ויטמין A

ויטמין A

אני בת 40 והומלץ לי ע''י חברות וקריאה על ויטמין A הייתי רוצה להין למה הוא תורם..?

0 אור 0

New member
ויטמין A

אני מניחה שאם קראת על הויטמין, אז ודאי ראית למה הוא תורם, אבל אולי לא שמת לב שזהו אחד הויטמינים שידועים בכך שאם לקוחים אותם בעודף אזי הם מזיקים!! את צריכה לוודא שהתזונה שלך עשירה ובריאה וכוללת את כל הויטמינים, ובמידה שיש חשש לכך שיש לך חוסר, אפשר לבצע בדיקות לאיתור החוסר ובמקרים קיצוניים יש צורך לקבל תוסף בהנחית איש מקצוע בלבד. אל תסכני את חייך ובריאותך על ידי לקיחת ויטמינים על דעת עצמך

yperelman

New member
למה לקחת את הויטמין?

הויטמין מצוי בשפע בתזונה מאוזנת: ירקות ופירות (כתומים: גזר, בטטה, משמש, מנגו, אפרסק.... ירוקים: חסה,עליי בייבי, תרד, מנגולד...) אגוזים וזרעים, ביצים, ועוד. באשר לתרומת הויטמין (מתוך אינפומד): "חיוני לצמיחה תקינה ולבניית עצמות ושיניים חזקות אצל ילדים. הוא דרוש לראייה תקינה ולמבנה בריא של התאים. ויטמין A שומר על בריאות העור ומגן על ריריות הפה, האף, הגרון, הריאות, מערכת העיכול ודרכי השתן בפני זיהומים. כמו כן נחוץ ויטמין A לפוריות הגבר והאשה."

harduf9

New member
נראה לי עקום

אלא אם את סובלת ממחסור ברור של ויטמין A או שיש לך בעייה שדורשת טיפול בעזרת מינון מיוחד של ויטמין A אין סיבה אמיתית לצרוך דווקא ויטמין A. במקרים הנ"ל צריכת הויטמין היא קצובה ומוגבלת בזמן. בעיקר בויטמין A שבכמויות עודפות פשוט רעיל ועלול לפגוע בכבד ובעיניים. הדרך הבטוחה לקבל ויטמין A היא לצרוך מזון שמכיל בטא קרוטן שהוא קרוב משפחה לא רעיל. הגוף יודע לייצר ויטמין A מהבטא קרוטן בדיוק בכמות שהוא צריך. לצורך כך כל מה שנדרש לעשות הוא לצרוך מזונות כתומים ועלים כמו שפורט בהודעות קודמות. מה שלא צוין לגבי ויטמין A שהוא נוגד חימצון בעיקר ברקמות שומניות. כמו כן כאשר נוטלים ויטמין A או בטא קרוטן רצוי מאוד לצרוך יחד גם מעט שמן. מאחר והוא מסיס בשמן, כך ששמן משפר את ספיגת הויטמין. בריאות שלמה גיא הרדוף

VirilLady

תודה על התשובות. יש לי עוד שאלה לאלה מאיתנו שנוטלות את הכמוסות ויריל - ליידי . האם התמציות באמת פועלות לשיפור. אודה מראש על הענותכם.

harduf9

New member
אני כבר לא זוכר מה זה מכיל

אבל אם תשלחי לי את המתכולה במסר אוכל לענות לך. בריאות שלמה גיא הרדוף

למעלה