ויזת J-1

DEATHRUCTION

New member
ויזת J-1

בטח יש פה כמה שכבר עברו את התהליך הזה..

אז אני אמור ליסוע לארה"ב לכמה חודשים לעבוד באחת האוניברסיטאות שם, העלתי את כל המסמכים הדרושים והם שלחלו טופס "certificate of eligibility..."

עכשיו אני בשלב ההגשת בקשה לויזה-

רציתי לשאול עם איזה מסמכים אני צריך לבוא לשם....לבטח אני צריך את המסמך שלהם (ודרכון), אבל האם אני צריך גם את כל המכתב הזמנה? או אתה המכתב מהאונביריסטה שלי? או הצהרה מהבנק ומהגוף הממן שלי שאני יכול לתמוך בעצמי כלכלית שם? (את כל המסמכים האלה שלחתי לאוניבריסטה כבר, אז אני מניח שהכל נמצא בצורה גלויה או פחות גלויה בטופס שהם שלחו לי?)

John the Savage

New member
התשובה לכל השאלות היא כן

קודם כל, לא יזיק אם יהיו איתך מסמכים נוספים בראיון למקרה הצורך, גם אם לא תצטרך להציג את כולם.

בנוסף לדרכון ולטופס DS2019, שהם כמובן חובה, בהחלט כדאי שתביא איתך את כל המכתבים הרלוונטיים (מכתב הזמנה, המכתב מהאוניברסיטה שלך, הצהרה מהגוף המממן ו/או מהבנק). זה ששלחת את כל הדברים האלו לאוניברסיטה וחלק מהמידע הזה מופיע בטופס, עדיין לא מונע מהנציג בשגרירות לרצות לוודא שוב חלק מהדברים הללו, ואם תישאל על כך בראיון, כדאי שיהיה לך ביד את המסמכים הרלוונטיים להציג. הראיון בשגרירות הוא אמנם לרוב מאד קצר, ויכול להימשך דקה בלבד, אבל גם אם כל מה ששואלים אותך זה שתיים או שלוש שאלות, מומלץ שיהיו לך את המסמכים שמגבים את התשובות לשאלות הללו למקרה הצורך. אחת השאלות ששואלים כמעט תמיד היא איך תממן את השהות שלך שם, כך שמסמכים בנושא הזה בהחלט חשובים.

חוץ מזה, אם אני מבין נכון מהשאלה שלך, אתה נוסע לארה"ב לתקופה קצובה בת כמה חודשים, ולא לתואר. אם כך, שים לב גם שמי שמבקש ויזה לתקופה קצובה (בניגוד למי שנוסע לתואר), עשוי להתבקש להראות גם קשר לארץ. כך שכדאי שיהיה לך מסמך שמעיד על כך שאתה נמצא במסגרת של לימודים או עבודה מסודרים בארץ.

בהחלט תביא איתך את כל המכתבים

ההזמנה והמימון וכו'. עשויים לבקש לראות את זה.

כשאנחנו היינו בשגרירות היה בחור חביב לפנינו בתור שניסה נואשות לשכנע את המראיינת שהוא לא הביא את כל המסמכים הללו כי הוא כבר הראה אותם לאוניברסיטה כדי לקבל את הטופס מהם, וזה לא עזר לו (זה לא ששללו לו את הויזה, רק אמרו לו לבוא שוב להשלמת מסמכים, אבל עדיף לבוא פעם אחת, לא?)

למעלה