ויזת תייר לארה"ב

jhexp

New member
ויזת תייר לארה"ב

האם רצוי לדווח על תאריך נסיעה משוער (גם אם לא בטוחים שנוסעים) או אפשר לומר שיש כוונה במהלך השנה לבקר ?
האם במקרה הראשון עשויים לבקש כרטיסי טיסה או אישור מחברת הנסיעות ?

RoyG NJ

New member
אפשר לתת תאריך משוער

ואם ישאלו בראיון פשוט לציין שאתם לא בטוחים עדיין, אבל רוצים שתהיה לכם את האפשרות לנסוע עם ויזה ביד.

הויזה לא תסורב בשל סיבה שאין הזמנת טיסה , יש סיבות אחרות שכן גורמות לסירוב (זו לא אחת מהן)

jhexp

New member
זו השאלה...

אני לא בטוח שאני נוסע חודש הבא אבל יש לי ביד אישור מהעבודה על נסיעה מתוכננת בחודש הבא ואישור מחבר הארה"ב שאני מגיע אליו... השאלה האם זה בסדר להציג את זה למרות שאני לא בטוח שזה המועד ? או יותר נכון פשוט לומר שאני לא יודע בדיוק מתי אני נוסע ורוצה שתהיה לי את האפשרות מראש ?

RoyG NJ

New member
תרשום תאריך משוער.

זכותך לשנות במידה ותרצה, שוב זה לא מה שיגרום להם לסירוב.

doronf65

New member
מנהל
בהחלט

השגרירות האמריקאית לא מתחייבת לויזה, ולכן אף מנחה אותך לא להזמין דבר. לכן טבעי לגמרי שלא יהיו לך תאריכים או כרטיסים. זו אפילו התשובה המועדפת.

jhexp

New member
סליחה, לא הבנתי את התשובה

התשובה המועדפת היא דווקא כן לציין טווח תאריכים ? אפילו אם אני לא בטוח אם אסע בכלל ?

תן לי להסביר שוב בבקשה. המצב הוא כזה:

אני מעוניין שתהיה לי מבעוד מועד ויזת תייר בדרכון לכל מקרה שבו ארצה לנסוע.

יש לי חברים בארה"ב שאצלם אני משתכן בדר"כ כאשר אני שם וכבר הייתי פעמיים בארה"ב (לתקופה של שבועיים וגם ל 4 חודשים בשתי הזדמנויות שונות).

כאשר אטוס אני בטוח אשתכן אצל חבר. בחודש הבא אני בחופש מהעבודה (הקבועה) לשבועיים וישנה אפשרות שאטוס אך בכלל לא בטוח.

בטופש DS160 מבקשים ממך לרשום אם יש תאריכי ביקור משוערים בארה"ב וכתובת בה תשתכן, אז התכוונתי לרשום את תאריכי החופש הקרוב ולצרף מכתב מעסיק המאשר שאני עובד ויוצא לחופש בתאריך הנל ושאני צפוי לחזור לעבודה מיד לאחר מכן. כמו כן חבר רשם מכתב שאני מוזמן אליו לביקור בתאריכים האלה.

עכשיו השאלה האם לרשום את התאריכים הנל וכתובת החבר ב DS160 ולצרף את מכתב המעסיק ומכתב החבר, אולם בראיון לומר שזה לא בטוח שדווקא בתאריך הזה אני אסע, אך אולי במועד אחר השנה ?

או שלוותר על הכל ופשוט לרשום שם שאין לי תאריכים משוערים ואני מעוניין שתהיה לי ויזה כי אני מתכוון לבקר מתי שהוא השנה... ולצרף מכתב העסקה כללי של המעסיק ללא ציון לגבי החופשה.

תודה רבה !!

ilanvag

New member
לא לציין תאריכים!

אם אין לך ויזה, איך אתה יכול לקבוע תאריכים לטיסה?
מי מבטיח לך שתקבל ויזה?

בגלל זה, השגרירות/קונסוליה מקבלות בהבנה כאשר אומרים להם שעדיין אין תאריכים מוגדרים לטיסה, רק כוונה לטוס.

doronf65

New member
מנהל
האפשרות האחרונה הכי טובה

תשאיר את זה קצר ולא מסובך, ותתבסס על מה שכתבתי: בדיוק לפי הנחיות השגרירות, אתה לא מתכנן לפני שיש לך ויזה ביד.

jhexp

New member
בטופס DS160 כתוב כך

If you answer 'No', if you are unsure of your travel plans, please provide an estimate

לכן אני מבולבל... ז"א הם בכל זאת מצפים שתרשום להם משהו :/

doronf65

New member
מנהל
נכון

הערכה לא מחייבת. כתוב טיול בן 3 שבועות בתחילת 2013...בלי סיבוכים מיותרים.

למעלה