעילה, D3 (כפי שמקבלים מחשיפה ל-UVB של השמש, במסלול המרה דרך הכבד ובסוף בכליה).

הכמות הרשמית המומלצת כיום לאדם בוגר ולתינוק היא 400 יחב"ל (יחידות בין לאומיות). לפי מחקרים עדכניים עולה כי הכמות המומלצת לצריכה יומית הינה 1000-2000 יחב"ל ביום, ברגע שיש חוסר משמעותי המינון אף עולה לפי הוראת רופא או מטפל.
המינון שאת נוטלת כיום אינו מספק להשלמת החוסרים ולכן אני ממליצה לך בנוסף לצרוך טיפות או כמוסות של ויטמין D3.
ויטמין D3 מבית סופהרב מופק מהחי ומגיע כבר בנגזרת הפעילה שלו לספיגה והטעמה טובה יותר בגוף.

אשמח לעזור בכל שאלה נוספת.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום.
נטורופתית

תודה רבה על התגובות אביבית

אם ככה אין לי ספק שאני צריכה השלמה רצינית של הויטמין...

המשך יום טוב

למעלה