רק מעביד יכול לבקש ויזת עבודה עבור אדם (שהוא רוצה להעסיק)
ובמקרה כזה - גם המעביד וגם העובד צריכים לעמוד בכל מני קריטריונים בכדי שויזת עבודה תהיה בעלת סיכוי לאישור.
ולכן - התשובה לשאלה הראשונה שלך היא כנראה - לא. לא סביר שיש לך יכולת לבקש ויזת עבודה עבור אישתך. זאת בהנחה שאני מבין נכון את משמעות הביטוי שאתה משתמש בו "לצאת לרילוקיישן" - כלומר שאתה הולך להיות שכיר בחברה אמריקאית.
לגבי החלק השני בשאלה שלך: החשש שלך מוצדק לחלוטין.
בלי שום קשר לאם תצא לרילקיישן או לא תצא - כאזרח אמריקאי אתה היית צריך להגיש דיווחים שנתיים לרשויות השונות בארצות הברית (מס הכנסה הפדראלי, משרד האוצר האמריקאי, משרד המשפטים האמריקאי) כל שנה - מיום שהפכת ל"בגיר".
לפי מה שאני מבין מההודעה שלך - מעולם לא עשית זאת. ולפי הגילאים של הילדים שלכם שהזכרת בהודעות קודמות - אני מנחש שאתה איפשהוא באמצע \ סוף שנות ה 30 לחייך, ולפיכך אתה לכאורה "אשם" באי-דיווח של הרבה מאוד שנים.
וזה שלא דיווחת לרשויות מס הכנסה האמריקאיות זה החלק הקטן יותר בבעיה שלך.
החלק היותר מפחיד וקריטי הוא שלא דיווחת דיווחי FBAR.
ואני מנחש שאתה אף פעם לא יידעת את המוסדות הפיננסיים שאיתם אתה עובד בישראל (הבנקים שבהם יש לך חשבונות, בתי השקעות ישראליים שבהם יש לך חשבונות וכיוצ"ב) שאתה מחזיק באזרחות אמריקאית...
הרשויות בארה"ב מאוד לא סלחניות בנושא FBAR, ונוהגות ביד קשה - גם כלפי אזרחים אמריקאים "עבריינים" שלא מדווחים להם, וגם כלפי המוסדות הפיננסיים הזרים (לדוגמה בנקים או בתי השקעות) שנותנים שרותים לאזרח האמריקאי בלי לדווח על הפעילות לרשויות בארה"ב.
ואותן רשויות לא מקבלות את התירוץ של "לא ידעתי שצריך" - יען כי מבחינתן אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש.
וכאן לא מדובר על עונש של "לשלם מס על הכנסותיי בארץ". כאן מדובר על קנסות דרקוניים שהם בכלל לא פרופורציונאליים לסכומי הכסף שאתה אולי חייב למס הכנסה (שהם מן הסתם קטנים יחסית - כי שילמת מס בישראל). מה זה קנסות דרקוניים? הקנס על עבירת אי דיווח "בכוונה" הוא בסך 100,000$ (מאה אלף דולר) על כל שנה של אי הגשת דו"חות והחרמה של 50% מכל הכסף שיש לך בחשבונות הפיננסיים שלך מחוץ לארה"ב. דראקוני כבר אמרתי? אז תוסיף לזה גם את הסיכוי לשבת בכלא... ויש לא מעט ישראלים ויהודים שהגיעו לכלא הפדראלי באמריקה בגלל אי דיווח FBAR על חשבונות בנק והשקעות בישראל והעלמת מס.
אז נכון לרגע זה, אתה יושב על "תיבת פנדורה" - והדבר היחיד שמונע מהמפלצת שבתוך התיבה מלתת לך ביס רציני מאוד בעכוז היא העובדה שהרשויות בארה"ב לא יודעות שאתה קיים.
יש מצב שגם בלי רילוקיישן הרשויות יתעוררו יום אחד ו"יעלו" עליך.
אבל עם רילוקיישן - יש כמעט 100% סיכוי שהמפלצת הזו תתעורר ותצא מהקופסא.
מה שאתה צריך לעשות זה לפנות למומחה לענייני מס אמריקאי (לרוב מדובר על רואה חשבון) שיכין עבורך דיווח רטרואקטיבי של כל אותן שנים אחורה, ויתמוך בך בזמן שאתה תפתח בתהליך "גילוי מרצון" מול הרשויות בארה"ב שבו אתה "מתוודה על חטאיך" לפני שהם "תופסים אותך" - ומבקש מהם רחמים... די סביר שתקבל מהם פליק על היד וזה יעלה לך בקנס כזה או אחר, אבל זה יהיה כלום לעומת מה שעלול לקרות אם תתן להם "לתפוס" אותך באשמת אי דיווח בכוונת תחילה.
וכל זה כלל לא קשור לעניין הרילוקיישן. זו הסיבה שאותו זמר ישראלי ויתר על אזרחותו האמריקאית. אין לו שום רצון לעשות רילוקיישן לארה"ב - נהפוך הוא. הוא רק לא רוצה שיעשו לו רילוקיישן כפוי לתא ב CLUB FED איפהשהוא בארה"ב.