ויטמין A

ויטמין A

במשך שנים רבות היו לי ציפורניים יפות וארוכות. בשלב מסוים הן התחילו להתפצל ולהתפורר. רופא עור קבע שאין מדובר בפטריה ורשם לי ויטמין A 50000 יחידות. מצב הציפורניים השתפר מאוד וכן עור פני. נשאלת השאלה מדוע יש לי חסר בויטמין A שהרי אני בחורה צעירה ובריאה שאוכלת פירות וירקות. האם כדאי לקחת ויטמין A כל החיים? האם יתכן שיש לי חסרים נוספים? כיצד בודקים זאת? תודה.

חמישים אלף?

האם הוא נתן הגבלת זמן? בכל אופן לא לקחת כמות של חמישים אלף יחידות מעבר לזמן שהרופא רשם לך אותן. וכאשר את לוקחת תוספת של ויטמין A כדאי שבחלקו יהיה כבטא קארוטן. לגבי פירות וירקות הם אינן מכילים את כל הויטמינים ולא כולם מכילים את הויטמינים באותו מינון. חלק מהחוסרים ניתן לגלות בבדיקות דם , חלק הבדיקות יותר מסובכות וחלק אפשר לגלות רק כאשר מגיעים למצבים שהם סימפטומים של החסר.

כן, 50000

התרופה נקראת AVIPUR אשר מכילה VITAMIN A (AS PALMITATE 50000 IU למשך 3 חודשים. מה הלאה? לא ענית מדוע מתפתח חסר שכזה אצל בחורה בריאה לכאורה? מה יקרה אחרי 3 חודשים-שוב יתפתח חסר? איזה בדיקות דם כדאי לבצע? (אנא, אם אפשר, שמות ספציפים של ויטמינים).

לא בטוח שזה מחסור

בויטמין A משתמשים לטיפול בבעיות עור בכמויות גדולות (כפי שאצלך). בכל מקרה בסיום הטיפול אל!!! תקחי כמות כזאת של ויטמין A בלי להתייעץ עם רופא העור שלך. אולי בפורום רפואת עור יוכלו לעזור לך יותר.

למעלה