ויזת L ובקשת GC

ויזת L ובקשת GC

שלום לכולם,
אנו נמצאים ברילוקיישן בארה"ב מזה מספר חודשים. עבודת הבעל.
לבעלי ויזת L1, ולי ויזת L2. בעלי עובד פה. אני ממתינה לאישור עבודה.

כמה זמן מומלץ או רצוי להיות פה לפני הגשת בקשה ל-GC ?

האם יש מגבלות מסויימות ? (איסור יציאה מארה"ב וכד')

John the Savage

New member
גרין קארד לויזה L

אין מגבלה מבחינת תאריך הגשת הבקשה ל-GC. מכיוון שויזה L (בדומה לויזה H1B) נחשבת ל-dual intent, אין בעיה להגיש את הבקשה לגרין קארד מתי שרוצים, אפילו ביום הראשון של הכניסה לארה"ב, ועקרונית אפילו לפני הכניסה לארה"ב.

מבחינת יצאה מארה"ב, יש תקופה מסויימת בתהליך בו יש מגבלה. יש בתהליך כמה שלבים. בשלב בו מגישים טופס I485 לשינוי סטטוס לגרין קארד, אין לצאת מארה"ב עד שמקבלים אישור נסיעות או את הגרין קארד עצמו. מדובר בתקופה של בערך 3 חודשים.

תודה על התשובה. האם תוכל לפרט בענין

dual intent ?? למה הכוונה ?

האם העובדה שיש לנו כבר ויזה L אמורה להקל על ענין קבלת GC ? להקשות ?

ומה ההבדל בין ויזת L לויזת H1B ?

תודה !

John the Savage

New member
dual intent וקושיות אחרות

בדרך כלל בויזות שאינן ויזות הגירה, קיימת דרישה שלא תהיה לך כוונת הגירה. כך לדוגמה אם את נכנסת לארה"ב על ויזת תייר או ויזת סטודנט, את מצהירה למעשה שאת לא נכנסת לארה"ב מתוך כוונה להגר. אם נכנסת לארה"ב עם ויזה כזו ושבועיים אחרי זה את מגישה בקשה לגרין קארד, זה אומר ששיקרת בכניסה לארה"ב וכן היתה לך כוונת הגירה.

כשמדובר בויזה שמוגדרת בחוק כויזה עם "כוונה כפולה", כדוגמת ויזה L, למרות שמדובר בויזה שהיא לא ויזת הגירה, היא לא דורשת אי-כוונת הגירה. כך שגם אם את מגישה בקשה לגרין קארד מיד אחרי הכניסה לארה"ב אין בעיה, משום שמעולם לא התחייבת קודם שאין לך כוונה להגר.

העובדה שיש לך ויזה L לא משנה מבחינת רשויות ההגירה, ולא תקל ולא תקשה על קבלת GC מבחינתם. היא כן עוזרת מבחינה אחרת. רוב מקומות העבודה בארה"ב לא שמחים לחכות שנים לעובד עד שיקבל גרין קארד בזמן שהוא מחכה מחוץ לארה"ב, כך שהרבה יותר נפוץ שמקום עבודה מוציא גרין קארד לעובד שכבר עובד אצליהם עם ויזת עבודה.

לגבי ההבדלים, L1 זו ויזת רילוקיישן לעובדים בסניף של החברה מחוץ לארה"ב שעוברים לסניף האמריקאי. H1B זו ויזת העבודה הרגילה. מרוב הבחינות, לויזה L1 יש יתרונות: אין לה מכסה, אין מגבלה מבחינת תאריך תחילת עבודה, ובני זוג של ויזת L רשאים לקבל אישור עבודה. יש חסרון אחד והוא שניתן להאריך ויזה L1B (למי שאינו בתפקיד ניהולי) רק עד 5 שנים, בעוד שויזה H1B אפשר להאריך עד 6 שנים.

תודה רבה על המידע המועיל !

עזרת לי להבין. תודה.

כתבת שויזת L1B (מה ההבדל בין L1 לבין L1B ?) ניתנת להארכה עד 5 שנים למי שאינו בתפקיד ניהולי. ומי שנמצא בתפקיד ניהולי ?

orilina

New member
L1B

ניתנת למי שעובר בתפקיד טכני ומוגדר מומחה. בדרך כלל עם תואר שני ומעלה וניסיון בחברה של מספר שנים וכדאי גם להראות בצורה ברורה לקונסול או מי שמאשר את הויזה מדוע הכרחי להעביר את העובד מישראל לארהב ואילו יכולות מיוחדות יש לו שאין לעובד דומה בארהב

על הדרכון כתוב רק L1. לא כתובה האות שהיא תת הקטגוריה. את זה יודעים רק מהמסמכים הנלווים.

L1A. היא ויזה הניתנת למנהל בתפקיד ניהולי כפי שהוסבר כבר קודם. אני חושב שעל L1A אפשר להאריך גם עד שש שנים כמו גם H1B.

חיסרון יותר משמעותי לדעתי של ויזה L1 A או B לעומת H1B זה שאי אפשר לעבור לחברה אחרת על הויזה הזו, היא קשורה רק למעסיק אחד. במידה ורוצים לעבור למעסיק אחר, המעסיק החדש יצטרך לבקש המרה לH1B ולפי מה שהבנתי זה תהליך לא קצר כל כך וגם עולה כסף.

מצד שני, בשני המקרים ולדעתי במיוחד בויזה L1 שכבר יש יחסי עבודה ארוכים בין הצדדים שהביאה לרילוקיישן, מאוד מקובל לבקש (לדרוש מראש שיהיה כלול בחבילת המעבר) הגשה לגרין כארד. כך ברוב המקרים יתקבל גרין כארד הרבה לפני תום ה5 שנים ולכן ההבדל בין הארכה של 5 או 6 שנים לא כל כך משמעותי.

NYC100

New member
שאלה בנושא

אני על ויזה L1B.
כפי שציינת, יש אצלנו אפשרות להגשת גרין כארד , אבל רק אחרי שנתיים.
מהו הזמן הממוצע (אפילו גס) לקבלת הגרין כארד לבעלי ויזת L1B?

orilina

New member
זמן לגרין כארד

לפני מספר חודשים פירסמתי תגובה מפורטת של תשובה שקיבלתי בנושא מהמשרד שמטפל בזה, תעשה חיפוש

בגדול הם אמרו לי שאם אין עיכובים מיוחדים אז כשנתיים.

אני עוד בשלב ראשון של התהליך אז אני עוד לא יכול להגיד אם הם דייקו בהערכת הזמן הזו.

אני גם לא בטוח לאיזה קטגוריה מדובר EB2 או 3, קרוב לוודאי שלא EB1. הרושם שלי שזה הזמן הסביר עבור EB2.

מדוע מגישים אותך רק כעבור שנתיים? אפשר להתחיל את התהליך כבר כשמגיעים.

NYC100

New member
אז ככה

קודם כל תודה על התגובה.
את האמת חשבתי שצריך לחכות אפילו 7 שנים עד שמקבלים את הגרין כארד ביד...
ההגשה אחרי שנתיים - זה הפוליסי של החברה.
מדובר בחברה גדולה שיש לה עשרות רילוקיישנים.. כולם בלי יוצא מהכלל מתחילים את התהליך אחרי שנתיים...
במו"מ לפני הרילוקיישן ניסיתי את מזלי, הובהר לי שחבל לי את הזמן.
נחכה...

תודה רבה על התשובה המקיפה

גם במקרה שלנו החברה מוכנה להתחיל בתהליך GC רק אחרי שנה...
ולפי מה שהבנתי ממך - לוקח בערך שנתיים עד שמקבלים את ה-GC ?!?

האם ה-GC הוא משפחתי או אישי ? (אם בעלי יקבל GC - האם אני אוטומטית מקבלת גם ? האם ילדיי יהיו זכאים ל-GC בבוא היום ?)

orilina

New member
הגרין כארד הוא לכולם

כלומר נושא הויזה הרשאי L1 מקבל וכל הנתמכים מקבלים אוטומטית.
לוקח בערך שנתיים במקרה הטוב לפי מה שהבנתי. זה יכול גם להיות 3 שנים.
אבל מויזה L1A יתכן ואפשר לקבל הליך מזורז יותר שלוקח כשנה

ilanvag

New member
אף אחד לא מקבל כלום "אוטומטית"

צריך לצרף את כל המשפחה לבקשה של המבקש הראשי, ואז הם מקבלים גרין קארד ברגע שהוא יקבל.

בתלות בחברה, התשלום עבור בני המשפחה הנוספים לפעמים ממומן על-ידי החברה עצמה (בחברות נדיבות - מדובר על כ-1000 דולר באגרות לכל בן משפחה); או שהחברה מממנת רק את הגרין קארד לעובד עצמו, והעובד צריך לשלם את האגרות עבור שאר בני המשפחה (כאמור, כ-1000 דולר לראש).

שכר טירחת העו"ד משולם על-ידי החברה, וכאן נהוג ששכר הטירחה כולו משולם על-ידי החברה, בלי קשר למספר בני המשפחה הכלולים בבקשה.

ודאי

GREEN CARD הוא לא אישור עבודה. זהו אישור תושב קבע. הוא מקנה להם את הזכות להתגורר למשך זמן בלתי מוגבל בארה"ב, ללמוד בבית הספר, ואפילו, תתפלאי, לעבוד (אין עבודות לילדים ונוער? בייביסיטר, שיעורים פרטיים, עבודות זמניות וכו'). אז כן, GC ניתן לבני כל הגילאים (_אם_ הוא ניתן, כמובן).

John the Savage

New member
רק הסתייגות אחת

לגבי "בדרך כלל עם תואר שני ומעלה", לא חושב שזה נכון.

באופן כללי, ב-L1B אפילו אין דרישת סף רשמית לתואר או למספר שנות ניסיון. הדרישה היחידה היא שלעובד יהיה ידע/ניסיון יחודי (לא יכולות מיוחדות). אבל כשמדובר בעובד שעבד תקופה מסויימת בחברה בארץ, סביר להניח שבעבודה בארץ הוא צבר ניסיון וידע מהעבודה בסניף המקומי שאין בארה"ב, כך שדי קל להראות את זה בדרך כלל (אלא אם מדובר בחברות האאוטסורסינג שמנצלות לרעה את הויזה ומנסות להביא עובדים חסרי כל ניסיון אמיתי).

מבחינת ההשכלה בפועל לא אמנם לא בדקתי סטטיסטיקות, אבל על סמך מה שאני רואה בשטח זה בהחלט לא רוב של בעלי תואר שני ומעלה.

orilina

New member
מסכים

למרות שאמרו לי וגם קראתי איפשהו במסמכים שתואר שני עוזר מאוד להוכיח שלעובד יש ידע נרחב יותר ויותר קל להצדיק את המעבר. עם תואר ראשון גם אפשרי אבל יתכן וצריך להראות יותר זמן נסיון בעבודה
כמובן שיכולות מיוחדות הכוונה ידע מקצועי ולא ראיית רנטגן או משהו כזה...

ilanvag

New member
נילס, במה בדיוק תרמה התשובה שלך?

היא מבלבלת, לא עוזרת, ולא תורמת כלום - בניגוד לתשובה של ג'ון שנתן לה תשובה מדויקת ונכונה.

אם אין לך מה לומר, לפעמים עדיף פשוט לא לומר...

למעלה