ויטמיו

• פותח הנושא SYI
  • פורסם בתאריך

SYI

New member
ויטמיו

בדיקה של ילד בן 2.10 של ויטמין B12 הוא 1167 (שהערך צריך להיות בן 145 ל 637 מה דעתכם?? לגבי תוספת ויטמין, דיברו פה על כך שלוקחים אומגה 3 יש להוסיף ויטמין ב ו E , כמה צריך ואיך ניתן למצוא ויטמים אלו (בדיקה של ויטמין E יצאה תקינה 1 והתווך צריך להיות בין 0.5 ל 2 תודה רבה

razgalili

New member
תוצאות גבוהות של ויטמין B12

דעתי האישית לגבי התוצאות הגבוהות ש ל B12 אצל הילד היא שלילד שלך חסר ויטמין B12. אני יודע שזה נשמע מושנה, אבל חכה דקה. אני אסביר. קודם כל אני חוזר ומזהיר שמה שאני מביע כאן היא דעה שלי. מעולם לא נתקלתי בהסבר לגבי למה לילד בספקטרום צריך להיות תוצאה גבוהה. אני מחבר מספר מקורות מידע כדי להסביר למה. או קיי, עכשיו ללמה. ויטמין B12 זה שם לקבוצה של חומרים, לא כולם זהים. יש חומר שנקרא ציאנוקובלמין, שכפי ששמו מעיד עליו, הוא מכיל ציאניד. יש חומר שנקרא הידורקסיקובלמין.יש חומר שנקרא מתילוקובלמין. ויש חומר שנקרא אדנוסילקובאלמין ויש עוד כמה חומרים בתוך הקבוצה הזאת. הגוף משתמש בסופו של דבר באדנוסילקובאלמין ובהידרוקסיקובאלמין ובמצב נורמלי הגוף אמור להיות מסוגל להסב בין הצורות השונות של הויטמין. רוב התוספים בשוק לB12 מכילים את הציאנוקובלמין, שהיא הגרסה הכי זולה של הויטמין. הבדיקות בקופ"ח עד כמה שאני יודע, לא עושות הבדלה בין סוגי הויטמין השונים, או שבודקות אך ורק ציאנוקובלמין, במילים אחרות אם לילד יש בעיה להסב ציאנוקובלמין למתילוקובאלמין, הבדיקה לא תוכל להראות את זה. יותר מזה - ידוע היום שאצל רוב הילדים בספקטרום אם לא לכולם, יש פגם המקשה עליהם להסב B12 למתילוקובלמין. לכן אני מסיק שיש סכוי שהבן שלך סובל מחוסר יכולת להסב B12 למתילוקובלמין. דר נוירובינדר ביצע מחקרים על תיסוף של B12 בצורה של מתילוקובלמין לילדים בספקטרום האוטיסטי ומדווח על תוצאות מרחיקות לכת. אנחנו באופן אישי נותנים ליותם כל יום כמויות עצומות של מתילוקובלמין בזריקה וראינו שיפור ניכר במצבו בעקבות הזריקות. למרות שרוב ההרוים נרתעים מאד מהאפשרות של לתת זריקות לילדיהם אני חוזר וממליץ על כך בכל פה. יש לנו בסיס להאמין שלפחות לגבי חלק מהילדים, תוספת של מתילוקובלמין בגיל מספיק צעיר יכולה לרפא אוטיזם. עד כמה שאני יודע B12 בכל צורותיו מופרש בשתן, מה שהיה צריך בכל מקרה למנוע תוצאות גבוהות. האם בצעו לילד בדיקה של תפקודי הכליה? לגבי תוספות של ויטמין C ו E בתשובה נפרדת.

uziop

New member
12-b

שלום רב אכן אתה צודק. הגוף משתמש הויטמין 12-B בכמה גרסאות חלקו בבנית כדורי דם אדומים מערכת עצבים מרכזית ועוד סוג חשוב של הויטמין הוא מתיל- 12B שלמדנו שמשתתף בחיזור של גלוטטיון והפיכת הומוציסאאין חזרה למתיונים להנעת גלגל האנרגיה התוך תאי. בילדים מהספקטרות יש בעיה במתילציה והם אינם יכולים להסב קיאנו-קובלמנין למתיל-קובלמין ולכן זקוקים למתיל-12B אגב הויטמין נאגר בכבד ואינו מופרש בשתן. הרמה הגבוהה יכולה לבוא משימוש מופחת של הויטמיןוהקושי שצויין לעיל. יחד עם זאת כדאי לבדור אם אינו מקבל איזה מולטי-ויטמין שמכיל גם ויטמין 12-B בברכה

למעלה