ויטמין די

revigoren

New member
ויטמין די

שלום רב כבר כמה חודשים שאני חלשה עייפה ויש לי דפיקות לב מוגברות על כל מאמץ פיזי אמנם אני בעלת משקל עודף רב, אבל ברור לי שזה לא רק מזה התברר בבדיקות כי ויטמין די נמוך לקחתי על דעת עצמי והוא עלה מ38 ל50.9 עדיין חלשה ועייפה ההמוגלובין HB 12.8 g/dl הברזל 46 µg/dl היתכן כי לפי הסקאלה של קופח ההמוגלובין בסדר אבל בעצם הוא לא? היתכן שויטמין די גורם לדפיקות לב וחולשה ועייפות? מה מומלץ לקחת? תודה מראש על התשובה,רויטל

תשובה

רויטל שלום רב, רמת ההמוגלובין שלך תקינה. רמת הברזל מעט נמוכה. מה לגבי רמת הפריטין? רמת B12? לא ידוע לי על קשר בין מחסור בויטמין D ודפיקות לב מואצות. את צריכה להמשיך ליטול ויטמין D כי הוא עדיין נמוך. מה לגבי תפקודי בלוטת התריס? מה לגבי לחץ הדם? יכול להיות שאת סובלת מלחץ דם גבוה. האם את סובלת מסטרס, חרדה? אם הכל תקין איני יודעת מה הגורם לדפיקות המואצות מלבד המשקל העודף. אני ממליצה לך להיוועץ ברופא שלך בנושא. אשמח לעזור בכל שאלה נוספת, בריאות שלמה, עדי ישראל

הייתי ממליצה על בדיקות בי 12

אני סובלת מחוסר בי 12 וזה מה שקורה לי שאני בחוסר, עייפות, בכי, עצבים וכו'.. ובקשר לויטמין D , הרגשתי נפלא בחודשים האחרונים וגיליתי שהויטמין שלי נמוך בטירוף (22) אז אין שום קשר.. תבקדי אולי B12

למעלה