ויטמין B12

danש

New member
ויטמין B12

שלום ד"ר קרני, לפני 4.5 שנים לקיתי בחוסר תחושה מהטבור ומטה. MRI ודיקור מותני הביאו לאבחנה של התקף טרשת נפוצה. ההתקף ההוא חלף כעבור מספר שבועות ללא טיפול תרופתי. מאז היו לי אפיזודות קצרות של נימול ברגליים, וחוץ מזה מצבי מצויין. רמת ה B12 שלי נמוכה, ולא משתפרת לאחר שנה של נטילה יום-יומית של הויטמין מתחת ללשון. היות ו B12 חשוב כל-כך לשמירה על מערכת העצבים, מדוע לא מטפלים בזריקה חודשית של הויטמין לחולי טרשת נפוצה? האם כדאי לי לבקש מרופא המשפחה? האם לבקש מנוירולוג? תודה רונית

chukchuk 100

New member
שלום רונית

ויטמינים אשר קופסלו- לגוף אין תמיד את היכולת לפרק נכון או מספיק (בעיקר הסיבה לכך היא מערכת עיכול חלשה)שבין יתר הדברים הויטמנים אמורים לחזק אותם ולא משנה כרגע מה ואיזה סוג הויטמנינם...ככה שזה מעין לופ שצריך לשבור. ישנם לא מעט תוספי מזון ש B12 וגם ברזל ניתנים ע"י נוזל- דבר שמבטיח עיכול ופירוק טוב יותר שלהם. הם ניקנים בחנויות הטבע בעיקר- אני יכולה להמליץ לך בחום על חברת BIOCARE אשר יש לה ויטמנים גם בצורת נוזל- אם תשיגי אותם דרך האינטרנט או חבר שמגיע מאנגליה- מחירו יהיה נמוך יותר.... מנסיוני האישי עם התוסף מזון הזה- הוא מעלה ערכים מהר מאוד!! אני לא יכולה לעזור לך בקשר לסוגיה- למה אנחנו לא מקבלים B12 בזריקות.... אני יודעת ש- 12 שאני מזריקה בחודש...מספקות לי את הצורך הזה בעוד זריקה מכל סוג שהוא

danש

New member
תודה על תשובתך

המון המון תודה על תשובתך. בכלל לא ידעתי שקיימים ויטמינים בנוזל. אני אחפש באינטרנט היכן אפשר לקנות. רונית

תגובה

אם את סובלת מחסר של B12 יש מקום לטיפול של השלמת החסר , אם קיים קושי לאזן את הרמה של הויטמין יש מקום לבירור גסטרואנטרולוגי לגבי סיבת החסר. באופן כללי אין צורך להעמיס ויטמינים כאשר אין חסר שלהם. תוספת ויטמין B12 למי שהכמות בגופו תקינה אינה משפרת את מצבו הנוירולוגי.

למעלה