ויטמין B1

whos ur daddy

New member
ויטמין B1

מישהו כאן התנסה עם תמיסות של B1? וחשוב מזה - מישהו כאן התנסה עם לתת תמיסות של B1 לצמחים? השתמשתי בזה כמה פעמים על עצים נשירים (תמיסה של כפסולה אחת מומסת בכוס מים. או שתי כפסולות אם הרגשתי הרפתקן במיוחד). ההצלחה הייתה טובה למדי. אני מעוניין עכשיו לתת קצת לערער ולעוד כמה צמחים לאחר השתילות-מחדש של האביב. אשמח לשמוע עצות על איך באופן כללי אפשר להפוך את חווית ה-bare-rooting ושתילה מחדש לפחות טראומטית לצמח, וגם סיפורי מורשת על ויטמין B1.

אולמוס

New member
ויטמין B1

לפחות אחד מחברי חוג הבונסאי, עם נסיון של עשרות שנים בתחום, ניסה בעבר בהצלחה שימוש בויטמין זה בעצי בונסאי. אין לי כרגע את הפרטים אולי אקבל ממנו בהמשך ואז אוכל לפרט יותר. שתילה של עצים נשירים חשופי שורש באפריל היא בעייתית ומאוחרת. בחורף מינואר עד תחילת מרץ אין כל בעייה. נשירים יישתלו עתה רק בגוש שורשים עם אדמה וללא חשיפת שורש. באשר לעצים אחרים -רובם עדיין ניתן להעתיק ולשתול בזהירות- במגבלות מזג האויר.

funis

New member
ויטמין B1

בסיפרו של דן ברטון מומלץ להשתמש בימדורי בהעברות של עצים מהטבע לארגז עץ לפי הספר וטמין B1 ממזער את השוק בהעברה של הצמח. לי באופן אישי אין ניסיון עם ויטמין B1 ממליץ לבצע העברות בעונה המתאימה ראה תשובת אולמוס

אולמוס

New member
ויטמין B1 - המשך

שלום לכם, לפי הבירור שערכתי אכן ויטמין זה משמש כאמצעי להתגברות על משבר העתקה ושתילה מחדש בעצי בונסאי משתמשים בתמיסה בהשקיות הסמוכות.לאחר העתקה מהטבע או מעציץ לעציץ או בשתילה מחדש. לאחר שהצמח התאושש אין צורך להמשיך ולהשתמש בו. מדובר בתמיסה מוכנה, יקרה למדי הנמכרת בחו"ל. לחילופין ובעלות נמוכה יחסית ניתן להכין את התמיסה מטבליות הויטמין המומסות במים (ריכוז של טבליה ל-כ 5 ליטר מים). את הטבליות ניתן לרכוש בבתי המרקחת. אישית לא השתמשתי בהן לבונסאי דווקא, אבל לפי חוות הדעת שקיבלתי ממגדל בונסאי מנוסה - זה אכן עובד.

למעלה