יש לסולגאר מוצרים שהם כדורים מולטי ויטמין שמיועדים לצמחונים
למשל vm2000 וסידן צטרט עים ויטמין D
המוצר של ויטמין D לבד שלה לא מיועד לצמחונים.
אבל צריך לשאול אם הם טבעונים.
אני לא חושב שהם מצמר כבשים כי הם מיועדים לצמחונים
אבל לגבי המוצר עצמו יש אולי תהלכי יצור שבגללם הוא לא מתאים לטבעונים
ולכן צריך לשאול.
בכל אופן סוג הויטמין D ב מולטי ויטמין VM2000 נקרא
ergocalciferol
והמוצר מכיל 200 יחידות מימנו
אבל אני לא מומחה לדעת מה השם הזה אומר.
(נשארה לי הקופסה מהתקופה הצמחונית שלי.)
תמיד מומלץ להטיל ספק ולבדוק טענות בעצמך, במיחד כשהן מוזרות כמו ויטמין שמופק מצמר כבשים.
למרות זאת, אני מציעה לתת קרדיט מינימאלי לטבעונים ותיקים שכבר ביררו, ואם נראה לך שהם טועים, אז כדאי לציין את מקור המידע שלך
שכאשר מדברים על צמר כבשים (לדוגמא) בויטמין D הכוונה היא לא שהמוצר עצמו מכיל צמר כבשים אלא שיש שימוש בו בתהליך הייצור. לכן זה שברכיבים לא מצוין רכיב מהחי, זה לא אומר שהמוצר טבעוני.
אני יודעת שלרובנו (הטבעונים הוותיקים יותר) זה כבר ברור אבל לצמחונים ו/או טבעונים חדשים יחסית זה עשוי להיות מידע חדש ולכן כדאי לציין זאת.
כבר הסבירו לי בפורום על ידי GSXXXX שאפשר להמיס עם שומן מהחי ואחר כך להוציא את השומן באידוי
לגבי המוצר VM2000 הוא חשוב לי ולכן אני מחכה לברור בנושא בפורום
בדקתי בויקיפדיה מדובר ב D2-אבל זה אינו אומר שהמוצר טבעוני
ולגבי שמיועד גם לצמחונים- יש לי את המוצר VM2000
השמשתי בו בעבר. וכך רשום על התווית וגם רשום שלא מכיל חלב ומוצריו
לינק לסוג הויטמין D שב VM2000. הסוג לקוח מתוך תווית המוצר [URL]http://en.wikipedia.org/wiki/Ergocalciferol[/URL]
מאחר שהמוצר גם לא מכיל שמרים אני לא יודע מהוא חומר האם של הווטמין.
זה שאלה לגידי. או לGSXXXX
אני זוכר את מכתבו של מנכ"ל סולגאר בזמנו, ד"ר אלכס מאור, לפורום בנענע בו ציין שסולגאר עברו ב2003 לייצור ויטמין D על בסיס צמחי ובלא קשר יותר ללנולין מכבשים. אז מה השתנה מאז ואיפה אנחנו עומדים היום?
משהו שלא שמתי לב אליו מאז ועד עתה.
הוא בעצם מדבר על הויטמין D שמצוי במולטיויטמין שלהם ולא על התוסף הבודד.
המשמעות של זה - החוברת לסטטוס התוסף הבודד של ויטמין D שלהם בשעה זו - היא, שמי מאתנו שזקוק לתוסף כזה יהיה צריך לרכשו כ (D2 (ergocalciferol בחו"ל.